Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Αυγούστου 2011

Αγκαλιά με την …pole position


Με αυτά και με αυτά φτάσαμε μόλις λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πότε ήμασταν γεμάτοι με ερωτήματα; Πότε δε ξέραμε τι θα ξημερώσει και πότε οι «πράσινοι» είναι ξανά αγκαλιά με την pole position! Γιατί κακά τα ψέματα στις εγχώριες διοργανώσεις η πρώτη ανάγνωση δεν είναι δύσκολο ν΄ αποτυπώσει την αλήθεια.
Οι «πράσινοι» ακόμη και έτσι να μείνουν, δύσκολα θα κινδυνεύσουν στην Ελλάδα. Το ζήτημα θα είναι το πώς θα ανταποκριθούν στην Ευρώπη. Για αυτό το λόγο λοιπόν ο Ζοτς και οι συνεργάτες του θα προχωρήσουν σε δύο ακόμη κινήσεις. Μία για τη θέση «4» και μία συμπληρωματική για την περιφέρεια, αν και εφόσον χωρίσουν οι δρόμοι με τον Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος δεν υπολογίζεται. Και μιας κι ο λόγος για τον «Τέπο» οφείλουμε να σημειώσουμε πως αν και δεν κατάφερε να προσφέρει όσα μπορεί, αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει το κατώφλι των Πρωταθλητών, χρυσάφι για την ακρίβεια.
Επιστρέφοντας στην καθαρά αγωνιστική κουβέντα η παραμονή του Ρομέιν Σάτο εξακολουθεί να κρατά την γραμμή πυρός του «τριφυλλιού» σε υψηλότατα επίπεδα. Ο «Ρο» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμφωνήσει και επίσημα με τους νέους όρους του συμβολαίου του και έτσι ο Ομπράντοβιτς θα διατηρήσει στο ρόστερ ένα εργαλείο που ελάχιστοι προπονητές διαθέτουν.
Προσωπικά δεν πίστευα πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα τη βγάλουν …καθαρή μονάχα με τις απώλειες των Φώτση και Ντρου, για αυτό θεωρώ τεράστια επιτυχία τη συμφωνία με τον Σάτο, καθώς φυσικά και τη συνέχιση της συνεργασίας με παίκτες όπως οι Τσαρτσαρής, Περπέρογλου, Μάριτς, Βουγιούκα, Καιμακόγλου. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε λοιπόν να διατηρήσει τον κορμό του (με σωματοφύλακες τους Διαμαντίδη, Μπατίστ) και να υπογράψει τους Ντέιβιντ Λόγκαν και Πατ Καλάθη, την ίδια στιγμή που οι διώκτες του (βλ. Ολυμπιακός) …υποχώρησαν πολλά επίπεδα. Έτσι έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την επέκταση της Αυτοκρατορίας του. Άλλωστε τη συνταγή τη γνωρίζει, όσο κανείς άλλος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που αποτελεί ξανά τον εγγυητή της επιτυχίας. 

ΥΓ: Ακόμη μια φορά να επαναλάβω πως η Εθνική Ομάδα χρειάζεται τη ψήφο εμπιστοσύνης μας πριν πατήσει το παρκέ του Ευρωμπάσκετ.
sportaction.gr

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!