Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιουνίου 2010

Β. Αλεξανδρής: «Δεν έχασε το ματς από τη διαιτησία»

Ο προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3 και μίλησε για τα παιχνίδια της σειρά των τελικών αλλά για την στάση του Ολυμπιακού αναφορικά με τη διαιτησία.

Για τη σειρά των τελικών:
Το πρώτο παιχνίδι το κέρδισε καθαρά ο Παναθηναϊκός. Περιμέναμε στο δεύτερο παιχνίδι που ήταν κρίσιμο ο Παναθηναϊκός να νικήσει αλλά δεν συνέβη αυτό. Ο Ολυμπιακός ανασυντάχθηκε και έπαιξε πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε λύσεις. Είχε σε καλή βραδιά τους Τέπιτς και Σάρας. Ήταν εκτός παιχνιδιού ο Διαμαντίδης, ο Νίκολας ο Φώτσης και ο Πέκοβιτς και το πλήρωσε.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά 9 πόντων και στη συνέχεια μια καθαρή νίκη. Στο τρίτο ματς ο Ολυμπιακός έκανε μια υπέρβαση στα τρίποντα. Στο πρώτο όταν σε 23 δεν ευστόχησε σε κανένα είχε κάποια αδόκιμα συστήματα με περιφερειακούς που δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Πρέπει να είχε προετοιμαστεί καλά ο Ολυμπιακός στο τρίτο παιχνίδι καθώς όταν οι παίκτες ήταν ελεύθεροι όλα τα τρίποντα ήταν εύστοχα. Όταν προηγήθηκε με 16 πόντους το ματς για μένα είχε κλειδώσει. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια δεν αντέδρασε σωστά. Επέμενε περιφερειακά και δεν ήταν σωστό. Δεν μπήκε καθόλου ο Σχορτσιανίτης και μου έκανε εντύπωση. Αν πήγαινε κοντά στο καλάθι η μπάλα θα απέφευγε την πίεση ο Ολυμπιακός και θα ήταν πιο αποτελεσματικός με Σχορτσιανίτη και Βούισιτς. Για τον Παναθηναϊκό ανέβηκε ο Σπανούλης και κέρδισε το παιχνίδι. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή τρία σφυρίγματα αδίκησαν τον Ολυμπιακό.

Για τη στάση του Ολυμπιακού αναφορικά με τη διαιτησία:
Δεν συμφωνώ με τη λογική να απομονώνουμε τις φάσεις ενός παιχνιδιού. Το θέμα είναι οι διαιτητές να σφυρίζουν ομοιόμορφα. Εκεί βλέπεις αν αδικείται ή ευνοείται κάποιος. Δεν έχω την αίσθηση ότι έχασε το ματς από τη διαιτησία ο Ολυμπιακός. Δικαίως διαμαρτύρεται, ωστόσο δεν έκανε ό,τι έπρεπε για να νικήσει. Ο Ολυμπιακός είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά και αγωνιστικά. Όμως ήταν σαν να μην ήξερε να αξιοποιήσει το προβάδισμα που είχε στο σκορ.

Για τους διαιτητές:
Κατά τεκμήριο στις καλές ομάδες υπάρχει ελαστικότητα στην πίεση που ασκούν αμυντικά σε αντίθεση με τις μικρές ομάδες που τιμωρούνται. Όταν παίζουν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός μετράει και το ποιοι διαιτητές παίζουν. Υπάρχει διαφορά σφυριγμάτων ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι διαιτητές στο τέταρτο ματς θα τραβήξουν τα πάνδεινα. Θα μπουν στο στόχαστρο ειδικότερα από τους φίλους του Ολυμπιακού που αισθάνονται αδικημένοι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει. Έχω πει ότι αυτή η σειρά θα πάει στα πέντε παιχνίδια και πιστεύω θα δικαιωθώ.

Για την απόδοση των δυο ομάδων:
Είναι ένα παράξενο πρωτάθλημα. Η κανονική περίοδος και για τους δυο δεν είχε δυνατά ματς. Ευτυχώς που υπάρχει η Ευρωλίγκα. Μέχρι να ζεσταθούν οι ομάδες πέρασαν δυο ματς. Ο Παναθηναϊκός που δεν είχε το φάιναλ φορ φάνηκε πιο έτοιμος. Ο Ολυμπιακός ίσως από την απώλεια του τροπαίου ήταν εύκολος αντίπαλος στο πρώτο ματς. Στο δεύτερο μου έκανε εντύπωση που απαγορεύτηκαν οι δηλώσεις.

Για την οικονομική κρίση και το κατά πόσο θα επηρεάσει το μπάσκετ:
Θα είναι μια από τις δυσκολότερες σεζόν των τελευταίων 20 ετών. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τις επιχειρήσεις και θα επηρεάσει το μπάσκετ. Είναι μια μεταβατική περίοδος και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες της Α1.