Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Μαΐου 2011

Τσάμπα η «ρετσινιά» της ένστασης

Όλος ο κόσμος στην εφημερίδα σχολίαζε και μιλούσε για την ένσταση της ΑΕΚ εναντίων του Μπέου με σκοπό να πάρει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς που έχασε στο γήπεδο από το Βόλο.

Προφανώς, το συγκεκριμένο θέμα και γενικώς οι ενστάσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει, είναι πολύ πιθανό να απασχόλησαν και άλλες συζητήσεις σε καφετέριες, καφενεία, σπίτια και γενικώς σε συνεστιάσεις ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και την επικαιρότητα.
Η προσωπική μου άποψη επί του θέματος είναι ότι «ένσταση» από «ένσταση» διαφέρει, ηθικά τουλάχιστον. Εάν για παράδειγμα στο πρωτάθλημα Τύπου που παίζω μπάλα, χάσω από μία ομάδα υποδεέστερη και αυτή έχει δηλώσει έναν παίκτη που δεν ξεκίνησε, κατά λάθος, ή χαλούσε την «αναλογία» των δημοσιογράφων με τους τεχνικούς που έχουμε εμείς στο πρωτάθλημά μας, τότε θα ήμουν για γέλια εάν έκανε ένσταση. Και δεν θα δεχόμουν να το κάνω. Εάν όμως ξαφνικά έβλεπα μία ομάδα με δύο και τρεις «μαϊμούδες» θα την έκανα την ένσταση.
Άλλο όμως ομάδες με οικονομικά συμφέροντα και άλλο εμείς που κάνουμε την πλάκα μας κάθε Σάββατο.
Στην προκειμένη περίπτωση, όπως και να έχει, η άποψή μου είναι ότι ηθικά ήταν λάθος επιλογή για την ΑΕΚ, ιδίως όταν στήθηκε τόσος ντόρος γύρω από την υπόθεση Βάλνερ. Ισα-ίσα θα μπορούσε να το έχει εκμεταλλευτεί και να το «πούλαγε» επικοινωνιακά με το «μότο» της διαφορετικότητας του να είσαι ΑΕΚ... Το ίδιο προφανώς θα έλεγα και για τον Παναθηναϊκό σε αντίστοιχη περίπτωση.
Αναφέρομαι στο ζήτημα της ένστασης με την ευκαιρία της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ, όπου ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο άδειο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ τίθεται αντιμέτωπος με το Βόλο, έχοντας αυτή τη σημαντική εκκρεμότητα: Μπορεί δηλαδή θεωρητικά η ΑΕΚ να έρθει ισόπαλη με τον Παναθηναϊκό, να νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό Βόλου. Να πανηγυρίσει ο «δικέφαλος του Βορρά» ότι βγήκε πρώτος στα πλέι οφ και μετά από λίγο καιρό να βγει η απόφαση, να δικαιωθεί η ΑΕΚ και τα πανηγύρια να μετακομίσουν στον «δικέφαλο του Νότου»...
Ότι ήμαστε για τα... πανηγύρια γενικώς, δεν χωράει αμφιβολία και δεν το ανακαλύψαμε τώρα. Απλώς έχουμε μία ακόμη πιστοποίηση να προστίθεται. Με μία διαφορά: εάν ο Παναθηναϊκός νικήσει την ΑΕΚ θα αποφύγουμε και την κωμωδία με το μπάχαλο που προαναφέραμε. Και συν τοις άλλοις θα πάει τσάμπα και η «ρετσινιά» της ένστασης των ΑΕΚτζήδων...
onsports.gr