Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Ιουλίου 2014

Πιθανός κίνδυνος από Ντέιβιντ!


Ένας παίκτης που πέρασε αλλά δεν... ακούμπησε στον Παναθηναϊκό στο β' εξάμηνο της περιόδου 2008-09 (αγωνίστηκε μόλις σε 3 ματς), ο Ντέιβιντ Μπραζ ντε Ολιβέιρα Φίλιο, έρχεται να απασχολήσει και πάλι τους "πράσινους", όχι όμως για... καλό.


Χθες το μεσημέρι το CAS ανακοίνωσε τις υποθέσεις που θα εξεταστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ορίζοντας για την 23η Ιουλίου (με αριθμό πρωτοκόλλου 3490) την εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει απ' το 2010 η πρώην ομάδα του Ντέιβιντ, Παλμέιρας, κατά του Παναθηναϊκού και του ποδοσφαιριστή.

Για την ίδια μέρα, εφόσον υπάρξει απόφαση του CAS εις βάρος του Παναθηναϊκού, έχει ζητηθεί αμέσως μετά και "παράσταση" από τους "πράσινους" προκειμένου να υπάρξει άμεση έφεση. Δύσκολα πάντως θα υπάρξει αμέσως απόφαση από τα μέλη του CAS, και η υπόθεση όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα τραβήξει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στο ενημερωτικό δελτίο της ΠΑΕ τον Αύγουστο του 2012 (για προγραμματισμένη ΑΜΚ) υπήρχε ξεχωριστή αναφορά στην προσφυγή των Βραζιλιάνων, η οποία ανέφερε πως "... έχει ασκηθεί στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της FIFA από το σωματείο Palmeiras, προσφυγή για τη λύση συμβολαίου χωρίς νόμιμη αιτία, με αιτούμενη αφενός από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπραζ, ενεχομένων εις ολόκληρον, αποζημίωση ποσού 40.000.000 $ πλέον τόκων και δικαστικών εξόδων, αφετέρου την τιμωρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ποινή απαγόρευσης μετεγγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους".

Ακολούθως τονιζόταν πως "... δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για την έκβαση της προσφυγής. Για το οικονομικό σκέλος εκτιμάται ότι ακόμη κι αν η απόφαση είναι καταδικαστική για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον ποδοσφαιριστή, η αποζημίωση δύσκολα θα ξεπερνούσε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποχρεωθεί να καταβάλλει οποιοδήποτε ποσό, δικαιούται να το διεκδικήσει αυτό από τον ποδοσφαιριστή ή/και από τον τότε διαμεσολαβητή (δικηγόρο) του".

Αυτά ανέφερε τότε το ενημερωτικό δελτίο. Οι Βραζιλιάνοι στην προσφυγή που έχουν καταθέσει στο CAS δεν αξιώνουν (πλέον) 40 εκατ. δολάρια, αλλά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Η λογική υπαγορεύει πως δύσκολα θα δικαιωθούν, αφού ο Παναθηναϊκός είχε ενεργήσει νομότυπα τον Ιανουάριο του 2009, έχοντας λάβει (και) από την Ομοσπονδία της Βραζιλίας έγγραφο που αποδείκνυε ότι ο παίκτης ήταν ελεύθερος από την Παλμέιρας.

Ενδεχομένως να επιδικαστεί ένα ποσό ως "τροφεία" στους Βραζιλιάνους. Κάτι, βεβαίως, που ούτε καν θα ήθελαν να σκέφτονται στο "τριφύλλι", αφού τα οικονομικά της ΠΑΕ δεν σηκώνουν τέτοιες... πολυτέλειες. Πόσο μάλλον για έναν παίκτη που ελάχιστοι τον θυμούνται...