Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Σεπτεμβρίου 2010

Ματς δίχως αύριο

Θα παίξει ο Μπουμσόνγκ; Θα γυρίσει ο Κατσουράνης στην άμυνα; Θα ξεκινήσει ο Καραγκούνης; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα με την Κοπεγχάγη. Θέλετε την γνώμη μας; Λίγη σημασία έχουν.
Αυτό που μετρά, είναι το ίδιο το ματς. Οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν και τίποτα άλλο. Όπως ήρθαν τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των ομίλων, η Κοπεγχάγη έγινε ο μεγάλος αντίπαλος για την δεύτερη θέση. Και ξεκάθαρα αν στραβώσει το παιχνίδι, δύσκολα γυρίζει μετά η κατάσταση. Εντάξει, έγινε πριν δυο χρόνια όταν ξεκίνησες χωρίς βαθμό στα δύο πρώτα ματς και εντέλει πήρες την πρώτη θέση. Όμως, δεν είναι κάθε μέρα Κυριακή…



Οι Δανοί δεν είναι εύκολη υπόθεση… Μπορεί να τους λείπουν τα μεγάλα αστέρια, όμως είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο και πάνω απ’ όλα, είναι ομάδα. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ακόμη ψάχνει τα πατήματά του. Το καλό είναι πως ποιοτικά δεν συγκρίνονται οι δύο ομάδες. Οι «πράσινοι» είναι έτη φωτός μπροστά και αρκεί να βγάλουν όλη αυτή την ποιότητα στο χορτάρι για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση του Champions League.



Επειδή όμως υπάρχει η λογική ότι πάμε για… περίπατο, καλύτερα να το ξεχάσουμε αυτό. Το λέμε από τώρα. Το ματσάκι θα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί πολύς κόπος για να νικηθούν οι Δανοί. Ειδικά τώρα που παίζουν τα… ρέστα τους, μια και με νίκη στο ΟΑΚΑ (χτυπάμε ξύλο) αυτόματα γίνονται το μεγάλο φαβορί για να ακολουθήσουν την Μπαρτσελόνα στις «16» κορυφαίες ομάδες.
Εδώ μπαίνει ο κόσμος. Στήριξη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στήριξη χωρίς πίεση, χωρίς γκρίνιες. Ακολουθήστε απλά το παράδειγμα του πετάλου όσοι θα βρεθείτε στο ΟΑΚΑ. Και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους…



Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το μόνο που ανησυχεί είναι η αμυντική λειτουργία. Εκεί πρέπει να βρεθεί η λύση. Όχι μόνο για το ματς με την Κοπεγχάγη, αλλά γενικά. Σε αυτό η λογική λέει ότι θα βοηθήσει πολύ η παρουσία του Σιμάο. Για να δώσει κλεψίματα στην ομάδα και κυρίως για να έχουν… ήσυχο το κεφάλι τους οι τρεις πίσω από τον Σισέ, πως έχουν στα νώτα τους έναν παίκτη που θα «δαγκώνει» τους αντιπάλους.
Προσοχή επίσης και στο ψηλό παιχνίδι, όπου οι Δανοί είναι… μανούλες. Άλλωστε, αυτό που θα κάνουν είναι να κλειστούν στην άμυνά τους και να προσπαθήσουν να απειλήσουν είτε με στημένες φάσεις, είτε με αντεπιθέσεις. Γι’ αυτό και θα είναι καταστροφικό αν μπει ο Παναθηναϊκός με τη λογική να σκοράρει από το πρώτο λεπτό.



Συν τοις άλλοις, οι Σκανδιναβοί έχουν περισσότερα τρεξίματα από τον Παναθηναϊκό. Με πολλά ματς στα πόδια τους, είναι λογικό και επόμενο αυτό. Ξαναλέμε πάντως, ότι υστερούν κατά πολύ στην ποιότητα. Αν σταματήσεις τον Εντόι, τον Γκρόνχιερ και τον Βίνγκααρντ, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

10bet