Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Σεπτεμβρίου 2010

Μικάελσεν: «Ο κόσμος μπορεί να κάνει τη διαφορά»


Η συμπαθής φυσιογνωμία του, συνδέθηκε με την κατάκτηση του νταμπλ του 2004 και με την εξαιρετική πορεία μέχρι τους «8» του Champions League.

Ο Γιαν Μικάλεσεν, περί ου ο λόγος, είναι πλέον προπονητής στην ομάδα νέων της Κοπεγχάγης, αντιπάλου του Παναθηναϊκού. Οι 100 φορές που φόρεσε όμως τη φανέλα των «πράσινων» ήταν αρκετές για να του μείνει ανεξίτηλη ανάμνηση ο κόσμος του «τριφυλλιού». Όπως και ο ίδιος άλλωστε δηλώνει στο ThePlayer, είναι ο παράγοντας που «μπορεί να κάνει τη διαφορά» την Τετάρτη, όταν οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

«Είναι ένα κλασικό παιχνίδι του Champions League, στο οποίο παίζει ρόλο ποια ομάδα θα κάνει τα λιγότερα λάθη» δηλώνει ο Δανός, που έχει φάει με το… κουτάλι την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ κληθείς να πει τη γνώμη του για τις δύο ομάδες, σημειώνει: «Η Κοπεγχάγη βρίσκεται σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, ενώ προέρχεται και από την νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή, δεν είναι τόσο καλός όσο πέρυσι. Δεν έχει βρει ακόμη τον εαυτό του και τη φόρμα του. Αλλά επειδή είναι γηπεδούχος είναι το φαβορί».

«Ξέρω τι πάει να πει Αθήνα»

Ποιά είναι όμως τα δυνατά σημεία της Κοπεγχάγης; «Είναι δύσκολο να πεις. Θα έλεγα ότι το πιο δυνατό σημείο της, είναι ότι περισσότερο παίζει σαν ομάδα και όταν παίζει στην Ευρώπη προσέχει πολύ την άμυνά της. Δεν επιτρέπει στον αντίπαλο της να κάνει πολλές ευκαιρίες» επισημαίνει ο Μικάελσεν, ο οποίος όμως γνωρίζει και τα δυνατά σημεία των «πράσινων»: «Ο Παναθηναϊκός παίζει όμως στην έδρα του, μπροστά στο κοινό του και αυτό ίσως να κάνει και τη διαφορά. Ξέρω πάρα πολύ καλά τι πάει να πει να παίζει ο Παναθηναϊκός στην Αθήνα. Άλλωστε, το έχω ζήσει».

«Έχω δει παιχνίδια μέσω του YouTube. Έχω δει τις φάσεις από το ματς με την Καβάλα και το ματς με τη Μπαρτσελόνα. Με βάση αυτά, έχω προσέξει ότι δέχεται εύκολα γκολ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσει» μας λέει για την εικόνα που έχει για τον φετινό Παναθηναϊκό, χωρίς όμως να παραγνωρίζει πως «είναι όμως μία καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες όπως ο Σισέ».

«Ανοιχτός ο όμιλος»

Κληθείς να μας δώσει τα προγνωστικά του για τις εξελίξεις στον όμιλο, απαντά: «Είναι πολύ ανοιχτός ο όμιλος. Αν νικήσει ο Παναθηναϊκός την Κοπεγχάγη και η Μπαρτσελόνα την Ρούμπιν Καζάν, τότε θα είναι όλα ανοιχτά. Αν νικήσει η Κοπεγχάγη βέβαια, τότε θα έχει το προβάδισμα μαζί πάντα με τη Μπαρτσελόνα. Αλλά νομίζω ότι η δεύτερη θέση θα παιχθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

«Πράσινες» επαφές

Ο Μικάελσεν έχει κρατήσει «πράσινες» επαφές από την εποχή που αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος και όπως μας αποκαλύπτει «βλέπω ακόμη τον Ρενέ (σ.σ: Χένρικσεν) που δουλεύει και ως σκάουτ στον Παναθηναϊκό. Όταν συναντιόμαστε περιέχει πολύ Παναθηναϊκό η κουβέντα. Αρκετές φορές μιλάω και στο Facebook με τον Σεϊταρίδη».

Ο Σεϊταρίδης ωστόσο θα είναι απών από την αναμέτρηση κάτι που τον… στενοχωρεί: «Είναι κρίμα. Θα ήθελα να τον δω να παίζει γιατί είναι καλός παίκτης. Είναι όμως καλό για την Κοπεγχάγη».

«Μην κάνετε τόσο θόρυβο»!

Τέλος, του ζητήσαμε να στείλει το μήνυμά του στους φίλους του Παναθηναϊκού, όταν μας απάντησε χαριτολογώντας: «Αυτή τη στιγμή, η ομάδα μου είναι η Κοπεγχάγη. Θα τους ζητήσω να μην κάνουν τόσο θόρυβο για να μην επηρεαστεί η ομάδα μας! Θα είμαι κι εγώ στο γήπεδο και ξέρω ότι θα ζήσουμε μια πραγματική βραδιά Champions League».
10bet