Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Απριλίου 2011

Τα δεδομένα της παραμονής ή όχι του Φερέιρα

Η κουβέντα για το αν θα μείνει ή θα φύγει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από τον Παναθηναϊκό το προσεχές καλοκαίρι, μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος Μαϊου, αφού έχει ξεκαθαριστεί, πως διοίκηση και προπονητής θα μιλήσουν μετά το πέρας των πλέι-οφ.

Άρα ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο. Θα αναπτυχθεί και άλλη παραφιλολογία, θα υπάρχουν και σημαντικές πληροφορίες, όμως η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Ούτε ο Φερέιρα έχει αποφασίσει τι θα κάνει, ούτε οι (όποιοι) διοικούντες τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν όμως κάποια δεδομένα. Σας τα παραθέτουμε μαζί, αρνητικά και θετικά, χωρίς να πάρουμε θέση, απλώς για να ξέρουμε πλέον σε ποια βάση γίνεται η συζήτηση. Π.χ. αν ξέρεις ότι έχει ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα και πρέπει να βρίσκεται κοντά στο «σπίτι» του, αλλιώς βλέπεις την υπόθεση παραμονής του. Ο Πορτογάλος επί παραδείγματι δεν έχει κάτι τέτοιο. Για δείτε...

1. Στον Φερέιρα αρέσει πολύ η Αθήνα, το σπίτι του, ο τρόπος ζωής, ο ήλιος και περνάει πάρα πολύ καλά εδώ. Δεν του λείπει η πατρίδα, όπως συμβαίνει με άλλες περιπτώσεις ξένων τεχνικών. Σχεδόν κάθε μέρα απολαμβάνει τον καφέ του στην παραλιακή (Βουλιαγμένη και Γλυφάδα), πηγαίνει σε παραθαλάσσια εστιατόρια. Κρατήστε το αυτό.

2. Θεωρεί πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι κάτι τρομερά δύσκολο και με σωστή δουλειά το καλοκαίρι, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ή να παρουσιάσει μία ομάδα που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

3. Έχει όμως αρκετές ομάδες στην πατρίδα του να τον «φλερτάρουν», ίσως προστεθούν και άλλες τις επόμενες ημέρες και σίγουρα αν δει πως εδώ τα πράγματα ζορίζουν, δεν θα έχει πρόβλημα να βρει δουλειά.

4. Τον προβληματίζει η «παντοδυναμία» του Ολυμπιακού και θεωρεί πως αυτή είναι η βασική τροχοπέδη για να φανεί το έργο του

5. Από πλευράς διοίκησης θα ήθελαν να κρατήσουν τον Φερέιρα, γιατί δεν είναι ακριβός, θεωρείται καλό όνομα, είναι σοβαρός προπονητής και αν του βάλουν δίπλα έναν άνθρωπο να κουμαντάρει τα αποδυτήρια, θα δουλέψει καλύτερα.

6. Επίσης θεωρούν δύσκολο να βρουν με το μπάτζετ που διαθέτουν, καλύτερο προπονητή και δεν βλέπουν το λόγο να ρισκάρουν.

7. Αν όμως η ομάδα δεν βγει πρώτη στα πλέι-οφ τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να στηρίξουν τον νυν τεχνικό. Θα έχει χάσει πολύ σε δημοφιλία, κύρος και στην πρώτη στραβή θα τρίζει πολύ επικίνδυνα η καρέκλα του.

8. Αρνητικό στοιχείο είναι η κούραση του από φαινόμενα διαιτησίας και «Μπέου στο Βόλο». Και όσο και αν το δεύτερο είναι μεμονωμένο και ξεπερνιέται, το πρώτο θεωρεί ο Φερέιρα πως θα το βρίσκει μπροστά του συνέχεια.

Γράψαμε τα πιο βασικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από πλευράς διοίκησης και προπονητή, στην υπόθεση παραμονής του. Εμείς εκτιμούμε ότι δύσκολα θα παραμείνει, ασχέτως αν τα «θετικά» φαίνονται περισσότερα. Θεωρούμε πως τα αρνητικά είναι πιο σημαντικά και θα επηρεάσουν την κρίση όλων. Ωστόσο ακόμη δεν έχει αποφασίσει κανείς τίποτα.