Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Ιουνίου 2011

Ακόμη και σκαμπό με πράσινες φανέλες…


Η προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να σουλουπώσουν το συνονθύλευμα που ανέλαβαν είναι φιλότιμες και θα μνημονευτούν.
Ακόμη και σκαμπό με πράσινες φανέλες…Στην παρούσα φάση, όμως, θα ήταν άδικο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας να φύγει η κουβέντα από αυτούς. Από μία ομάδα που δείχνει πως τον μεγάλο αντίπαλό της στη χώρα, μπορεί να τον κερδίσει με οποιοδήποτε τρόπο υπάρχει στο μπάσκετ, όπως αφήνεται να εννοηθεί και στον τίτλο.
Η νίκη που έφερε το 3-1 και το πρωτάθλημα ήρθε σ΄ένα παιχνίδι που άρχισε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για το «τριφύλλι». Ο τραυματισμός του Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν…μαχαιριά στην καρδιά των πλάνων του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στον τρόπο που αγωνίζονται, γενικά, οι «πράσινοι», ο οποίος βασίζεται στον Καστοριανό και στον Μπατίστ.
Η διαφορά, όμως, αυτής της ομάδας, σε σχέση με τις άλλες, είναι πως είναι δομημένη έτσι ώστε να βγάζει πρωταγωνιστές. Με λόγια λαϊκά, από αυτόν τον Παναθηναϊκό δεν ξέρεις από πού θα σου΄ρθει! Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι πως έχει στηθεί σωστά, μέσα από κόπους χρόνων, με υπομονή, αγάπη, μεράκι και χρήμα.   
Η συνταγή της επιτυχίας δεν είναι και τόσο απλά εφαρμόσιμη, όμως ο «εξάστερος» τη βρήκε: 1) σταθερή διοίκηση, με διάθεση προσφοράς και όχι εκμετάλλευσης στο όνομα του συλλόγου, 2) με τον καλύτερο προπονητή, στυλοβάτη και αποδέκτη πλήρους εμπιστοσύνης, 3) με παίκτες που θα μπορούσαν να είναι σούπερ ντίβες, αλλά έχουν παραγκωνίσει το «εγώ» για το «εμείς», 4) μ΄έναν κόσμο υπομονετικό, που στο μπάσκετ μεταμορφώνεται σε σχέση με το ποδόσφαιρο, 5) μ΄έναν αρχηγό παντοτινό στον πάγκο (Αλβέρτη), ν΄αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων των στελεχών του συλλόγου.
Σίγουρα ξεχνάω κάποια, αλλά πρέπει να γίνει, έστω, αναφορά και σ΄αυτά που δεν κάνει ο Πρωταθλητής!Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι δεν αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, δεν βάζουν χρήματα με το κομπιουτεράκι από πάνω για το πόσα μπορούν ν΄αποσβέσουν, οι παίκτες βγάζουν στο παρκέ την αξία των συμβολαίων τους και όχι στις δηλώσεις, ο κόσμος δεν μετράει βολές και φαλτσοσφυρίγματα. Είναι στελέχη που έχουν χτίσει μία «μεταλλική φανέλα», που θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια-αντιγραφή κάποιος, για να την τσαλακώσει.
Sportaction.gr