Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Ιουλίου 2011

Δεν αγχώνεται κι αυτό κάτι λέει!


Εδώ και πάρα πολύ καιρό λέμε, ότι αυτός ο Παναθηναϊκός έχει έναν και μοναδικό λόγο αισιοδοξίας ενόψει της νέας σεζόν. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον προπονητή του. 


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, έχοντας στην… πλάτη του δεκάδες προετοιμασίες ομάδων με ανάλογους στόχους, έχοντας την εμπειρία του «χτισίματος» ομάδων, έχοντας την φιλοδοξία να αποδείξει πως υπάρχει προπονητική ζωή γι’ αυτόν και μετά την Πόρτο, είναι δεδομένο ότι θα κάνει το παν για να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα χαίρεται να το βλέπει ο κόσμος.
Που θα στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και όχι στην ποιοτική διαφορά ορισμένων παικτών. Που θα πιέζει, θα θέλει να έχει την κατοχή και θα πρεσάρει ασταμάτητα. Ένα μικρό δείγμα όλων αυτών, είδαμε στο φιλικό με την Λεχ Πόζναν. Για όσους το ξεχνούν, η συγκεκριμένη ομάδα απέκλεισε απ’ την Ευρώπη τηνΓιουβέντους την περασμένη σεζόν. Δεν μιλάμε λοιπόν για την ομάδα ενός χωριού που μαζεύτηκε απλά και μόνο για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.
Κάποια χρήσιμα και ενθαρρυντικά συμπεράσματα βγαίνουν λοιπόν. Το πρώτο είναι πως με το… καλημέρα στην προετοιμασία, η ομάδα αρχίζει να αποκτά ταυτότητα. Την οποία οφείλει 100% στον προπονητή της. Που γνωρίζει τους παίκτες και έχει την εμπειρία όπως προείπαμε να πετύχει με τα υλικά που ξέρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το δεύτερο, είναι το… γαμώτο. Γιατί ρε γαμώτο να μην έχει αυτή η ομάδα τους παίκτες που χρειάζεται για να «χτιστεί» έτσι όπως πρέπει από τώρα; Γιατί να πρέπει να δούμε τον Μπιάρσμιρ σε ρόλο αμυντικού χαφ και τον Κλέιτον σέντερ φορ για ένα ημίχρονο;
Είναι επιβεβλημένο να προχωρήσουν οι μεταγραφές άμεσα. Ακούγεται πως οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν πολύ καλά. Και οι ανακοινώσεις δεν είναι μακριά. Όμως απ’ το ακούγεται μέχρι το γίνεται, υπάρχει απόσταση. Φανταστείτε πόσο πιο ελκυστικός θα ήταν ο Παναθηναϊκός, έχοντας μια ακόμη λύση στους κόφτες (τον Βιτόλο π.χ.), έχοντας έναν πιο δημιουργικό κεντρικό χαφ (8άρι δηλαδή), έχοντας έναν δεξιό χαφ εξτρέμ «δαίμονα» και διαθέτοντας έναν επιθετικό που σαφώς δεν θα είναι Σισέ, αλλά θα πλησιάζει στα όσα έκανε ο Γάλλος. Δεν αναφέρουμε τίποτα περισσότερο, πέρα από τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν για την ενδεκάδα. 
Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των κινήσεων αυτών, προβληματίζει. Όμως υπάρχει κάτι που μας μπερδεύει κάπως. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Φερέιρα δεν μοιάζει να ανησυχεί. Κι επανερχόμαστε στις πληροφορίες που θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει σχεδόν συμφωνήσει όχι με έναν, αλλά με περισσότερους παίκτες και να είναι θέμα χρόνου η γνωστοποίηση των μεταγραφών αυτών. Με λίγα λόγια, ο Πορτογάλος γνωρίζει τι γίνεται και προφανώς αυτό που γίνεται είναι καλό για να μην αγχώνεται… Θα δείξει…

sportaction.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!