Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Απριλίου 2011

Μόνο εσείς!




Μόνο εσείς!Σε λίγο καιρό αρχίζει η διαδικασία των πλέι οφ. Μια κατάσταση που σαφώς καμιά ομάδα δεν αφήνει χαρούμενη όταν συμμετέχει σε αυτή, μια κατάσταση που μοιάζει με αναγκαίο κακό για τον Παναθηναϊκό. Όμως, ο στόχος και το… τρόπαιο, υπάρχουν.
Είναι η είσοδος στα προκριματικά του Champions League. Το λιγότερο που θα μπορούσε να πάρει το «τριφύλλι» απ’ αυτή τη σεζόν, αλλά αυτό του απέμεινε, οπότε δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά.
Η εικόνα της ομάδας τον τελευταίο καιρό, σαφώς και δεν αποπνέει αισιοδοξία. Δεν κάνει τον οποιοδήποτε να είναι σίγουρος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Συν τοις άλλοις, δεν ξέρεις από πού να πιαστείς για να αισιοδοξείς με όσα γίνονται στον Παναθηναϊκό αυτό τον καιρό.
Ο μόνος λόγος για να πιστέψει κανείς ότι όλα θα πάνε καλά, είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Και στην συγκεκριμένη διαδικασία, είναι μόνοι τους. Δεν θα τους βοηθήσει κανείς απέναντι στους Μπέους και συγχρόνως, αν τα καταφέρουν στο τέλος κανείς δεν θα βρεθεί να τους πει μπράβο, επειδή πέτυχαν το… μίνιμουμ των στόχων του Παναθηναϊκού. Αλλά μιλάμε για παιδιά που γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα τι θα πει πίεση. Και ο καθένας απ’ αυτούς έχει τον δικό του ξεχωριστό λόγο να βγει μπροστά, να πάρει από το χεράκι την ομάδα και να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς προς το… σεντόνι.
Ο Σισέ για παράδειγμα, είναι γεννημένος γι’ αυτό. Δώστε του δύσκολα και πάρτε του την ψυχή. Ο Καραγκούνης έχει… κόλλημα με το Champions League και θα σκυλιάσει για να το πετύχει. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ο ορισμός του επαγγελματία. Ξέρει ότι θα φύγει, αλλά σαφώς δεν γουστάρει ο αποχαιρετισμός αυτός να συνοδεύεται με την απόλυτη αποτυχία.
Έστω και την ύστατη ώρα θέλει να αφήσει μια γλυκιά γεύση. Όσο για τους νεότερους σε ηλικία, δεν είναι δα και χορτασμένοι από διακρίσεις και πολύ περισσότερο, δεν είναι χορτασμένοι από τη συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη ποδοσφαιριστή γιορτή σε συλλογικό επίπεδο. Άρα, δεν το συζητάμε καν.
Ο καθένας λοιπόν, πρέπει να βρει το κίνητρο μέσα του. Να ξυπνήσει τον εγωισμό του και όλα να κυλήσουν ομαλά. Αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις που δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την ομάδα. Επειδή αν σταθεί κανείς στο τι γίνεται στην ομάδα και γύρω από αυτή, μάλλον μιζέρια θα προκαλέσει.
Ακόμη και το ίδιο το Champions League, αν το σκεφτεί κανείς, είναι… μίζερος στόχος όπως τον έχουν καταντήσει. Γιατί δεν τον κυνηγάς επειδή είσαι Παναθηναϊκός και έχεις διδάξει την Ελλάδα τι σημαίνει να… κουνιέται το σεντονάκι, αλλά τον κυνηγάς για τα κέρδη που μπορεί να σου αποφέρει, μειώνοντας το οικονομικό σου πρόβλημα…
Γι’ αυτό, πάρτε το πάνω σας οι παίκτες, επειδή οι δικές σας πλάτες είναι οι μόνες που μπορούν να στηρίξουν τις όποιες ελπίδες του κόσμου.
Υ.Γ. Χρόνια καλά, με υγεία σε όλους…
Πηγή: onsports.gr