Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιουνίου 2011

Εκεί στη Μαλαισία...


Βλέπω κόσμο και κοσμάκη να πέφτει από τα σύννεφα για όλα όσα αρχίζουν να βγαίνουν στη φόρα σχετικά με την υπόθεση του παιχνιδιού Ξάνθη - Παναθηναϊκός (3-2) την περίοδο 2007-08.  Ειδικά μετά την πληροφορία για την ανάμιξη γιου παράγοντα του Παναθηναϊκού που έβγαλε 13,5 εκατ. ευρώ από την ήττα του «Τριφυλλιού» στοιχηματίζοντας στη Μαλαισία...
Το παιχνίδι Ξάνθη-Παναθηναϊκός  το 2008 έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκβαση του πρωταθλήματος. Για όσους πιθανώς να το έχουν ξεχάσει να θυμίσω ότι ο Παναθηναϊκός πήγε στην Ξάνθη για τον αγώνα της 25 αγωνιστικής πρωτοπόρος και αήττητος μέσα στο 2008, με έναν βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό (που είχε ήδη πάρει στα χαρτιά τους χαμένους βαθμούς από την υπόθεση Βάλνερ) και τέσσερις από την τρίτη ΑΕΚ.
Όπως προανέφερα (και όπως είναι γνωστό) γιος παράγοντα του Παναθηναϊκού στοιχημάτισε στο να χάσει η ομάδα. Το θέμα είναι μόνο αυτό; Ας δεχθούμε πως υπάρχει ένας προδότης... Για να στηθεί ένα ματς πρέπει να υπάρχουν στο «κόλπο» και ποδοσφαιριστές μέσα από την ομάδα....Ποιοί είναι αυτοί; Αν έστησαν το μάτς με την Ξάνθη, ήταν μόνο το συγκεκριμένο; Υπάρχουν ακόμη στην ομάδα αυτοί οι παίκτες; Αν ναι, μήπως ακόμη τους κρατάει κάποιος στο χέρι; Πως ξέρουμε πως δεν θα ξαναγίνει (ή αν ξαναέγινε....);
Εγώ απλά θέλω να θυμίσω κάποια γεγονότα... Το πρώτο είναι το «πέσιμο» σε έναν κεντρικό αμυντικό της ομάδας, τότε, που ήταν εκ των κορυφαίων. Μερικά άτομα του την είχαν στήσει έξω από το γήπεδο και από τότε ο εν λόγο αμυντικός άρχισε να έχει μειωμένη απόδοση....  
Εξυπακούεται πως το σωστό είναι να μιλάς με αποδείξεις όταν ένα θέμα είναι τόσο σοβαρό, σαν κι αυτό που «έσκασε» για τον αγώνα με την Ξάνθη... Όποιος γνωρίζει κάτι πρέπει να μιλήσει καθαρά με ονόματα και αποδείξεις, σύμφωνοι. Μόνο που είναι κομματάκι δύσκολο να τις μαζέψεις σαν και αυτές της φορολογικής ενημερότητας. Εκτός κι αν εμφανιστεί κάποιος εμπλεκόμενος, πρόθυμος να μαρτυρήσει χωρίς ξύλο.
Να θυμίσω πως ο Παναθηναϊκός πέραν του ότι έχασε με 3-2 τότε, μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, αφού μεσολάβησε η εντός έδρας ισοπαλία με τον Ηρακλή, ήρθε και η συντριβή με 4-1 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, το +1 της 24 αγωνιστικής μετατράπηκε σε -4 την 28... Εκείνος ο διασυρμός από τον ΟΦΗ είχε προκαλέσει την ιστορική και μαζικότατη  (40.000 κόσμου είχε μαζευτεί) συγκέντρωση της 13 Απριλίου και την πορεία διαμαρτυρίας από το Πεδίον του Άρεως στη Λεωφόρο.
Η «Π.Ε.Κ» είχε δηλώσει πως αν ο Παναθηναϊκός τερμάτιζε με διαφορά κάτω των 3 βαθμών απο τον Ολυμπιακό δεν θα υπήρχε πρόβλημα, μιας και για όλους θα ήταν πρωταθλητές αφού η διαφορά θα ήταν πλαστή. (Βλέπε υπόθεση Βάλνερ). Ο Παναθηναικός όμως μετά την ήττα απο τον ΟΦΗ έμεινε πίσω με 4 βαθμούς.
Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης έδωσε λεπτομέρειες: «Εδώ μιλάμε για δύο ελληνικά παιχνίδια του 2008 που παίχτηκαν υπερβολικά μεγάλα ποσά στη Μαλαισία. Το παιχνίδι ήταν το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2. Παίχτηκαν 1.600.000 ευρώ και με απόδοση 8,5 κερδήθηκαν περίπου 13.000.000 ευρώ..» «Κύκλοι» αναφέρουν πως ο γιος του παράγοντα του Παναθηναϊκού είχε λάβει τα χρήματα το πρωί της Δευτέρας, αμέσως δηλαδή μετά τον αγώνα!
Κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι υπήρχε διπλό έννομο συμφέρον εκείνη την εποχή, καθώς πέραν των οικονομικών ανταλλαγμάτων, το «τέλος» του Παναθηναϊκού υπό εκείνες τις διοικητικές συνθήκες θα συνιστούσε μια νέα εποχή με την είσοδο άλλων παραγόντων.
Το «τρελό» της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά ήταν λίγο πολύ γνωστά στην ΠΑΕ τόσο επί διοίκησης Βαρδινογιάννη, όσο και στη πολυμετοχική περίοδο. Είχαν ακουστεί μάλιστα και συγκεκριμένα ονόματα εμπλεκομένων ποδοσφαιριστών. Ίσως να επικράτησε η λογική της σιωπής από την στιγμή που δεν μπορούσε να αποδειχθεί κάτι.
«Κύκλοι» (είναι και της μόδας αυτοί οι κύκλοι), συνδέουν αυτά γεγονότα του 2008 ότι οδήγησαν στην πλήρη ρήξη της πολυμετοχικότητας.
Το κουβάρι πλέον έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Μερικές φορές, είναι να μη γίνει η αρχή. Άμα γίνει και ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, ένας θεός ξέρει τι έχει να βγει από μέσα. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λέει ο σοφός λαός. Ένα πράγμα που μου προκάλεσε εντύπωση ήταν πως την πρώτη μέρα που «έσκασε» το θέμα μερικά site δεν είχαν το γεγονός ούτε σαν απλή αναφορά... Δείτε τα παρακάτω βίντεο και τα σχόλια δικά σας....