Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Αυγούστου 2010

Πολλές απουσίες, λίγα συμπεράσματα - κέρδος ο Γκοβού!

Το πετυχημένο ντεμπούτο του Γκοβού και το άμεσο… άνοιγμα του λογαριασμού του στην Ελλάδα είναι τα μόνα που θα κρατήσει από το πρώτο φιλικό του στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με τον Γάλλο να ισοφαρίζει το γκολ του Περόνε (24' πεν.) και να αποτελεί «όαση» στη μέτρια εμφάνιση που υποχρέωσαν την ομάδα του Νιόπλια οι πολλές απουσίες.
Πως έπαιξε

Με το γνώριμο 4-2-3-1 παρέταξε τους «πράσινους» ο Νίκος Νιόπλιας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Σεϊταρίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο-Ζιλμπέρτο, στην τριάδα μπροστά τους οι Λέτο (αριστερά), Κλέιτον (κέντρο), Γκοβού (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.

Άργησε, αλλά… εγκλιματίστηκε!

Επηρεασμένος από την επιστροφή στην… πεζή ελληνική πραγματικότητα φάνηκε στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός. Παρόλο που οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι (ο Γκοβού «σπατάλησε» την ασίστ του Κλέιτον στο τετ α τετ με τον Μιχαηλίδη), στη συνέχεια ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο.

Με πρωταγωνιστή τον πολύ δραστήριο Καμαρά (δημιούργησε προβλήματα στους Μπουμσόνγκ-Σαριέγκι), οι Περιστεριώτες απείλησαν αρκετά και επιβραβεύτηκαν γι’ αυτό από τον… Καντέ -που μάρκαρε «άτσαλα» τον Μπαζίνσκι και έδωσε την ευκαιρία στον Περόνε (24’) να ανοίξει το σκορ από τη βούλα.

Οι πολλές απουσίες είχαν πλήξει φανερά την ομοιογένεια των «πράσινων» και δεν τους επέτρεψαν να βγάλουν τις φάσεις που… με αφθονία παρουσίασαν στα φιλικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αυτό, ωστόσο, δεν τους εμπόδισε να αντιδράσουν σωστά μετά το γκολ.

Υποβοηθούμενοι και από την αποχώρηση του Καμαρά (αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων), οι παίκτες του Νιόπλια «έκλεισαν» τον Ατρόμητο και δικαιώθηκαν στο 32’, όταν ο Γκοβού με ωραία διείσδυση και αριστερό (!) σουτ, επιβεβαίωσε την κλάση του -αλλά και ότι ήταν ο πιο ορεξάτος παίκτης τους στο πρώτο μέρος.

Φουριόζος για να κάνει την ανατροπή επέστρεψε από την ανάπαυλα ο Παναθηναϊκός, αλλά η… φούρια αυτή δεν κράτησε μέχρι τέλους. Με τον Λέτο να αφήνει πίσω του την υποτονική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, τον Γκοβού να συνεχίζει την καλή δική του και τον Κλέιτον κάθε άλλο παρά αδιάφορος να εμφανίζεται, οι «πράσινοι» απείλησαν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία και αν δεν ήταν ο πολύ καλός Μιχαηλίδης πιθανότατα θα την είχαν παραβιάσει… εκ νέου.

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν κράτησαν περισσότερο από είκοσι λεπτά -με την άνοδο του Ατρομήτου και τις αρκετές αλλαγές να ρίχνουν τον ρυθμό και να ισορροπούν το παιχνίδι. Κάπως έτσι, εκείνο… στέρεψε από συγκινήσεις στη συνέχεια και η μοναδική φορά που… κινδύνεψε να «ξεκολλήσει» από την ισοπαλία ήταν το δοκάρι σε φοβερή εκτέλεση φάουλ του Καραλή λίγο πριν τη λήξη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Φαβάλι (74' Καραλής), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας(79' Μπάλλας), Σαρμιέντο (62' Σφακιανάκης), Καμαρά (25' Τάτος), Περόνε (62' Μπρίτο), Νάστος (68' Ολιβέιρα), Καραγκούνης (60' Σαγκανόφσκι)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Καρνέζης (46' Φερνάντεζ), Σαριέγκι (62' Μπιάρσμιρ), Μπουμσόνγκ (77' Μελίσσης), Σεϊταρίδης (62' Γκάμπριελ), Καντέ(85' Σταμπολζίεφ), Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κλέιτον (62' Μαρίνος), Γκοβού (77' Πετρόπουλος), Λέτο(85΄Μαυρίας), Σισέ (77' Μάντζιος)