Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Απριλίου 2011

Ομπράντοβιτς, Μουρίνιο οι άγιοι...

Οι Ισπανοί επανέρχονται. Μετά τα δημοσιεύματα την Μ.Πέμπτη, δηλαδή μία μέρα μετά την νίκη της Ρεάλ στο κύπελλο), έτσι και τώρα, μία μέρα πριν τον πρώτο ημιτελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι Ίβηρες αποθεώνουν τους Μουρίνιο και Ομπράντοβιτς.

Ένα εκτενές αφιέρωμα έκανε ισπανική ιστοσελίδα στους δύο προπονητές που υπερκέρασαν το εμπόδιο της ανίκητης Μπαρτσελόνα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Συγκεκριμένα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και ο «special one» Μουρίνιο, στον τελικό του «Copa Del Rey», επικράτησαν των Καταλανών και έκαναν την Ευρώπη να παραμιλάει γι αυτούς.

Σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, αυτή τη στιγμή τόσο η ποδοσφαιρική όσο και η μπασκετική Μπαρτσελόνα, θεωρείται η απόλυτη υπερδύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο. Πρόκειται για την ομάδα, η οποία με το θέαμα της και με την αποτελεσματικότητα της, έχει καθηλώσει και είναι το απόλυτο φαβορί κόντρα οποιοδήποτε αντίπαλο.

Ωστόσο, αυτή η σπουδαία ομάδα έπεσε θύμα δύο μεγάλων ευφυϊών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Ποιες είναι αυτές οι ευφυΐες; Ποιοι άλλοι; Ζοσέ Μουρίνιο και Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τις Ρεάλ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα παρουσίασαν δύο εξαιρετικές ομάδες και κατατρόπωσαν την «Μπάρτσα».

Αναλυτικότερα και οι δύο ομάδες κατάφεραν να εφαρμόσουν ένα σχέδιο, με το οποίο καταπολέμησαν την ηγεμονία της Μπαρτσελόνα. Με σκληρή μάχη, καλή στρατηγική αλλά και πονηριά, οι «πράσινοι» του Ομπράντοβιτς και οι «Μαδριλένοι» του Μουρίνιο επικράτησαν της μεγάλης τους αντιπάλου. Το αποτέλεσμα στο γήπεδο ήταν άριστο. Κοινά συστατικά από τους δύο κόουτς, ήταν η σκληρή και αποφασιστική άμυνα, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, την ώρα που η αντίπαλος ήταν «αδύναμη».

Η ψυχική δύναμη του Παναθηναϊκού και της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αξιέπαινη. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις δεξιοτέχνες της μπάλας και σπουδαίους αθλητές, γνωρίζοντας πως ανά πάσα στιγμή μπορείς να πληρώσεις ενδεχόμενο λάθος. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή, ήρθε η παρέμβαση του προπονητή, συγκεκριμένα ενός αγίου! Άψογη δουλειά από τους παίκτες των δύο ομάδων που δεν άφησε κανένα περιθώριο στα «αστέρια» των «μπλαουγκράνα» να αντιδράσουν. Μέσι και «La bomba» Ναβάρο, δεν μπόρεσαν να φανούν.