Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

19 Οκτωβρίου 2011

Περισσότεροι από 200.000 στο Σύνταγμα - Πρωτοφανής και ιστορική διαδήλωση (pics)

Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή των πολιτών στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.






Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, ενώ το ραντεβού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν στο Πεδίο του Αρεως.

Οι διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τις οδούς Σταδίου και Πανεστημίου από την Ομόνοια μέχρι και το Σύνταγμα.

Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.



Από νωρίς το πρωί έκλεισε το ρεύμα ανόδου της Βασ. Σοφίας από Αμαλίας προς Χίλτον και έξω από τη Βουλή έχουν παραταχθεί «κλούβες» της Αστυνομίας. Ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια.



Μετά από εντολή της αστυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν όλη την ημέρα οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.



 Στο σταθμό Συντάγματος δεν είναι δυνατή ούτε η μετεπιβίβαση των επιβατών που επιθυμούν να αλλάξουν γραμμή (αλλαγή γραμμής από μπλε σε κόκκινη).



Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή των εργαζομένων στην πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει από κοινού με την ΑΔΕΔΥ είναι καθολική. Σε πολλούς εργασιακούς χώρους, όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε στο 100%. Ενδεικτικά αναφέρει τα διυλιστήρια, τα ναυπηγεία, τις μεταφορές και τα πλοία, τα λιμάνια. Στο 90% υπολογίζει η ΓΣΕΕ τη συμμετοχή σε χαλυβουργία, οικοδομή, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ και ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] .



Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι ζητούν να αποσυρθούν τα «αντεργατικά, αντικοινωνικά, αντιαναπτυξιακά» μέτρα και να μην ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Σταθεροποιητικό Πρόγραμμα.

Ζητούν ακόμη να ακυρωθούν οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για την αναστολή επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυσης των επιχειρησιακών καθώς και τα μέτρα της εφεδρείας, να ενισχυθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων και η πραγματική οικονομία, να πληρώσουν οι «φοροκλέπτες, οι εισφοροκλέπτες, οι προνομιούχοι και οι ένοχοι», να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά, οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι θέσεις εργασίας και να δοθεί τέλος στις απολύσεις και την εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.


Επιμέλεια: Newspao.gr team