Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιουνίου 2011

Τίποτε καλύτερο δεν θα περίμενε

Από τότε που ηττήθηκαν στην παράταση στο ΣΕΦ, στον αγώνα της κανονικής περιόδου, στον Παναθηναϊκό έβαλαν τον πρώτο τους στόχο: Μια νίκη στο Φάληρο, διότι αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει εφικτός ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος. 

Η απονομή ήταν ο δεύτερος αλλά και μεγαλύτερος στόχος... Για να έφταναν ως εκεί όμως οι «πράσινοι» θα έπρεπε να έχουν κάνει το πρώτο βήμα, με νίκη στο Φάληρο...

Τα κατάφεραν από το πρώτο κιόλας ματς με το 75-70 που έκανε το 1-0. Ενίσχυσαν το πλεονέκτημά τους με το 78-66 του ΟΑΚΑ που διπλασίασε τις επιτυχίες τους απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 2-1 και φθάνουμε στο... ΤΩΡΑ.

Αλήθεια, τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένουν στον Παναθηναϊκό απ' αυτό που τώρα έχουν μπροστά τους; Με το πρώτο βήμα (που λέγαμε παραπάνω) οι «πράσινοι» έκαναν το δρόμο προς τον τίτλο να περνά από το ΟΑΚΑ κι όχι από το ΣΕΦ. Και τώρα, με 20 χιλιάδες πιστούς φίλους τους στο πλευρό τους έχουν την προοπτική να κάνουν το τελικό βήμα που απαιτείται για την κατάκτηση του τίτλου. Όλοι θέλουν να έχουν το μεγάλο, το κρίσιμο ματς στην έδρα τους. Κι ο Παναθηναϊκός το έχει... Και το έχει επειδή ο ίδιος το «κέρδισε» με τη νίκη του στο πρώτο ματς της σειράς των τελικών στο Φάληρο.

Αυτά τα στοιχεία τα παραθέτουμε ακριβώς επειδή γίνεται κουβέντα για... πίεση στους παίκτες του Παναθηναϊκού ενόψει της 4ης αναμέτρησης. Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει πίεση όταν έχουμε να κάνουμε με σειρά τελικών, με αγώνες που κρίνουν τίτλο. Οι μεγάλες ομάδες και οι μεγάλοι παίκτες έχουν μάθει να ζουν υπό αυτές τις καταστάσεις και τις συνθήκες. Αλήθεια, όμως, πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το μεγάλο ματς, το καθοριστικό, αυτό που γνωρίζουν ότι ΠΡΕΠΕΙ να νικήσουν για να στεφθούν πρωταθλητές, το έχουν στην έδρα τους;

Οι υπόλοιπες απαντήσεις θα δοθούν στο παρκέ, επί της σκηνής. Εκεί όπου- επαναλαμβάνουμε- δεν μπορείς να «κοροϊδέψεις» κανέναν καθώς αποτυπώνονται στον ΑΠΟΛΥΤΟ βαθμό η προετοιμασία, η ψυχολογία, η θέληση, η πίστη το πάθος και γενικά όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ να ξεχωρίζει από τους άλλους.
theplayer.gr