Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Απριλίου 2011

«Βούκινο»




«Βούκινο»Είτε από αυθορμητισμό, είτε από υπολογισμό, είτε από δημοσιοσχετίστικη διάθεση, παίκτες και προπονητής,  μιλώντας σε Μέσα της πατρίδας τους, βγάζουν προς τα έξω μια εικόνα, η οποία μόνο καλό δεν κάνει στον Παναθηναϊκό.
Όχι πως λένε ψέματα, την αλήθεια μαρτυρούν οι άνθρωποι, όταν καλούνται να απαντήσουν στην εύλογη ερώτηση των ξένων δημοσιογράφων, για το τι πήγε στραβά και η πιο γνωστή σε αυτούς ελληνική ομάδα, έμεινε χωρίς τίτλο τη φετινή σεζόν.
Δεν βγάζουν πράγματα από το μυαλό τους, μιλούν για αυτά που βίωσαν στους μήνες που εργάζονται στην Ελλάδα. Πράγματα, τα οποία όλοι εμείς, οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», γνωρίζουμε, κάποιοι μάλιστα τα έχουν «κρυφό καμάρι…».
Αλλά για ελάτε εσείς στη θέση ενός Πορτογάλου ποδοσφαιριστή ο οποίος ανοίγει την «Correio da Manha» και διαβάζει τις δηλώσεις, που έχει κάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τι γνώμη να σχηματίσει όταν πληροφορείται πως «σε εσωτερικό επίπεδο ο Ολυμπιακός είναι ισχυρότερος. Η υπεροχή αυτή είναι ριζωμένη, με επιπτώσεις στο επίπεδο της οργάνωσης, την πειθαρχία και τη θεσμική εξουσία».
Ή μαθαίνει πως «δεν είναι εύκολο για κάποιον να δουλεύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Ειδικότερα δε στον Παναθηναϊκό, όπου «ο πρόεδρος παραιτήθηκε, ο τεχνικός διευθυντής το ίδιο. Το αδιέξοδο υπάρχει εδώ και τέσσερις μήνες».
Το ίδιο ισχύει για έναν Γάλλο ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα ακούσει στο «Canal+» τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ να περιγράφει την θολή κατάσταση, που υπάρχει στον Παναθηναϊκό και θα τον δει να αμφιταλαντεύεται για το μέλλον του.
Πού θα …τεντώσει νομίζετε τα αυτιά του; Στο σημείο της συνέντευξής, που ο Μπουμσόνγκ δηλώνει πως «ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικά μια καλή ομάδα, είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα»;
Ή στο σημείο, που λέει ότι «είχαμε μια αρκετά δύσκολη χρονιά, με εσωτερικές διαφωνίες στο διοικητικό συμβούλιο και στους μετόχους. Στην ομάδα δεν υπάρχουν στόχοι, δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο. Δεν υπάρχει στρατηγική»;
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω ο Γάλλος ή ο Πορτογάλος ένα είναι σίγουρο. Αν προκύψει θέμα μεταγραφής του δεν πρόκειται να πει «ναι» στον Παναθηναϊκό. Αντίθετα με την εικόνα που έχει, θα πήγαινε τρέχοντας στον Ολυμπιακό…
Όπου θα μπορούσε να κερδίσει, δίχως μεγάλο κόπο, τίτλους και χρήματα (με τη μορφή μπόνους), καθώς είναι η ομάδα, που δεν ταλανίζεται από διοικητικά προβλήματα και διαθέτει «υπεροχή σε επίπεδο οργάνωσης, πειθαρχίας και θεσμικής εξουσίας».
Με άλλα λόγια καλύτερες συστάσεις για τον «αιώνιο» δεν θα μπορούσαν να δώσουν οι ίδιοι οι «πράσινοι» στον οποιοδήποτε ξένο ποδοσφαιριστή ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, λίγο μακρύτερα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Θα πει κάποιος: Την εποχή του Ίντερνετ, των αντζέντηδων και των πάσης φύσεως καλοθελητών, τις συνεντεύξεις του Φερέιρα και του Μπουμσόνγκ περιμένουν οι ενδιαφερόμενοι για να μάθουν τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό πρωτάθλημα;
Ή στην περίπτωση, που πρόκειται για συμπατριώτες δεν μπορούν να ζητήσουν απευθείας από τον Πορτογάλο προπονητή ή τον Γάλλο ποδοσφαιριστή τις πληροφορίες, που χρειάζονται για να πάρουν τις αποφάσεις τους;
Ασφαλώς και έχουν πολλούς τρόπους για να μάθουν τι «παίζεται» στην Παιανία και στην Ελλάδα γενικότερα. Ας καταφύγουν όμως σε αυτούς. Δεν είναι ανάγκη ο Παναθηναϊκός να «γίνεται βούκινο» στην Ευρώπη από τους δικούς του ανθρώπους…
Πηγή: onsports.gr