Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Σεπτεμβρίου 2011

Οι σκέψεις του Φερέιρα μετά Γκέργκελι

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε ξεκαθαρίσει εδώ και περίπου δύο μήνες πως επιθυμούσε διακαώς ακόμη έναν επιθετικό στο «πράσινο» ρόστερ -με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Τοτσέ και Πετρόπουλο- αφενός για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή ισορροπία στην ενδεκάδα κι αφετέρου για να προχωρήσει η σεζόν με σωστές προοπτικές.



Και η έλευση του Ρούντολφ Γκέργκελι στο «τριφύλλι» λύνει πλέον ακόμη περισσότερο τα χέρια του Πορτογάλου τεχνικού, αφού του δίνει την ευχέρεια να δοκιμάσει κι άλλα πράγματα στην επίθεση, έχοντας στην άκρη του μυαλού του και το 4-4-2.
Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την απόκτηση του τρίτου επιθετικού στο φινάλε των μεταγραφών. Και μολονότι η υπόθεση του Ούγκο Βιέιρα δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσει (ελέω των παράλογων απαιτήσεων του προέδρου της Ζιλ Βιθέντε, Αντόνιο Φιούζα), ο ίδιος έδωσε αμέσως το «OK», όταν ενημερώθηκε από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για την περίπτωση του Μαγυάρου επιθετικού, ο οποίος έχει πάνω κάτω τα ίδια στοιχεία με τον Πορτογάλο και μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.
Μιλώντας στους συνεργάτες του τα τελευταία 24ωρα ο Φερέιρα έλεγε ότι πλέον μπορεί να «τσεκάρει» με μεγαλύτερη άνεση και το 4-4-2 σε παιχνίδια όπου ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιαστεί σαφώς πιο επιθετικός (ιδίως στο ΟΑΚΑ με τις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες), έχοντας δίπλα στον κλασικό φορ περιοχής Τοτσέ έναν πολύ πιο ευέλικτο κυνηγό.
Εναν παίκτη, ο οποίος μάλιστα μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά και στο 4-3-3, παίζοντας μόνος του στην κορυφή. Αν μη τι άλλο οι προπονήσεις στην Παιανία από την Πέμπτη (όταν και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα κι ο Γκέργκελι) θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον...
Προβάδισμα στη «μάχη» με Τοτσέ
Στην... πεπατημένη του Ζεσουάλδο Φερέιρα, δηλαδή το 4-3-3 που έχει εφαρμόσει στο 95% των αγώνων του από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το «τιμόνι» του «τριφυλλιού» (πλην 2-3 περσινών παιχνιδιών, όπου δοκίμασε μαζί Σισέ και Πετρόπουλο), ο Ρούντολφ Γκέργκελι αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Πιθανότατα όχι από τα πρώτα κιόλας ματς, αφού είναι δεδομένο ότι ο Μαγυάρος θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής, αλλά σταδιακά, από τη στιγμή που ο 26χρονος επιθετικός έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να σταθεί το ίδιο καλά στην κορυφή της επίθεσης. Oπερ σημαίνει ότι ο Τοτσέ θα πρέπει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο «στροφές», για να αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει αυτός το πρώτο βιολί της «πράσινης» επίθεσης.
Δίδυμο μπροστά, χαμός στα χαφ
Με το 4-4-2, σχήμα που πιθανότατα θα δούμε σε πολλά εντός έδρας παιχνίδια, όπου ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι σαφώς πιο επιθετικός, τον πρώτο λόγο για το δίδυμο της επίθεσης θα έχουν ξεκάθαρα οι Γκέργκελι και Τοτσέ, αφού σε πρώτη φάση ο Πορτογάλος τεχνικός δεν δίνει χρόνο συμμετοχής στον Πετρόπουλο.
Με αυτό το σύστημα ο Φερέιρα θα έχει σαφώς μεγαλύτερες «σπαζοκεφαλιές» στον άξονα, αφού (από τη στιγμή που τα άκρα δείχνουν «κλειδωμένα» από τους Λέτο και Κουίνσι) εκεί οι θέσεις θα είναι μόλις δύο και οι επιλογές πάρα πολλές. Οι Νίνης, Ζέκα, Βιτόλο, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Σιμάο θα δώσουν πραγματική «μάχη» για την ενδεκάδα, με τους δύο πρώτους να «παίζουν» και ως μπαλαντέρ αν χρειαστεί για τα άκρα.
goal

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!