Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Αυγούστου 2010

Έτσι τον θέλουν...

Το ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει βάλει ως προσωπικό του «στοίχημα» τον Νικ Καλάθη είναι κάτι που σας το είχαμε αναφέρει πριν από μέρες. Το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού πιστεύει στις ικανότητες του νεαρού γκαρντ και «στοιχηματίζει» για την προοπτική του εφόσον φυσικά ο Καλάθης δουλέψει όπως πρέπει και δεν διαψεύσει τις προσδοκίες τους.

Μέχρι στιγμής ο 21χρονος γκαρντ με τις εμφανίσεις του στην Εθνική ομάδα δικαιώνει απόλυτα το «πλάνο» του Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν επιθυμεί την απόκτηση ενός ακόμα περιφερειακού παίκτη ποντάροντας στον Καλάθη. Άλλωστε ο Καλάθης δεν είναι τυχαία περίπτωση, αποτελεί σοβαρή επένδυση του Παναθηναϊκού (πόσα... λέγονταν και γράφονταν όταν οι πρωταθλητές είχαν αποκτήσει τον νεαρό από τη Φλόριδα) και ήρθε η ώρα να ανέβει επίπεδο.

Απ' εκεί και πέρα είναι γεγονός ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις (όπως τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη) ελάχιστοι παίκτες προσαρμόστηκαν από την πρώτη τους χρονιά στην προπονητική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Δεν είναι και κάτι εύκολο, άλλωστε! Και μπορούμε ν' ανατρέξουμε σε περιπτώσεις όπως αυτή του Μπατίστ, του Νίκολας, του Περπέρογλου ή του Τσαρτσαρή, ακόμα και του Γιασικεβίτσιους προκειμένου να θυμηθούμε πόσο διαφορετικοί (προς το καλύτερο βέβαια) ήταν στη δεύτερη χρονιά τους στον Παναθηναϊκό.

Ο Καλάθης δείχνει ότι είναι «καλός μαθητής». Πέρυσι προσπάθησε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και στις νέες συνθήκες που παρουσιάστηκαν στην καριέρα του και μπορεί να μην πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά έμαθε πολλά τόσο από τον Ομπράντοβιτς και τον Ιτούδη όσο κι από τους παίκτες που είχε δίπλα του (Διαμαντίδης, Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους και Νίκολας). Το καλοκαίρι έκανε μόλις μιά εβδομάδα διακοπές και για περίπου ένα μήνα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με προσωπικό γυμναστή που είχε προσλάβει. Μέχρι στιγμής, δείχνει περισσότερη σιγουριά κι αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του... Ο Ομπράντοβιτς «στοιχηματίζει» για το μέλλον του Καλάθη. Ο Καζλάουσκας είπε ότι «ο Καλάθης δεν περνάει από εξετάσεις». Άρα είναι στο χέρι του να «εκτοξευθεί»... Μόνο από τον ίδιο εξαρτάται

(theplayer)