Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

10 Ιουλίου 2010

Ντα Κόστα, ο στόχος!

Ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση του στόπερ της Γουέστ Χαμ, Μανουέλ ντα Κόστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «SportDay».

Οι «πράσινοι» φουλάρουν για να αποκτήσουν κεντρικό αμυντικό και δεν αποκλείεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις. Τον κρυφό στόχο των Πρωταθλητών αποκάλυψε χθες το βράδυ στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο συνάδελφος που ασχολείται με το ρεπορτάζ της Χουέστ Χαμ και εργάζεται στην «Guardian». O Στιβ Κλάριτζ τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός ασχολείται με την περίπτωση του Ντα Κόστα και φαίνεται να είναι έντονο το ενδιαφέρον. Ξέρουμε ότι έχει έρθει σε επαφή και με την πλευρά του παίκτη και με την ομάδα». Πληροφορίες από την Αγγλία κάνουν λόγο για έναν θηριώδη αμυντικό που είναι εξαιρετική περίπτωση. Το συμβόλαιό του λήγει σε δύο χρόνια, όμως η ομάδα του είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει με ένα ποσό 1,5 με 2 εκατ. ευρώ.

Ο παίκτης είναι γεννημένος το 1986 στη Γαλλία, από Μαροκινή μητέρα και Πορτογάλο πατέρα. Έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας και ο Φρέιτας τον γνωρίζει καλά. Όσον αφορά το στυλ του, ο Στιβ Κλάριτζ σε παλαιότερη αναφορά του στον κεντρικό αμυντικό είχε γράψει πως μοιάζει στο Ρίο Φέρντιναντ. «Ηρεμος και καλλιεργημένος, ο Μάνουελ ντα Κόστα δεν είναι ο άνθρωπος που θα πανικοβληθεί. Πιστεύει πολύ στον εαυτό του, διότι πάντα θεωρεί ότι έχει τις ικανότητες να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι στο στυλ του Ρίο Φέρντιναντ και φαίνεται μέσα στο παιχνίδι ότι όλα αυτά που κάνει του βγαίνουν φυσικά. Του αρέσει να κατεβάζει την μπάλα και έχει καλή διαγώνια μπαλιά, που με κάθε ευκαιρία τη χρησιμοποιεί».

(sday)