Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιουλίου 2010

Το «10» το καλό!


Ο Γάλλος επιθετικός που λίγη ώρα νωρίτερα είχε υπογράψει το τριετές συμβόλαιό του με τους «πράσινους», συνοδευόταν από τον μάνατζέρ του και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα.

Βρήκε, μάλιστα, να τον περιμένουν στο προπονητήριο του Παναθηναϊκού, εκτός από τους Έλληνες δημοσιογράφους και συνεργείο του Γαλλικού καναλιού TF1 που ταξίδεψε στην Ελλάδα για να «γράψει» τα πρώτα βήματά του στη νέα του ομάδα.

Στις δηλώσεις του, ο 31χρονος επιθετικός επανέλαβε το πόσο χαρούμενος αισθάνεται που έρχεται σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, αναφέρθηκε στην υπογραφή του και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είχα μια πολύ καλή υποδοχή, πέρασα το Σαββατοκύριακο και σήμερα οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή μου αφού υπέγραψα».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί και στις «έρευνες» που έκανε για τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας: «Κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου μιλούσα με τον Τζιμπρίλ και μου είπε ότι ο ΠΑΟ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και μετά έκανα την έρευνα, είδα την ζωή στην Ελλάδα, έμαθα και ρώτησα. Το Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε ρόλο στην επιλογή μου».

Ο Γκοβού τόνισε ότι η απόφασή του έγινε ευκολότερη, όταν διαπίστωσε ότι η ΠΑΕ, αλλά και ο Νίκος Νιόπλιας ήθελαν πολύ να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εμπειρία που κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια, παίζοντας στη Λιόν. «Το γεγονός ότι εννέα χρόνια έπαιζα Τσάμπιονς Λιγκ με την Λιόν, σίγουρα μου δίνει εμπειρία και είναι θετική για τον ΠΑΟ. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν».

Όσο για την υπόσχεση που θέλει να δώσει στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού; Αφού, ευχαρίστησε τον κόσμ ογια την υποδοχή που του έκανε το βράδυ του Σαββάτου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τόνισε: «Αν και μου το είχαν πει ότι θα με περιμένουν στο αεροδρόμιο, εξεπλάγην γιατί ο κόσμος είχε και παλμό και πάθος. Αυτό που υπόσχομαι καλύτερο εαυτό με την απόδοσή μου να δώσω μόνο χαρές. Δεν θέλω να μιλήσω για την Γαλλία βρίσκομαι εδώ να υπογραφώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι' αυτό».

Σημειωτέον ότι ο Γκοβού έδειξε να εκνευρίζεται, όταν Γάλλος δημοσιογράφος επέμενε να τον ρωτάει για την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο («δεν θέλω να μιλήσω για την Εθνική, είμαστε εδώ για τον Παναθηναϊκό», είπε χαρακτηριστικά), ενώ δεν θέλησε να μπει σε διαδικασία σύγκρισης με τον Σισέ, λέγοντας: «Ο Τζιμπρίλ είναι Τζιμπρίλ δεν μπορώ να υποσχεθώ πολλά γκολ αλλά υπόσχομαι τον καλύτερο εαυτό και επειδή είμαι επιθετικογενής το γκολ θα είναι το καλύτερο».

Όσο για το νούμερο που θα φοράει στη φανέλα του; Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση να διεκδικήσει το «14», είπε ότι θα δει πρώτα τα διαθέσιμα και μετά θα αποφασίσει, ενώ χαμογέλασε πονηρά, όταν έμαθε ότι διαθέσιμη είναι και η φανέλα με το «10».

Φρέιτας: «Ηξερα για τον Μπορντόν»

Ενήμερος για την απόφαση του Μαρσέλο Μπορντόν να συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ δήλωσε ο Κάρλος Φρέιτας σε πηγαδάκι που είχε με τους δημοσιογράφους. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, μάλιστα, δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα για την απώλεια ενός στόχου για το κέντρο της άμυνας, αφού όπως είπε «έχουμε κι άλλους στόχους για τη συγκεκριμένη θέση».

Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε για το πότε αναμένονται εξελίξεις, απάντησε με... ερώτηση, αφού ζήτησε να μάθει πότε είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας κι όταν του είπαν ότι είναι στις 29 Αυγούστου, απάντησε: «έχουμε καιρό».

Τέσσερις απουσίες

Τέσσερις παίκτες συμπεριλαμβάνονταν στο «απουσιολόγιο» του Νίκου Νιόπλια για την προπόνηση της Δευτέρας. Ο Γιόσου Σαριέγκι αναμένεται στην Αθήνα το βράδυ και την Τρίτη (6/7) αναμένεται να υπογράψει το νέο του διετές συμβόλαιο, ενώ την Τρίτη φτάνει στην Ελλάδα και ο Κλέιτον.

Από εκεί και πέρα, ο Σιμάο αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα με τον πατέρα του και η άδειά του παρατάθηκε για ακόμη λίγες ημέρες, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υποβλήθηκε σε επέμβαση εσωτερικής οστεοσύνθεσης και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι εβδομάδες.