Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Ιανουαρίου 2015

Η κατάρα της Ξάνθης


Οι αναμνήσεις που έχει ο Γιάννης Αναστασίου ως προπονητής και ως ποδοσφαιριστής από τις αναμετρήσεις του στην Ξάνθη, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι καλύτερες.
Δεν τη λες και φιλόξενη την πόλη της Ξάνθης για τον Γιάννη Αναστασίου. Δύο φορές την επισκέφτηκε ως τεχνικός (του Παναθηναϊκού) και ισάριθμες φορές γεύτηκε την ήττα. Πέρσι στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (με την περίφημη διαιτησία Σπάθα – πέναλτι και αποβολή του Κουτρουμπή με το... καλημέρα) με σκορ 3-1 και φέτος, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, με σκορ 4-2.

Δεν τον πάνε τα Πηγάδια, θα πει κάποιος. Και θα συμφωνούσαμε μαζί του, εάν τα κατάφερνε καλύτερα στο παλιό γήπεδο του ΑΟΞ (προ του 2004 που πλέον η Skoda Ξάνθη μετακόμισε στο νέο της γήπεδο). Το επισκέφτηκε πέντε φορές ως ποδοσφαιριστής και έφυγε ηττημένος και τις πέντε! Σύνολο: επτά επισκέψεις, επτά ήττες για τον 42χρονο Έλληνα τεχνικό, στην ακριτική πόλη.

Ως παίκτης του Εθνικού ηττήθηκε με σκορ 1-0 την περίοδο 1992-'93, με σκορ 2-1 το 1994-'95 και με σκορ 6-1 την περίοδο 1996-'96, ενώ ως παίκτης του ΟΦΗ έχασε με 3-0 την περίοδο 1996-'97 και 2-1 την περίοδο 1997-'98 που ήταν και η τελευταία του στην Ελλάδα, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Άντερλεχτ. Μιλάμε όχι απλά για “κακό δαίμονα”, αλλά για κανονική κατάρα!

Κατάρα την οποία καλείται να ξορκίσει στις 3 μετά το μεσημέρι, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα, για την 3 η φάση του κυπέλλου Ελλάδας, ώστε να αποκτήσει ουσιαστικό πλεονέκτημα εν όψει του επαναληπτικού, που είναι προγραμματισμένος για τις 29 Ιανουαρίου στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.