Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

13 Ιουνίου 2011

Τα τρία «παιδιά» του Ζεσουάλδο (BINTEO)



Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα φαίνεται να προτιμάει τους «δικούς» του Ρούμπεν Μίκαελ, Ούκρα και Μαριάνο Γκονζάλες, για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού, τους οποίους όμως είχε υπό την καθοδήγησή του και στην Πόρτο.
Μαριάνο Γκονζάλες: Ο γρήγορος
Ο 30χρονος Αργεντινός στην αρχή της καριέρας του ήταν δεκάρι, λόγω της λατρείας του στον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, αλλά και της πολή καλής τεχνικής του. Με τα χρόνια, όμως, μετατοπίστηκε προς τα και αγωνίζεται κυρίως ως εξτρέμ, ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του, που είναι το δυνατό του σημείο.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην χώρα του με τα χρώματα της Ρασίνγκ, όπου με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις έκανε τους οπαδούς της ομάδας να τον λατρέψουν σαν Θεό. Μόλις στα 22 του έκανε το μεγάλο άλμα στην Ιταλία, με την Παλέρμο να είναι η ομάδα που τον απέκτησε. Στη Σικελία έμεινε δύο χρόνια, αγωνιζόμενος συνολικά σε 51 αγώνες στο πρωτάθλημα και σκοράροντας 4 γκολ, πριν δοθεί δανεικός στην Ίντερ. Στους «νερατζούρι» βρήκε τα ποδοσφαιρικά του είδωλα Κρέσπο, Ζανέτι, Σάμουελ και παρά τον σκληρό ανταγωνισμό αγωνίστηκε σε 14 αγώνες, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει.
Εκείνη ήταν και η τελευταία του χρονιά στην Ιταλία, αφού η επόμενη τον βρήκε στην Πορτογαλία. Η εισήγηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα τον έστειλε στο Οπόρτο (στην αρχή δανεικό και στη συνέχεια με μεταγραφή) και τον έκανε ένα ακόμα γρανάζι στην καλοκουρδισμένη μηχανή των «δράκων». Μεγάλο αστέρι δεν ήταν ποτέ. Ήταν και είναι ένας χρήσιμος παίκτης που καλείται πολλές φορές να κάνει τη βρώμικη δουλειά και είναι από αυτούς που χαρακτηρίζονται «παίκτες του προπονητή». Ίσως για αυτό να τον θέλει και πάλι ο τεχνικός του «τριφυλλιού».
Το προφίλ του Μαριάνο Γκονζάλες
Όνομα: Μαριάνο Γκονζάλες
Ηλικία: 30
Θέση: Δεξί εξτρέμ
Σεζόν – Ομάδα – Συμμετοχές (γκολ)
2001–2004 Ρασίνγκ Κλουμπ 64 (14)
2004–2006  Παλέρμο 51 (4)
2006–2007 Ίντερ (δανεικός) 14 (0)
2007–2008  Πόρτο (δανεικός) 22 (2)
2008–  Πόρτο 47 (5)
Δείτε τον Μαριάνο Γκονζάλες σε δράση:

