Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Αυγούστου 2011

Μια νίκη… βάλσαμο


Στην καταλληλότερη στιγμή ήρθε για τον Παναθηναϊκό η νίκη αυτή κόντρα στην Κέρκυρα για τηνπρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γράφαμε και τι θα ακούγαμε αν στο83’ ο Μετίν δεν πέταγε στο σκουπίδια την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και ισοφάριζε για την ομάδα του. Τέλος καλό όμως για το «τριφύλλι», όλα καλά. Οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο «σακούλι» και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μπορούν πλέον να… αναπνέουν καλύτερα.
Η νίκη αυτή για τους «πράσινους» είναι κάτι περισσότερο από τρεις πόντοι. Είναι κυριολεκτικά το… «αύριο» του συλλόγου αφού σε περίπτωση γκέλας και με βάση τα όσα έχουμε ακούσει τα τελευταία 24ωρα δεν νομίζω πως όλα θα έμεναν ίδια στον Παναθηναϊκό. Όμως αρκετά ασχολήθηκα με τα αν … Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε και πλέον μπορεί να αισιοδοξεί σε ένα καλύτερο αύριο. Μπορεί για ένα ημίχρονο οι «πράσινοι» να ήταν εξαφανισμένοι αυτό είναι όμως λίγο λογικό με βάση τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες. Στην επανάληψη ωστόσο και με την είσοδο του Λέτο στον αγωνιστικό χώρο η κατάσταση άλλαξε, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε καλύτερος, απείλησε περισσότερο και τελικά οΑργεντινός χάρισε μια πολύτιμη λύση στο «τριφύλλι».
Όσο για αυτά που κρατάμε από το ματς. Ας ξεκινήσω από τα… γκολπόστ. Μπορεί οι γκρίνιες από την παραχώρηση του Τζόρβα στην Παλέρμο και η μονιμοποίηση του Κοτσόλη στην βασική ενδεκάδα να ήταν πολλές όμως ο τελευταίος τόσο απέναντι στην Μακάμπι όσο και στο ματς της Κέρκυρας απέδειξε πως μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του ο Παναθηναϊκός εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Από την αμυντική λειτουργία και με εξαίρεση τον Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν σαφώς έξω από τα νερά του, οι υπόλοιποι τρεις αμυντικοί αντεπεξήλθαν στις υποχρεώσεις ενώ για ακόμα μια φορά κορυφαίος ήταν ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.
Στην μεσαία γραμμή, νοχελικός μπήκε ο Βιτόλο όμως όσο περνούσε η ώρα έβρισκε τα πατήματά του, παίρνοντας παράλληλα βοήθειες από τον Καραγκούνη. Με την σειρά του ο τελευταίος απέδειξε πως για αυτόν τον Παναθηναϊκό είναι απαραίτητος και πως πρέπει να αγωνίζεται έστω και σαν αλλαγή. Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ζεκά, με τον Πορτογάλο να «καταπίνει» χιλιόμετρα και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να τρίβει τα  χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας πως έχει στις υπηρεσίες του έναν πραγματικό… στρατιώτη.
Παιχνίδι με το παιχνίδι καλύτερος εμφανίζεται και ο Κουίνσι, με το μεγάλο ατού του Γκανέζου, όπως μας απέδειξε και στην Κέρκυρα, να είναι οι προσωπικές του ενέργειες, οι ντρίπλες του αλλά και η ταχύτητάτου. Ο Κουίνσι μαζί με τον Λέτο δημιουργούν πολλά ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες και το μόνο σίγουρο είναι πως στο μέλλον θα αποτελέσουν τις «κολόνες» της ομάδας. Από κει και πέρα αρνητικοί για ακόμα ένα ματς ήταν οι Κλέιτον και Τοτσέ. Αρχικά ο Βραζιλιάνος, παρά τις ευκαιρίες που παίρνει, δεν λέει να τις εκμεταλλευτεί και δύσκολα στο μέλλον θα βρει άλλες. Όσο για τον Ισπανό συμφωνώ πως είναι σκληρός, προσπαθεί και γίνεται απειλητικός ωστόσο για ακόμα μια φορά απέδειξε πως δεν μπορεί να αγωνιστεί μόνος του στην κορυφή. Ο Τοτσέ δεν έχει το εύκολο γκολ ενώ και η ταχύτητά του δεν είναι το φόρτε του.
Τέλος για τον Σεμπάστιαν Λέτο τι να πούμε; Μετά τις αποχωρήσεις των Ζιλμπέρτο και Σισέ είναι ότι πιο ποιοτικό έχει μείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και παίκτες με τον τσαμπουκά του Αργεντινούχρειάζονται και άλλοι ώστε να πάει η ομάδα ένα βήμα πιο μπροστά. Η συνέχεια είναι δύσκολη και ο Φερέιραπρέπει να πάρει βοήθειες από όλους τους παίκτες του. Όσο για τον Φερέιρα, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα ακούγαμε αν δεν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός μετά τις εκπλήξεις που επεφύλασσε στην ενδεκάδα, όμως το ρίσκο του βγήκε σε καλό συν το γεγονός πως με την κίνησή του αυτή πέρασε και… μηνύματα προς κάθεαποδέκτη. 
sportaction.gr

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!