Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Ιουνίου 2010

Οι περιπτώσεις Γκοβού και Ρόμενταλ στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό

Ο Σίντνεϊ Γκοβού και ο Ντένις Ρόμενταλ είναι οι δύο βασικές περιπτώσεις που απασχολούν τον Παναθηναϊκό για τη θέση του δεξιού ακραίου κυνηγού, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο Γάλλος διεθνής άσος έμεινε ελεύθερος από τη Λιόν και ζητά τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ το χρόνο για να έρθει στην Ελλάδα, ενώ οι "πράσινοι" σε πρώτη φάση δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα από 1,5 εκ. ευρώ, λόγω και της αύξησης της φορολογίας.

Πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό στην περίπτωση του 31χρονου Γκουβού αποτελεί η παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος του έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας και κυρίως για την ομάδα.

Η διοίκηση έχει συζητήσει με τον Νιόπλια και για τον Ντένις Ρόμενταλ. Ο Δανός διεθνής άσος στα 32 του χρόνια διατηρεί την απόδοση του σε υψηλά επίπεδα και το συμβόλαιο του με τον Άγιαξ έληξε, αλλά ενδέχεται να παραμείνει στην Ολλανδία. Η περίπτωση του είναι πιο εφικτή οικονομικά, καθώς θέλει ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.

Στη λίστα του "τριφυλλιού" παραμένει πάντα ο Νάτσο Σκόκο της ΑΕΚ, αν και οι "πράσινοι" δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα τρία εκατ. ευρώ που ζητά η ΑΕΚ.

Την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να ξεκινήσουν οι μεταγραφικές κινήσεις με υποψήφιους τον Ιωαννίδη του Ηρακλή (υπάρχει συμφωνία και τη Δευτέρα εκδικάζεται η προσφυγή του από την ΕΠΟ για να μείνει ελεύθερος) αλλά και τον Πορτογάλο τερματοφύλακα της Μπόχουμ, Ντάνιελ Φερνάντες, ο οποίος αγωνιζόταν ως δανεικός στον Ηρακλή την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα η διοίκηση και ο Νιόπλιας περιμένουν τις προτάσεις του νέου τεχνικού διευθυντή, Κάρλος Φρέιτας. Ο Πορτογάλος αναχώρησε το Σάββατο για τη Λισσαβόνα και αναμένεται να επιστρέψει πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι εργομετρικές εξετάσεις και οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου.

(contra)