Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Μαΐου 2011

Πανάξια και δίκαια στον τελικό

Ο Γιώργος Καλαφατάκης σχολίασε την πανάξια και δίκαιη, όπως χαρακτήρισε, νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό της Euroleague.

«Ήταν ένα παιχνίδι όπως ακριβώς το περίμενα. Κρίθηκε στη δύναμη και την υπομονή. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το παιχνίδι όσο καλύτερα γινόταν. Άντεξε στο ξύλο και αντέδρασε και αυτός με τον ίδιο τρόπο στο σκληρό παιχνίδι των Ιταλών, ενώ είχε και περισσότερες επιλογές στην επίθεση.
Ο Καλάθης ήταν ο καλύτερος παίκτης του και στην άμυνα και στην επίθεση, μαζί με τον Φώτση και τον Διαμαντίδη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε μοίρασε σωστά την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός επέβαλε το ρυθμό του, όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Οι παίκτες του φθείρανε τον Λαβρίνοβιτς και τον Ράκοβιτς. Λειτούργησε πολύ καλά και η άμυνα στην περιφέρεια, όπου περιορίστηκαν οι Καουκένας, Χαίρστον και Γιάριτς, ενώ ο Ζήσης δεν είχε τόσο χρόνο όσο έχει κανονικά.
Ο Παναθηναϊκός πέρασε πανάξια στον τελικό. Φάνηκε ο χαρακτήρας που έχει αυτή η ομάδα. Δεν πανικοβλήθηκε, ούτε μετά το κακό ξεκίνημα που είχε. Με υπομονή και σωστό rotation, εκμεταλλεύτηκε την ψυχολογία και τη νοοτροπία που έχει ως ομάδα.
Κατάφερε το άσχημο ξεκίνημά του να μην έχει κόστος, βρήκε τον τρόπο και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί την πανάξια και δίκαιη πρόκρισή του στον τελικό».
onsports.gr