Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιουνίου 2011

Η λίστα του Φερέιρα

Δύο συναντήσεις με τον Δημήτρη Γόνιτκα είχε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μέσα στην εβδομάδα πριν αναχωρήσει για την Πορτογαλία. 

Σε μία από τις δύο κουβέντες τους ο Πορτογάλος μίλησε και για τα μεταγραφικά. Φεύγοντας για την Πορτογαλία, ο Φερέιρα άφησε στον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού μια λίστα με τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, αλλά και κάποια ονόματα ιδίως από την πορτογαλική αγορά.

Οι δυο τους θα έχουν ανοιχτή γραμμή -όπως και με τον Ζήση Βρύζα, όταν θα αναλάβει επίσημα-, αλλά έπρεπε να υπάρχει και ένας οδηγός για τη διοίκηση του Τριφυλλιού.

Μέσα στα ονόματα βρίσκονται δύο παίκτες οι οποίοι είναι υπό παραχώρηση από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Πρόκειται για τον Σιμόν Βούκσεβιτς και τον Αντερσον Πόλγκα. Ο πρώτος ψάχνει να βρει ομάδα και έχει προταθεί στη μισή Ευρώπη. Ο λόγος είναι ότι η Σπόρτινγκ θέλει να κερδίσει κάποια χρήματα από έναν που αγωνιστικά έχει βοηθήσει, αλλά υπάρχουν προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Ο Μαυροβούνιος παίζει αριστερός εξτρέμ, αλλά και επιτελικός μέσος. Εφόσον πωληθεί ο Σεμπάστιαν Λέτο, είναι πολύ πιθανό να γίνει κίνηση για την απόκτησή του.

Βρίσκεται μάλιστα και σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία (στα 25 του). Από την άλλη, ο Πόλγκα έχει ειδοποιηθεί να βρει ομάδα και ήδη υπάρχει η Γκρέμιο του Ζιλμπέρτο Σίλβα που επιθυμεί την ένταξη του Βραζιλιάνου στόπερ στο δυναμικό της. Βέβαια, ο Πόλγκα έχει φτάσει τα 32 και οι Πράσινοι επιθυμούν, αν γίνεται, να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας.

Στο διάστημα της παρουσίας του στην Πορτογαλία δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Φερέιρα να συναντηθεί με τον πρώην συνεργάτη του Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος ως γνωστόν εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Από την καλή σχέση των δύο ανδρών, αλλά και το φιλικό διαζύγιο του Φρέιτας με τον Παναθηναϊκό, ίσως να προκύψει όφελος για τους Πράσινους.