Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Ιουνίου 2010

Ψάχνει πρόεδρο μετά τη ρήξη με Πατέρα

Σε αναζήτηση προέδρου βρίσκεται εκ νέου ο Παναθηναϊκός μετά το νέο αδιέξοδο που προέκυψε από τη συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης (22/6) μεταξύ των Γιάννη Βαρδινογιάννη, Νικόλα Πατέρα και των υπολοίπων μικρομετόχων στο σπίτι του Γιώργου Νίκα στο Ψυχικό. Τζίγκερ και Πατέρας διαφώνησαν... καθέτως και οριζοντίως, με συνέπεια ο πρώην πρόεδρος να αποχωρήσει από τη συνάντηση στις 20:30GR τονίζοντας: "Δεν επιστρέφω στην προεδρία! Είχαμε μια συζήτηση, αλλά υπήρξαν διαφωνίες"...

"Διάσταση απόψεων..."

Η ανατροπή τελικά δεν έγινε, όσον αφορά το θέμα του Νικόλα Πατέρα με τον γνωστό εφοπλιστή να αποχωρεί από την συνάντηση των μετόχων του Τριφυλλιού τονίζοντας πως "είχαμε μια επικοδομητική συζήτηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τους άλλους μετόχους, αλλά δυστυχώς είχαμε διάσταση απόψεων και θα πρέπει αύριο στο Δ.Σ. να ορίσουμε τον νέο πρόεδρο".

Αρνήθηκε και ο Νίκας
Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το όνομα του Γιώργου Νίκα, για να προταθεί για πρόεδρος κοινής αποδοχής από τους άλλους μετόχους, ο ίδιος όμως δεν δείχνει ζεστός για να αναλάβει και όλα πλέον παραμένουν στον... αέρα!

Ποιοι ήταν παρόντες, ποιοι έλειπαν
Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00GR στο σπίτι του Γιώργου Νίκα στο Ψυχικό. Παρόντες ήταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Νικόλας Πατέρας, φυσικά ο οικοδεσπότης, αλλά και οι Αδαμάντιος Πολέμης, Παναγιώτης Δάβαρης και Γιάννης Ξυλάς. Στον αντίποδα, απουσίαζαν οι Ανδρέας Βγενόπουλος, Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Αποχώρησε πρώτος ο Πατέρας
Μετά από δυόμιση ώρες κουβέντας ο Νικόλας Πατέρας αποχώρησε εκνευρισμένος από την συνάντηση, δίχως να έχει προκύψει συμφωνία για την επιστροφή του στον προεδρικό θώκο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης (23/6, 17:00GR), πλέον έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού θα πρέπει να δώσει λύσεις στο θέμα του προέδρου!

Ακολούθησε ο Πολέμης, πριν τις 10 έφυγαν όλοι
Πέντε λεπτά μετά τον Πατέρα αποχώρησε και ο Πολέμης, δίχως όμως να προβεί σε δηλώσεις. Η συνάντηση συνεχίζεται με τον Τζίγκερ και τους Νίκα, Δάβαρη και Ξυλά, οι οποίοι συζητούν για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το... ναυάγιο της επιστροφής του Πατέρα στην προεδρία. Ενα τέταρτο πριν τις 10 το βράδυ, οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Γιάννης Ξυλάς και Παναγιώτης Δάβαρης αποχώρησαν, επίσης αποφεύγοντας να κάνουν δηλώσεις.

Διαφωνίες στον τρόπο λειτουργίας...
Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι διαφωνίες που υπήρξαν ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο και τον πρώην πρόεδρο ήταν πολλές και αφορούσαν τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ, με τον εφοπλιστή να θέλει πλήρη ελευθερία κινήσεων και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν, όπως επίσης και μεγαλύτερο μπάτζετ, παρά την οικονομική στενότητα της εποχής.

... και στα πρόσωπα
Διαφωνίες είχαμε και στα πρόσωπα. Ο Πατέρας διαφωνούσε με την πρόσληψη του Φρέιτας στην θέση του τεχνικού διευθυντή και ήθελε πίσω τον Αντωνίου, κάτι που ούτε συζητούσε ο Τζίγκερ. Κατόπιν, ο παραιτηθείς πρόεδρος πρότεινε τον εκτελεστικό διευθυντή του Αρη, Γιάννη Κόντη για αντί-Αντωνίου και τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Θανάση Κανελλόπουλο για αντιπρόεδρο στη θέση του Δημήτρη Γόντικα, τον οποίο επίσης δεν επιθυμούσε. Κάτι, που φυσικά δεν αποδέχθηκε ο Βαρδινογιάννης.

Νέα συνάντηση την Δευτέρα (28/6) και πρόσληψη Φρέιτας
Μετά την αποχώρηση του Νικόλα Πατέρα από την συνάντηση οι υπόλοιποι μέτοχοι αποφάσισαν τη Δευτέρα (28/6) να έχουν νέα συνάντηση, προκειμένου να βρουν λύση για το θέμα του νέου προέδρου, ενώ την Τετάρτη (23/6) που θα διεξαχθεί το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να επικυρωθεί από τα μέλη του η πρόσληψη του Κάρλος Φρέιτας ως τεχνικού διευθυντή.