Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Αυγούστου 2010

Το πρόβλημα είναι ενδοοικογενειακό…


Το "πουλά" των οπαδών του Παναθηναϊκού στον Γιάννη Βαρδινογιάννη μετατράπηκε – σε ελεύθερη μετάφραση- σε "φύγε" από τον Νικόλα Πατέρα.

"Εάν με έβριζαν και δεν με ήθελαν, εγώ θα είχα φύγει, δεν θα καθόμουν με το ζόρι κάπου που δεν με θέλουν...", ήταν η δήλωση του πρώην προέδρου του "τριφυλλιού", ο οποίος μίλησε στα ερτζιανά προκειμένου να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν ότι υποκινεί τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε βάρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

Αγωνιστικά οι νταμπλούχοι στην αφετηρία του πρωταθλήματος ξεκινάνε με καλύτερες προϋποθέσεις από τον "αιώνιο αντίπαλο" τους Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε πολλές και καλές μεταγραφές, αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να "δέσει" ως σύνολο.

Από την άλλη το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι μη αγωνιστικό και ίσως γι’ αυτό ο Νίκος Νιόπλιας μετά τον αγώνα με την Τζένοα και με αφορμή τις αποδοκιμασίες από μεγάλη μερίδα οργανωμένων οπαδών κατά Τζίγγερ, θέλησε να στείλει πρόωρα το μήνυμα ότι "μόνοι μας μπορούμε να βγάλουμε τα μάτια μας...".

Ο βασικός κορμός στο "τριφύλλι" κατά τα 8/11 παραμένει ίδιος, καθώς εκτός από τους δύο Γάλλους (Γκοβού και Μπουμσόνγκ) και ο Σωτήρης Νίνης αναμένεται να αφήσει στο πάγκο τον Γιώργο Καραγκούνη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι "πράσινοι" θα είναι πιο ομοιογενές σύνολο και θα έχουν περισσότερους αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους.

Ποντάρει στον Πιλάβιο

Πέρυσι λόγω της παρουσίας του Νικόλα Πατέρα (διετέλεσε και πρόεδρος της Superleague) ο Παναθηναϊκός δεν είχε προβλήματα με τη διαιτησία, ενώ η πράσινη εξέδρα μετά από πολλά χρόνια ήταν και πάλι ενωμένη. Ο "πρόεδρος των τίτλων" δεν έχει πλέον λόγο στη διοίκηση του "τριφυλλιού" και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πρέπει να διασφαλίσει για την ομάδα το 50-50 στη διαιτησία. Σε αυτό ποντάρει στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος πάντως στα δύσκολα δεν μπαίνει μπροστά.

Με τη διαιτησία ο Τζίγγερ ενδέχεται να βρει την άκρη, αρκεί να μην λειτουργήσει παρασκηνιακά η ΚΕΔ, αλλά μπροστά του έχει και άλλο ένα μεγάλο "αγκάθι" που σχετίζεται με την συμπεριφορά των οργανωμένων οπαδών για τους οποίους είναι ανεπιθύμητους. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πρέπει να βρει τον τρόπο για να μην σέρνεται η γκρίνια της εξέδρας που μπορεί να εξελιχτεί σε καρκίνωμα για τον σύλλογο.

Το μήνυμα του Νιόπλια ποιος θα τ' ακούσει;

Ο Νιόπλιας έστειλε μήνυμα στους μεγαλομετόχους και τους οπαδούς με την ελπίδα ότι δεν θα επηρεαστεί η ομάδα από τα παρατράγουδα της εξέδρας. Μήνυμα πάντως που δεν πρόκειται να περάσει στο βαθμό τουλάχιστον που επιθυμεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του και ο Πατέρας επισήμανε ότι "το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι στον αγωνιστικό τομέα, είναι ενδοοικογενειακό". Οπότε την λύση (όποια κι αν είναι) πρέπει να την δώσει ο Τζίγγερ που είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απάντησε στο "φύγε" του Πατέρα δηλώνοντας ότι "…οι ενορχηστρωτές της διχόνοιας αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ενότητας με απροκάλυπτη υποκρισία. Έχουν επιλέξει συνειδητά τη δημιουργία ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας βάζοντας τους ιδιοτελείς τους σκοπούς πάνω από το συλλογικό συμφέρον".

Και κατέληξε: "Σε ό, τι με αφορά, είναι υποχρέωση μου να εξασφαλίσω το ευρύτερο καλό του συλλόγου, μακριά από σκοπιμότητες, και αυτό θα πράξω". Ο χρόνος πάντως πιέζει γιατί το πρωτάθλημα αρχίζει…