Ρούμπεν Μίκαελ: Ο τεχνίτης
Ο Ρούμπεν Μίκαελ είναι ένα «οχτάρι» που ξέρει μπάλα «δεκαριού». Ένας «μαέστρος» με εξαιρετική τεχνική, πολύ άνετος με την μπάλα στα πόδια, πάσες «ξυράφι» και αίσθηση του γκολ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα, αφού είναι σύγχρονος χαφ που βοηθάει τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι.
Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από την Ουνιάο Μαδέιρα και το ταλέντο του άρχισε να εξαπλώνεται ήδη από την πρώτη χρονιά, αφού ήταν βασικός με πολλές συμμετοχές στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της Πορτογαλίας. Οι πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί, του δίνουν την ευκαιρία το 2008 να αλλάξει ομάδα, και  επόμενός του σταθμός είναι η Νασιονάλ Μαδέιρα. Η πρώτη του χρονιά ήταν εκπληκτική και οδήγησε τη νέα του ομάδα στο κύπελλο Γιουρόπα Λιγκ και εκείνον να αναδειχθεί ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος του πρωταθλήματος.
Όπως ήταν λογικό, Πόρτο, Μπενφίκα, και Σπόρτινγκ «μάχονταν» για να τον αποκτήσουν, αλλά εκείνος προτίμησε να μείνει στην Νασιονάλ για να παίξει μαζί της στην Ευρώπη και ποτέ δεν το μετάνιωσε. Κατάφερε να πετύχει 7 γκολ σε 8 αγώνες (!) και εκτίναξε την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Όμως, τελικά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει τη χρονιά στη Μαδέιρα, αφού η Πόρτο με μια πρόταση 3 εκατομμυρίων ευρώ τον έκανε δικό της. Στην Πόρτο δεν κατάφερε ποτέ να γίνει αναντικατάστατος, αφού ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, αλλά ο Φερέιρα ποτέ δεν έπαψε να τον πιστεύει και ελπίζει πως φέρνοντάς στον στον Παναθηναϊκό μπορεί να τον αναζωογονήσει ποδοσφαιρικά.
Το προφίλ του Ρούμπεν Μίκαελ
Όνομα: Ρούμπεν Μίκαελ
Ηλικία: 25
Θέση: κεντρικός χαφ
Σεζόν – Ομάδα – Συμμετοχές (γκολ)
2004–2008 Ουνιάο Μαδέιρα 94 (5)
2008–2010 Νασιονάλ Μαδέιρα 42 (6)
2010– 29 Πόρτο (0)
Δείτε τον Ρούμπεν Μίκαελ σε δράση:

Ούκρα: Ο εξελίξιμος
Το πραγματικό όνομα του «Ουκρανού» είναι Αντρέ Μοντέιρο. Το παρατσούκλι Ούκρα (το οποίο είναι συντομογραφία από το «Ουκρανός») του το έβγαλαν οι συμπαίκτες του λόγω της κατάξανθης κόμης του που φέρνει σε ανατολικοευρωπαίο.
Από μικρός θαύμαζε τον Βίκτορ Μπαΐα και ήθελε να γίνει τερματοφύλακας, αλλά η τύχη του τα έφερε αλλιώς. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Πόρτο ως αριστερό εξτρέμ και εκεί παίζει μέχρι και σήμερα. Παίκτης με μεγάλη ταχύτητα, καλή τεχνική και αριστεροπόδαρος, που στο «τριφύλλι» δεν υπάρχουν πολλοί.
Στην Πόρτο δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία. Όλα αυτά τα χρόνια έχει δοθεί δανεικός σε Βαρζίμ, Ολιανένσε και Μπράγκα και ξεδίπλωσε πολλές φορές το ταλέντο του στα πορτογαλικά γήπεδα. Τα χρόνια δεν τον έχουν πάρει (23), αλλά την ευκαιρία να καθιερωθεί σε μια ομάδα δεν την είχε ακόμα.
Το ταλέντο το έχει και ο Φερέιρα το ξέρει καλύτερα από τον καθένα και πως θα το χρησιμοποιήσει και πως θα το εξελίξει.  Πάντως, από τους τρεις παίκτες φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη περίπτωση, αφού ο δανεισμός του στην Μπράγκα έχει ισχύ για ακόμη ένα χρόνο.
Το προφίλ του Ούκρα
Όνομα: Αντρέ Μοντέιρο «Ούκρα»
Ηλικία: 23
Θέση: Αριστερό εξτρέμ
Σεζόν – Ομάδα – Συμμετοχές (γκολ)
2007– Πόρτο 1 (0)
2007–2008 Βαρζίμ (δανεικός) 21 (1)
2008–2010 Ολιανένσε (δανεικός) 58 (7)
2011 – Μπράγκα (δανεικός) 12 (2)
Δείτε τον Ούκρα σε δράση:
sday.gr