Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Μαΐου 2011

Διαφορά κλάσης

Τι και αν μπήκε νωθρά στην αναμέτρηση, χάνοντας όλες τις μάχες κάτω από τα καλάθια (13 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο η Σιένα); 

Τι και αν δεν είχε καθαρό μυαλό υποπίπτοντας σε πολλά λάθη; Τι και αν είχε σε κακή μέρα τους Νίκολας – Διαμαντίδη; Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει -σχετικά εύκολα- της παρέας του Νίκου Ζήση με 77-69 και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Εκεί θα συναντήσει το τελευταίο εμπόδιο πριν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, που ακούει στο όνομα Μακάμπι Τελ Αβίβ (στον άλλο ημιτελικό επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 82-63).

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη (ο «μικρός» από τις... μάχες με την Μπαρτσελόνα και ύστερα, δείχνει «σεληνιασμένος») και άξιους συμπαραστάτες τους Βουγιούκα – Φώτση, έκανε το καθήκον του και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν το... ράψιμο του έκτου αστεριού στην «πράσινη» φανέλα. Η αλήθεια είναι πως οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν εμφανίστηκαν αρκετά καλοί στο παρκέ του Παλαού Σαν Τζόρντι, με αποτέλεσμα να δώσουν δικαίωμα στο... όνειρο στους συμπαθέστατους Ιταλούς. Ωστόσο τα «γκάζια» του Ομπράντοβιτς αφύπνισαν τους παίκτες του «τριφυλλιού», οι οποίοι από το 15ο λεπτό και μετά έκαναν αυτό που χρειαζόταν, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έχω σημειώσει πολλάκις στο παρελθόν πως δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την τακτική που ακολουθεί (ή σκέφτεται να ακολουθήσει) ο Σέρβος τεχνικός, καθώς οι υποδείξεις σε έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του είναι τουλάχιστον γραφικές. Ο 51χρονος προπονητής έχει τον μοναδικό τρόπο να παίρνει το 120% από τους παίκτες του, ενώ ακόμα και σε περίπτωση που αποφασίσει να κατεβάσει την ομάδα με... τέσσερις παίκτες, αυτό θα σημαίνει πως κάτι έχει σκαρφιστεί κι οφείλουμε να περιμένουμε τα αποτελέσματα στο παρκέ.

Περισσότερα σχετικά με την νίκη-πρόκριση επί της Σιένα θα τα έχετε διαβάσει ενώ όσον αφορά το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε τις επόμενες ώρες. Υπομονή λοιπόν και θετική ενέργεια, ελπίζοντας πως οι «πράσινοι» θα καταφέρουν να γράψουν ακόμα μία «χρυσή σελίδα» στην -ήδη τεράστια- ιστορία τους.
sportaction.gr