Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Μαΐου 2011

Δεκατρείς λόγοι που «σφαλιάρισε» τη Σιένα!

Είναι γεγονός! Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Final-4 της Βαρκελώνης, όγδοο της ιστορίας του και πάει φουλ για το 6ο αστέρι του! Το «τριφύλλι» επικράτησε με της Μοντεπάσκι Σιένα και δίνει ραντεβού την Κυριακή στο «Σαν Ζόρντι» με μία εκ των Μακάμπι ή Ρεάλ.

Από τη στιγμή που ο Ομπράντοβιτς και η αρμάδα του πέταξαν εκτός της οικοδέσποινα και μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, Μπαρτσελόνα, αυτομάτως από αουτσάιντερ έγιναν φαβορί. Και το απέδειξαν. Ξεκίνησαν «σφιγμένα», τα σουτ δεν βγήκαν, η άμυνα στο πρώτο πεντάλεπτο κυμαινόταν σε μέτρια επίπεδα, αλλά μετά η φανέλα μίλησε.

Και ιδού οι 13 λόγοι που ο «πεντάστερος» προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό:

1. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι άκουσε πολλά. Αδίκως, διότι έχει προσφέρει τόσα στην Ελλάδα. Τη φετινή σεζόν, που και πάλι δεν είχε τίποτα να αποδείξει, απλά αποφάσισε να κλείσει στόματα. Και το έκανε. Ό,τι κι αν γίνει στον τελικό.

2. Γιατί ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξέρει το δρόμο για όλους τους προορισμούς.

3. Ο Παναθηναϊκός είναι ΟΜΑΔΑ. Αυτό δεν είναι κάτι νέο, αλλά μία κίνηση το δείχνει περίτρανα. Έμεναν 20 περίπου δευτερόλεπτα για τη λήξη και οι «πράσινοι» ήταν στο +10. Ο Ντρου Νίκολας… τόλμησε να χαμογελάσει. Ο Δημήτρης Ιτούδης του έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση με το δάχτυλο «ησυχία». Ο Αμερικανός έκατσε κάτω.

4. Ο τεράστιος Μάικ Μπατίστ. Εκ των σταθερότερων παικτών στην Ευρώπη σε όλες τις στατιστικές, πρόσθεσε ακόμα 16 πόντους στη συγκομιδή του, ενώ μάζεψε και κρίσιμα ριμπάουντ (8), μια κατηγορία που υστέρησε ο Παναθηναϊκός.

5. Ο «άσος στο μανίκι» που ακούει στο όνομα Νικ Καλάθης. Ο αμερικανοθρεμένος γκαρντ ήταν η αποκάλυψη της σεζόν. Ο ταχύς, με μπασκετικό IQ, αλτρουιστής και εσχάτως καλός σκόρερ πέτυχε 17 πόντους (ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα), αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι φόρτωσε νωρίς με φάουλ όλους τους αντίπαλους ψηλούς, λόγω των… εισβολών του στη ρακέτα.

6. Γιατί έχει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος μπορεί να μην κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα αναφορικά με το σκοράρισμα, αλλά αμυντικά και δημιουργικά (9 ασίστ) πρόσφερε σημαντική ώθηση στην ομάδα και καθοδηγούσε ως γνήσιος αρχηγός τους συμπαίκτες του.

7. Γιατί ο Αντώνης Φώτσης δηλώνει «παρών» στα μεγάλα ραντεβού. Οι 14 πόντοι του δεν αντικατοπτρίζουν την προσφορά του στην άμυνα. Και τα στατιστικά δεν τα δείχνουν όλα.

8. Ο Παναθηναϊκός δεν υποτιμά ΠΟΤΕ τον αντίπαλο του, ακόμα και αν είναι το μεγάλο φαβορί.

9. Γιατί 3.000 Έλληνες ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας για να πανηγυρίσουν και δεν θα γυρίσουν πίσω αν δε το κάνουν!

10. Γιατί ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μετέφερε την αύρα της… υπερκούπωσης στη Βαρκελώνη.

11. Γιατί οι ράφτες δεν θα είχαν δουλειά!

12. Γιατί… Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το 6ο για παρέα!

13. Γιατί απλά είναι ο βασιλιάς του ευρωπαϊκού μπάσκετ!
theplayer.gr