Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Απριλίου 2011

Κυρίαρχος στα πλέι οφ

Το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο στον Βόλο. 

Η ήττα από τον τοπικό Ολυμπιακό και ο τρόπος που ήρθε ήταν το επιστέγασμα μιας σεζόν όπου το «τριφύλλι» κυνηγήθηκε με κάθε τρόπο για να μην διεκδικήσει τους τίτλους που είχε στην κατοχή του, αλλά και που παράλληλα οι «πράσινοι» μόνο για ένα μικρό διάστημα μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν την ποιοτική τους ανωτερότητα εντός γηπέδου.

Η χρονιά βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, μιας και σε περίπου δύο εβδομάδες ξεκινούν τα πλέι οφ. Μια διαδικασία που κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι για τον Παναθηναϊκό, μιας και η κατάκτηση της πρωτιάς σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα είναι μονόδρομος. Άλλωστε στο παρελθόν οι «πράσινοι» δεν έχουν γνωρίσει την ήττα σε αυτή τη διαδικασία, έχοντας 9 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Τα κίνητρα για τους παίκτες και το σύλλογο γενικότερα είναι πολλά και δεν περιορίζεται μόνο στην συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Το ThePlayer σας αναλύει τους τρεις κυριότερους λόγους που ο Παναθηναϊκός πρέπει να τα δώσει όλα στα πλέι οφ.

1. Οικονομικά και αγωνιστικά οφέλη

Ο κυριότερος λόγος είναι φυσικά η συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Champions League και οι πιθανότητες που θα έχει προκειμένου να βρεθεί και του χρόνου στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εξάλλου, τα οικονομικά οφέλη σε περίπτωση που έρθει η πρόκριση στους ομίλους θα είναι σωτήρια στην κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παράλληλα, πολλοί από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ έχουν ως κριτήριό τους την παρουσία στην μεγαλύτερη και πιο λαμπερή διοργάνωση του κόσμου. Οπότε αν έρθει πρόταση από ομάδα που συμμετέχει σε αυτή, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν τα έχει καταφέρει θα είναι πιο εύκολο να φύγουν. Αν οι πράσινοι βρεθούν στους ομίλους τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

2. Να «ζεστάνουν» τον κόσμο

Η αγωνιστική κατρακύλα μετά το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» και ειδικά τον τελευταίο ένα μήνα έχει ξενερώσει αρκετά τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, μιας και βλέπουν τους ποδοσφαιριστές να μην παρουσιάζουν τη διάθεση που είχαν πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Σε συνδυασμό με την κατάσταση στο διοικητικό επίπεδο είναι λογικό ο κόσμος να μην δείχνει διάθεση παρόμοια με την περσινή τέτοια εποχή όταν και η ομάδα είχε πάρει το νταμπλ. Μια καλή παρουσία στα πλέι οφ και η εξασφάλιση της συμμετοχής στο Champions League σίγουρα θα «ψήσει» περισσότερο τον κόσμο και θα τον κρατήσει ζεστό.

3. Να εκδικηθεί τον Βόλο

Οι μνήμες από τα καμώματα του Αχιλλέα Μπέου στο Πανθεσσαλικό είναι νωπές και κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ούτε τα γεγονότα κατά τη διάρκεια του αγώνα που γύρισαν 100 χρόνια πίσω το ποδόσφαιρο, ούτε την χυδαία και ξεδιάντροπη επίθεσή του μετά το τέλος του. Τα δύο ματς που θα δώσουν οι «πράσινοι» με τον Ολυμπιακό του Βόλου αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα να πάρουν την εκδίκησή τους. Αρκεί να ξυπνήσει λίγο ο εγωισμό τους...
theplayer.gr