Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Ιουνίου 2014

Δικός του ο Σλότερ!


Ο προπονητής της Σαλόν σιρ Σαόν, Ζαν-Ντενί Σουλέ, ανακοινώνει στο gazzetta.gr την 3η μετεγγραφή του "τριφυλλιού" και σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του A.J. Slaughter. "Παίρνει μεγάλες αποφάσεις στα δύσκολα!", δηλώνει ο Γάλλος τεχνικός.




Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε φέτος σε γαλλικό πρωτάθλημα (μ.ο. 17,6π. & 4,6ασ. με 83,3% στις βολ. & 42,1% στα τριπ.) και Eurocup (μ.ο. 17,1π., 2,2ρ, 4,6ασ. & 1,3κλ. με 83,3% στις βολ. & 40% στα τριπ.), οδήγησε τους ανθρώπους της γαλλικής ομάδας, να υπογράψουν (πριν τελειώσει η χρονιά) επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2016! Ο λόγος για τον A.J. Slaughter, στου οποίου το συμβόλαιο, ο μοναδικός όρος που επέτρεπε την “πλήρη” (χωρίς αποζημίωση) απελευθέρωσή του, ήταν η περίπτωση που η Σαλόν σιρ Σαόν, δεν θα εξασφάλιζε την συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

O αποκλεισμός από το Eurocup, σφράγισε την μετεγγραφή!

Η απουσία του γαλλικού συλλόγου από τον κατάλογο των (29+7) ομάδων που θα συμμετάσχουν στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, στη νέα σεζόν, άναψε το “πράσινο φως” για την οριστικοποίηση της προφορικής συμφωνίας, που είχε εν τω μεταξύ επέλθει, ανάμεσα στον 26χρονο Αμερικανό σούτινγκ-γκαρντ και τον Παναθηναϊκό. Η επιβεβαίωση της μετεγγραφής, έγινε στο gazzetta.gr δια στόματος του προπονητή της Σαλόν σιρ Σαόν, Ζαν-Ντενί Σουλέ, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά.

"Φεύγει μόνο για τον Παναθηναϊκό!"

"Είναι αλήθεια ότι ο Έϊ Τζέϊ φεύγει από μας για να παίξει στον Παναθηναϊκό! Του είχα υποσχεθεί ότι θα του τηλεφωνήσω μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση για το Eurocup και μόλις μάθαμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε, θεώρησε σωστό να τον ενημερώσω. Μου είπε ότι έχει μία πολύ δελεαστική πρόταση (σ.σ.: περίπου 350.000 δολάρια ετησίως) από τον Παναθηναϊκό και υπογράμμισε ότι η επιθυμία του να φύγει δεν έχει να κάνει τόσο με το οικονομικό σκέλος της προσφοράς, όσο με τους ορίζοντες που ανοίγει για την καριέρα του, η προοπτική να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, φορώντας τη φανέλα μίας ιστορικής ομάδας, που διεκδικεί και κατακτά τίτλους! Όπως μου σημείωσε, χαρακτηριστικά “αν επρόκειτο για πρόταση από ισπανική ή ιταλική ομάδα, δεν θα έφευγα, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας, είναι μεγάλη ιστορία”!", μας αποκάλυψε ο 55χρονος Γάλλος τεχνικός που την περίοδο 2010-11, καθόταν στον πάγκο της Ροάν και είχε αντιμετωπίσει τους “πράσινους” στην Ευρωλίγκα.

Το... scouting report του Σλότερ!

Τον ρωτάμε τι είδους παίκτης είναι ο απόφοιτος του πανεπιστημίου Ουέστερν Κεντάκι, καθώς και αν ένα επιθετικό “πολυβόλο” σαν κι αυτόν, μπορεί να προσαρμοστεί σε έναν σύλλογο που θα έχει διαφορετικές απαιτήσεις και πίεση και σε μία ομάδα, στην οποία θα τύχει διαφορετικής μεταχείρισης. "Είναι ένας πολύ εκρηκτικός, γρήγορος και δυνατός, που έχει εξαιρετικό πρώτο βήμα, είτε πρόκειται να επιχειρήσει διείσδυση, είτε πρόκειται να σταματήσει και να σουτάρει! Από οποιαδήποτε απόσταση... Είναι καλός πασέρ και μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι, αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικός σε θέση δύο, λόγω της εξαιρετικής επαφής που έχει με το καλάθι. Παρ‘ ότι δεν είναι ψηλός (1,91), έχει φοβερό άλμα και ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες, στοιχεία που του επιτρέπουν να διακρίνεται και στα αμυντικά του καθήκοντα", σχολιάζει ο έμπειρος Γάλλος προπονητής και προσθέτει:

"Οι καλοί, παντού χωράνε!"

"Το πιο δυνατό του σημείο, όμως, είναι το χάρισμα που έχει να παίρνει επί το πλείστον σωστές “μεγάλες” αποφάσεις σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές! Του αρέσει να σηκώνει τα μεγάλα βάρη και να “βγάζει το φίδι από την τρύπα”, όταν η μπάλα ζυγίζει 100 κιλά! Είναι πραγματικά μεγάλος παίκτης και κατά την άποψή μου, αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία, το επιβεβαιώνουν σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν βρεθούν. Οι καλοί παίκτες, γίνονται καλύτεροι, αν έχουν ποιοτικούς συμπαίκτες και το επίπεδο του ρόστερ που διαθέτει η ελληνική ομάδα, είναι πολύ υψηλό. Στενοχωριέμαι που φεύγει ο Σλότερ, παράλληλα, όμως, χαίρομαι γι’ αυτόν γιατί ανταμείβεται με ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο σε εξαιρετικές συνθήκες. Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν έπρεπε να το κάνουμε... Γι’ αυτό μας ευχαρίστησε και θα υπογράψει στον Παναθηναϊκό!", κατέληξε ο Ζαν-Ντενί Σουλέ.