Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Δεκεμβρίου 2010

Θα κάνει μεταγραφή ο Παναθηναϊκός;

Ο Παναθηναϊκός (όπως και ο Ολυμπιακός) δεν ενθουσιάζει τον κόσμο του. όχι τόσο με το μπάσκετ, που παίζει, όσο με το ότι εκτιμάται (από πλευράς φιλάθλων και όχι μόνο) ότι του λείπει ένας παίκτης για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είτε αυτός είναι κοντός (κάτι, που λεγόταν μέχρι πρότινος), είτε αυτός είναι ψηλός (ζήτημα, που προέκυψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάριτς).






Εκείνος, πάντως, που σίγουρα λείπει από τους πρωταθλητές Ελλάδας, όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά, είναι ο Ντρου Νίκολας. Κάτι, που ισχύει για το τελευταίο δίμηνο. Ο λόγος έχει να κάνει καθαρά με τους τραυματισμούς, τους συνεχείς τραυματισμούς, που έχει ο Αμερικάνος και οι οποίοι δεν του έχουν επιτρέψει να βρει τον συνήθη ρυθμό του. Και είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό για τους «πράσινους» από τη στιγμή, που ο Νίκολας είναι ο δεύτερος δημιουργός στην επίθεση. Μαζί με τον Διαμαντίδη.

Ο Νίκολας έπαιξε εξαιρετικά με την ΤΣΣΚΑ στο ματς του ΟΑΚΑ και από κει και πέρα όσον αφορά στην Ευρωλίγκα, μην τον είδατε…Με εξαίρεση την παράταση με την Ολίμπια (στο ΟΑΚΑ), όπου ήταν καταλυτικός με τα τρίποντα του, αν και εκτίμησή μας είναι ότι και χωρίς αυτόν θα το έπαιρνε το ματς ο Παναθηναϊκός, αφού είχε γυρίσει πλέον η ψυχολογία.
Πρέπει, λοιπόν, εκτός όλων των άλλων, για να μπορέσει να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια το «τριφύλλι», ο Αμερικάνος γκαρντ να γίνει ο πραγματικός Νίκολας. Αν δεν γίνει, η ομάδα του θα έχει πρόβλημα από τη στιγμή, που ο Καλάθης με τον Τέπιτς δίνουν μέχρι στιγμής λίγα πράγματα.
Και δεν ξέρει κανείς επίσης αν ο Διαμαντίδης θα συνεχίσει στον εντυπωσιακό ρυθμό, που καταγράφει. «Είναι ο σημαντικότερος μας παίκτης. Θέλουμε από αυτόν φέτος περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση και μέχρι στιγμής το κάνει» είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το ματς με το Μιλάνο, κάτι, που οι αριθμοί επιβεβαιώνουν. Πως όχι άλλωστε από τη στιγμή, που ο 30χρονος γκαρντ για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα έχει διψήφιο αριθμό πόντων.

Κοντά στους 13 πόντους σημειώνει ανά παιχνίδι ο Μήτσος, ενώ τις προηγούμενες χρονιές ουδέποτε ξεπέρασε τους 9.5. Η σεζόν, βεβαίως, δεν έχει τελειώσει, αλλά παίρνουμε ως δεδομένο το δείγμα γραφής, που έχουμε. Και αυτό επιβεβαιώνει τον σκοπό, που έχει θέσει η τεχνική ηγεσία του Παναθηναικού. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια.
Εννοείται ότι τα σύνολα κάνουν την διαφορά, αυτά κατακτούν τους τίτλους, ένας ή δύο παίκτες από μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα. Αλλά τα σύνολα βεβαίως βεβαίως αποτελούνται από άτομα. Και όταν αυτά δεν είναι, όπως πρέπει, δεν μπορεί να προκύψει το αποτέλεσμα.
Από κει και πέρα και καθώς αναφέραμε ο Παναθηναϊκός είναι πετυχημένος μέχρι στιγμής. Πρώτος είναι στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα παρότι του έχουν προκύψει χίλια δύο προβλήματα. Πότε ο ένας χτυπάει, πότε ο άλλος πονάει. Οι τίτλοι, όμως, κρίνονται από δω και πέρα. Μέσα στο 2011. Και εκεί πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος από ότι μέχρι στιγμής. Ο Ομπράντοβιτς περισσότερο, πάντως, ανησυχεί από τους τραυματισμούς παρά από π.χ αν θα βελτιωθούν ο Τέπιτς με τον Καλάθη για να δώσουν χείρα βοηθείας στον Διαμαντίδη.

Κάτι, που είπε και χθες το βράδυ. Μόνο, που ένας τραυματισμός είναι δεδομένος και σοβαρός. Αυτός του Μάριτς. Μπορεί αλήθεια το «τριφύλλι» να προχωρήσει χωρίς τον Αυστραλό; Έχει αποδείξει κατά το παρελθόν ότι μπορεί να αντιπαρέλθει οποιαδήποτε δυσκολία. Όταν π.χ πήρε την Ευρωλίγκα χωρίς ουσιαστικά Ντελκ και Γιαβτόκας. Ποτέ, όμως, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Και συν τοις άλλοις, έχει αρχίσει και βγάζει προβλήματα και ο Μπατίστ, ο οποίος βαδίζει στα 34 του χρόνια.

Με δεδομένο ότι ο συντελεστής δυσκολίας των αγώνων από δω και πέρα μεγαλώνει, περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός: τόσο μέσα στο παρκέ, όσο και έξω από αυτό. Αν, δηλαδή, θα κάνει κίνηση να πάρει έναν ψηλό για να δυναμώσει την προπόνησή του και κατ’ επέκταση το ρόστερ του. Αίσθηση μας είναι ότι θα το κάνει. Ίδωμεν….