Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

10 Δεκεμβρίου 2013

Επισκέφθηκε την Κύπρο ο Καπουράνης


Επίσκεψη σε όλες τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού στην Κύπρο έκανε ο πρόεδρος των σχολών του συλλόγου Γιώργος Καπουράνης.

Αναλυτικά το κείμενο όπως δημοσιεύεται στο "allaboutsoccer":

"Θερμή ήταν η υποδοχή της οποίας έτυχε ο Πρόεδρος των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού κ. Γιώργος Καπουράνης ο οποίος επισκέφθηκε το νησί μας από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιώντας επισκέψεις σε όλες τις συνεργαζόμενες ακαδημίες της Κύπρου. Ο Πρόεδρος των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ όργωσε στην κυριολεξία το νησί επιθεωρώντας όλες τις ακαδημίες, παρακολουθώντας τις προπονήσεις των παιδιών και φιλικούς αγώνες, αφιερώνοντας μάλιστα πολύ χρόνο για συζήτηση με τους υπεύθυνους των ακαδημιών, τα παιδιά και τους γονείς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Πρόεδρος των Σχολών του Παναθηναϊκού μεταφέρει στις αποσκευές του τα ονόματα τεσσάρων νεαρών ποδοσφαιριστών οι οποίοι αναμένεται σύντομα να κληθούν στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στο Απήλιον στην επίσημη ακαδημία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Οι ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στην Κύπρο απαριθμούν αυτή την περίοδο 500 παιδιά κάτι το οποίο άφησε ευχαριστημένο τον κ. Καπουράνη γιατί αυτό φανερώνει την καλή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στις Σχολές Ποδοσφαίρου της Κύπρου. Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΥΡΥΘΜΟ 107.9 ο κ. Καπουράνης δήλωσε στον έγκριτο δημοσιογράφο Παύλο Πελεγκάρη ότι στην Κύπρο και στην Ελλάδα υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πώς να χειριστούμε και να αξιοποιήσουμε αυτά τα ταλέντα. Επίσης εξήρε την αξία και το έργο του Διευθυντή της επίσημης ακαδημίας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ κ. Γιάννη Σαμαρά τονίζοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνει στις ακαδημίες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο κ. Καπουράνης επισκέφθηκε την ακαδημία ALION PARK στη Λευκωσία παρακολουθώντας από κοντά τις προπονήσεις των παιδιών ενώ στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους γονείς και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους ενώ κάποιοι ποδοσφαιριστές μπήκαν υπό το μικροσκόπιο του. Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ο κ. Καπουράνης επισκέφθηκε την ακαδημία KIDS SOCCER SCHOOL PANATHINAIKOS στη Ξυλοφάγου, στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ακαδημίας και να συνομιλήσει μαζί τους. Θερμή ήταν και εκεί η υποδοχή του προέδρου των Σχολών Ποδοσφαίρου αφού οι υπεύθυνοι της ακαδημίας Κύπρος Πίτσιλλος και Αντρέας Κάτζιης τίμησαν τον Γιώργο Καπουράνη σε ειδική δεξίωση με την καθολική συμμετοχή παιδιών και γονέων.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου σειρά είχε η Πάφος και η νεοεισερχόμενη ακαδημία της Α.Ε.ΚΟΥΚΛΙΩΝ η οποία υποδέχτηκε τον πρόεδρο των Σχολών Ποδοσφαίρου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Δημοτικό Στάδιο Κουκλιών. Εκεί ο Γιώργος Καπουράνης συνομίλησε επίσης με τα παιδιά και τους γονείς και παρακολούθησε τις προπονήσεις των πράσινων κλιμακίων ξεχωρίζοντας μάλιστα κάποια ταλέντα.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Καπουράνης επισκέφθηκε την ακαδημία NIKKI PANATHINAIKOS στο αθλητικό κέντρο MEAZZA στην Αγ.Φύλα, όπου παρακολούθησε τις προπονήσεις των παιδιών και συνομίλησε με τους γονείς και τους υπεύθυνους της ακαδημίας Νικόδημο και Μάριο Παπαβασιλείου. Ο κ. Καπουράνης έμεινε ενθουσιασμένος από το επίπεδο των νεαρών ποδοσφαιριστών της ακαδημίας ΝΙΚΚΙ σημειώνοντας παράλληλα στο καρνέ του κάποια ονόματα παικτών υποψήφια για το Απήλιον.

Την επόμενη μέρα σειρά πήραν οι ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στο COPA MINI FOOTBALL στην περιοχή Αγ. Ιωάννη στη Λεμεσό όπου ο κ. Καπουράνης παρακολούθησε την προπόνηση του κλιμακίου γεννηθέντων το 2003 δίνοντας στα παιδιά χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες τόσο για την προπόνηση τους όσο και για τη σχολική τους επίδοση.

Τέλος το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου μέσα σε εορταστικό κλίμα ο κ. Γιώργος Καπουράνης παρέστη στις εγκαταστάσεις των ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ όπου έγινε η επίσημη ενοποίηση της εκεί ακαδημίας με τις ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγωνιστικά διπλά με πρωταγωνιστές τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές και συζήτηση με τους γονείς όπου ο ισχυρός άντρας των πρασίνων ανέλυσε το πλάνο λειτουργίας και τη φιλοσοφία των Σχολών Ποδοσφαίρου και απάντησε σε ερωτήσεις. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης ο οποίος συνεχάρη τον κ. Καπουράνη για τις απόψεις και τη φιλοσοφία του συμμεριζόμενος τα όσα είχε πει. Το παρον του στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΠΑΟ ΚΥΠΡΟΥ κ.Τάσος Ευστρατίου τονίζοντας έτσι τη συμπαράσταση του συνδέσμου προς τις Σχολές Ποδοσφαίρου της Κύπρου. Όλα τα παιδιά της ακαδημίας στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκαν με αναμνηστικά μετάλλια από τον κ. Καπουράνη ενώ πήραν από τα χέρια του προέδρου του ΠΑ.Σ.Π. τις κάρτες μέλους στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Καπουράνη από τον πρόεδρο της ακαδημίας κ. Χριστάκη Κιτρομιλίδη και στον Σπύρο Νεοφυτίδη από τον τεχνικό διευθυντή των ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ Τηλέμαχο Αθανασίου. Ο κ. Καπουράνης αναχώρησε από την Κύπρο το απόγευμα του Σαββάτου για την Αθήνα κουβαλώντας μαζί του τις καλύτερες εικόνες και εντυπώσεις από τη λειτουργία και τη δραστηριότητα των Σχολών Ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ της Κύπρου".