Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Απριλίου 2012

Ρότσα: "Είναι ένα μάθημα"

Να μην επαναληφθεί ο τρόπος με τον οποίο έχασε ο Παναθηναϊκός το «τρίποντο» απέναντι στον Πανιώνιο περιμένει ο Χουάν Ρότσα, ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε ότι η ψυχολογία των «πράσινων» δεν επηρεάζεται παρά τα συνεχή στραβοπατήματα.

«Ήταν ένα παιχνίδι κερδισμένο στην ουσία και έληξε 2-2. Το τέλος δεν ήταν καλό αλλά γίνονται αυτά. Στο ποδόσφαιρο έρχονται κάποιες εκπλήξεις τρομερές», είπε αρχικά ο «Ινδιάνος».

Τι έγινε και η ομάδα από το 2-0 που είχε στο πρώτο μέρος δεν παρουσιάστηκε το ίδιο καλή και στο δεύτερο;
«Και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Είχαμε πάντα την πρωτοβουλία. Ίσως επειδή δεν έχουμε σκοπιμότητα στο παιχνίδι μας και καλά κάνουμε που δεν έχουμε. Βέβαια αυτό είναι και ένα μάθημα για τα παιδιά για το μέλλον, πως όταν έχεις το σκορ καμιά φορά πρέπει να κυκλοφορείς την μπάλα καλύτερα. Αν θυμάστε στο δεύτερο γκολ είχαμε εμείς την μπάλα στην επίθεση κάναμε μια κακή πάσα και ήμασταν εντελώς έξω καθώς αν και είχαμε τρεις αμυντικούς, τον Τριανταφυλόπουλο, τον Κόι και τον Λαγό για να ελέγχουμε και τις μακρινές μπαλιές. Αλλά χάθηκε η μπάλα και παρά το γεγονός ότι ήταν μια αργή κόντρα έγινε η φάση και ήρθε η ισοφάριση».

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, η διαφορά μειώθηκε στον ένα βαθμό, θεωρείται ότι επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών;
«Όχι, έτσι και αλλιώς με τον ΠΑΟΚ θα παίξουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Έχουμε ένα παιχνίδι μετά το Πάσχα με τον Αστέρα Τρίπολης, μετά με τον Παναιτωλικό μέσα – έξω και την Κέρκυρα εδώ. Είναι κρίμα γιατί είναι ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πεις ποτέ τελείωσε αν δεν έρθει η λήξη».

Η διαφορά ήταν στους οχτώ βαθμούς και πλέον έχει φτάσει στην λιγότερη δυνατή, πως θα το διαχειριστείτε;
«Είναι ένα μάθημα για αυτά τα παιδιά. Μέσα στο ποδόσφαιρο, μέσα στις συγκυρίες, μέσα από τις εμπειρίες που παίρνουν μαθαίνουν. Καμιά φορά γίνεται και αυτό. Τελείωσε το ένα και έρχεται το άλλο. Δεν μπορείς να μείνεις σε αυτό που έχει περάσει. Κοιτάς το μετά. Βέβαια ο σκοπός μας είναι αυτά τα παιδιά να μαθαίνουν από αυτό έτσι ώστε να είναι ποιο έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι έτσι, έχουμε και χαρές, έχουμε και στεναχώριες αρκεί να μην χάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και ίσως καλά έγινε αυτό γιατί προσπαθήσαμε να μην κρατήσουμε το σκορ, να μην κάνουμε καθυστερήσεις και ήρθε το γκολ στο τελευταίο λεπτό».


Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.