Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Ιανουαρίου 2015

Έτσι τον έχουν "σφάξει"


Το Newspao.gr θυμίζει τα ματς και τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται στους διαιτητές ο Παναθηναϊκός την εφετινή σεζόν...
Η διαιτησία του Παππά στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού, με τον Γιάννη Αναστασίου να χρησιμοποιεί σκληρή... γλώσσα, μετά το τέλος της αναμέτρησης στα Πηγάδια. Το Newspao.gr κάνει ένα flashback στα εφετινά ματς των «πράσινων» που διαμαρτύρονται για την διαιτησία, θυμίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένες φάσεις...

1η αγωνιστική: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1
Στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τομάς γκρεμίζει τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Σουηδός επιθετικός να μείνει εκτός δράσης για περίπου 3 μήνες. Ωστόσο ο διαιτητής Θάνος δεν υποδεικνύει την παράβαση, η οποία θα μπορούσε να είχε αλλάξει εντελώς την ροή του αγώνα, αν ο Παναθηναϊκός είχε ευστοχήσει στην εσχάτη των ποινών.

3η αγωνιστική: ΚΑΛΛΟΝΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0
Πριν καν συμπληρωθεί το 10λεπτο, ο Κλωναρίδης βγαίνει στην αντεπίθεση και βρίσκεται φάτσα με τον Χογκ. Ο ομογενής άσος του Παναθηναϊκού «τσιμπάει» την μπάλα, αλλά ο τερματοφύλακας της Καλλονής τον ανατρέπει εκτός περιοχής, την ώρα που θα έβγαινε μπροστά από το άδειο τέρμα. Κάτι που φυσικά συνιστά φάουλ και απευθείας κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Τριτσώνης όμως είχε διαφορετική άποψη, αφήνοντας την φάση να συνεχιστεί και στερώντας από τους «πράσινους» το αριθμητικό πλεονέκτημα για 81 λεπτά.

4η αγωνιστική: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-3
Σίγουρα θα αποτελεί ρεκόρ το γεγονός οτι ο Παναθηναϊκός στο συγκεκριμένο παιχνίδι κέρδισε σε 90 λεπτά αγώνα, μόλις 1 φάουλ. Ωστόσο τα παράπονα των «πράσινων» δεν περιορίστηκαν μόνο στον πειθαρχικό έλεγχο του Αρετόπουλου, καθώς σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» υποδείχθηκαν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Μία στο 63' με τον Μέντες και μία στο 85' με τον Ντίνα.

8η αγωνιστική: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0
Κατά κύριο λόγο ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι διαμαρτύρεται για τρεις φάσεις. Η πρώτη είναι στο 57ο λεπτό όταν ο Καλογερόπουλος δείχνει φάουλ του Ζέκα στον Αφελάι, από την οποία προέρχεται το γκολ του Αυλωνίτη και η δεύτερη είναι αυτή στις καθυστερήσεις, όταν ο Πέτριτς βγάζει φάτσα με τον Ρομπέρτο τον Ατζαγκούν, όμως ο διαιτητής λανθασμένα σφυρίζει χέρι στον Κροάτη . Η τρίτη είναι το πέναλτι που είδε ο «ρέφερι» να γίνεται πάνω στον Μήτρογλου από τον Στιλ, το οποίο όμως ο Άγγλος τερματοφύλακας απέκρουσε.

17η αγωνιστική: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-0
Η εμμονή του Αρετόπουλου να διεξαχθεί το ματς την Κυριακή, παρά την ομίχλη που είχε σκεπάσει το γήπεδο, στέρησε από τις δύο ομάδες 25 αγωνιστικά λεπτά. Έτσι μετά από τρεις διακοπές, το ματς μεταφέρθηκε για την επόμενη μέρα με ΠΑΣ και Παναθηναϊκό να παίζουν ουσιαστικά 65 λεπτά κανονικό ποδόσφαιρο και όχι 90!

20η αγωνιστική: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1
Από τα πρώτα λεπτά, ο Μάνταλος έδειξε πως δεν θα τα πάει καλά στον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς ο Μητρόπουλος θα έπρεπε να αποβληθεί από τα δύο σκληρά φάουλ που έχει κάνει σε Πέτριτς και Πράνιτς. Ο διαιτητής όμως δεν έδειξε ούτε μία κίτρινη κάρτα, ενώ στο 86ο λεπτό ανακάλυψε πέναλτι στον Γιάννου από το διώξιμο της μπάλας του Σίλντενφελντ.

Κύπελλο Ελλάδας: ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1
Ο πειθαρχικός έλεγχος ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι, η αφορμή για τις διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου Κλέιτον Γουάλας, Ομπόντο δεν βλέπουν τις προβλεπόμενες κίτρινες κάρτες, ενώ οι Καρέλης, Νάνο και Μπεργκ ανακόπηκαν 3 φορές με αμφισβητούμενα σφυρίγματα.

Πηγή: Gazzetta