Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Δεκεμβρίου 2010

«Μάχη» για ένα εισιτήριο

Το… τυπικό μέρος έμεινε μόνο από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ λίγες είναι αυτές που ακόμα ελπίζουν είτε για πρόκριση στους «16», είτε για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League.


Η πρώτη μέρα της 6ης αγωνιστικής φιλοξενεί ως επί το πλείστον αναμετρήσεις που κρίνουν την 1η θέση που αναμένεται να φέρει ευνοϊκότερη κλήρωση, ενώ ουσιαστική «μάχη» δίνουν μόλις τέσσερις ομάδες για δύο εισιτήρια. Μπενφίκα και Χάποελ Τελ Αβιβ για το Europa League και Κοπεγχάγη, Ρούμπιν Καζάν για την επόμενη φάση της επόμενης φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για τον 1ο όμιλο, Τότεναμ και Ίντερ έχουν κερδίσει την πρόκριση τους και θα παλέψουν μόνο για την 1η θέση, με τους «πετεινούς» να φιλοξενούνται στην έδρα της Τβέντε, που έχει ήδη εξασφαλίσει την είσοδο της στο Europa, την ώρα που η Βέρντερ Βρέμης υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης, στόχο να πετύχει την πρώτη της νικη στον όμιλο και να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι.

Για τον 2ο όμιλο, Σάλκε και Λιόν βρίσκονται ήδη στην επόμενη φάση. Η γερμανική ομάδα φιλοξενείται από την Μπενφίκα που έχει πληγωμένο εγωισμό και θέλει να δώσει τέλος με θετικό πρόσημο στην πορεία της στον όμιλο και να εξασφαλίσει την τρίτη θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας, η Χάποελ μπορεί να της κλέψει το εισιτήριο αν την ίδια ώρα κερδίσει τη Λιόν στο «Ζερλάν». Φυσικά οι Γάλλοι από την πλευρά τους θέλουν τη νίκη προκειμένου να πάρουν την 1η θέση σε περίπτωση που η ομάδα από τη Βεστφαλία «γκελάρει».

Περνώντας στον 3ο όμιλο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια που περιμένουν την κλήρωση της επόμενης φάσης κοντράρονται μεταξύ τους στο «Όλντ Τράφορντ» σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, όπου δύο πολύ δυνατές ομάδες θα παίξουν ελεύθερα. Οι «νυχτερίδες» θέλουν θαύμα για να προκριθούν ως πρώτες, καθώς έχουν ηττηθεί στο «Μεστάγια», όμως όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά… Την ίδια ώρα, η τελευταία και με μηδέν βαθμούς Μπούρσασπορ υποδέχεται τη Ρέιντζερς και θέλει να δώσει μια καλή παράσταση στο κοινό της, προκειμένου να πει «αντίο» στην πρώτη της συμμετοχή σε τόσο υψηλό επίπεδο με βαθμό ή βαθμούς. Οι «διαμαρτυρόμενοι» από την άλλη, έχουν και μαθηματικά προκριθεί στο Europa League και θα πάνε να παίξουν στην Τουρκία μόνο… για την ιστορία τους.

Τέλος, για τον όμιλο όπου συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός, η Κοπεγχάγη υποδέχεται τους αδιάφορους «πράσινους» με στόχο τη νίκη προκειμένου να μην εξαρτώνται από το τι θα γίνει στην άλλη αναμέτρηση μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρούμπιν Καζάν. Οι Δανοί έχουν 8 βαθμούς, οι Ρώσοι 7, αλλά με δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα όχι μόνο πηγαίνει με… αυτόματο πιλότο, αλλά έχει και «άχτι» τη Ρούμπιν που πέρυσι της έκανε τη ζημιά μέσα στο «Καμπ Νου», τότε η Κοπεγάχη προκρίνεται ακόμα και σε περίπτωση ήττας από το «τριφύλλι» που πάει να σώσει κάπως τα προσχήματα στον όμιλο.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

1ος όμιλος

Τβέντε-Τότεναμ
Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ

2ος όμιλος

Λιόν-Χάποελ Τελ Αβίβ
Μπενφίκα-Σάλκε

3ος όμιλος

Μπούρσασπορ-Ρέιντζερς
Μάντσεστερ Γ.-Βαλένθια

4ος όμιλος

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός
Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν

10bet