Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Αυγούστου 2010

Τα... βλέμματα στη Νιόν!


Λίγες ώρες απέμειναν, για να μάθει ο Παναθηναϊκός τις αντιπάλους του, στη φάση των ομίλων του Champions League. Οι «πράσινοι» πήραν το… διπλό δώρο από Μπράγκα και Οσέρ, κάτι που αυτόματα τους ανέβασε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Έτσι, αυτόματα αποφεύγουν ομάδες που έμοιαζαν από δύσκολες, έως αχτύπητες.


Όπως και να έχει, από τη στιγμή που μιλάμε για την μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, κανείς αντίπαλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολος.
Στις 18:45, λοιπόν, στο Μονακό, ο Παναθηναϊκός θα μπει στην κληρωτίδα, επιστρέφοντας στην διοργάνωση που έχει δοξαστεί, μετά από έναν χρόνο απουσίας. Το «τριφύλλι» θα εκπροσωπήσουν στην κλήρωση ο β’ αντιπρόεδρος Γιάννης Βεκρής και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της ΠΑΕ, Βαγγέλης Πέτσος.

Μακριά κι αγαπημένοι!

Η είδηση της ανόδου στο β’ γκρουπ δυναμικότητας, σαφώς και χαροποίησε τον Νίκο Νιόπλια και τους παίκτες του. Οι «πράσινοι» με αυτό τον τρόπο δεν θα βρουν στον δρόμο τους, συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρόμα, η Σαχτάρ, η Μπενφίκα, η Μαρσέιγ, η Βαλένθια και η Βέρντερ Βρέμης.
Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με το πρώτο γκρουπ, το ιδανικό θα ήταν να τους… αποφύγουν όλους. Αυτό ασφαλώς δεν γίνεται. Έτσι, οι «πράσινοι» σταυρώνουν τα δάχτυλά τους, για να μην τους φέρει η κληρωτίδα μία εκ των Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι.
Όσο για το τρίτο γκρουπ, οι Τότεναμ, Άγιαξ και Σάλκε, μοιάζουν τα πιο δύσκολα εμπόδια. Τέλος, από το δ’ γκρουπ, Τβέντε και Οσέρ θα ήταν καλό να αποφευχθούν. Όπως επίσης και η Ρουμπίν Καζάν, κυρίως λόγω του ταξιδιού στην Ρωσία και των πολικών θερμοκρασιών που θα επικρατούν εκεί.

Καλοδεχούμενοι

Ασφαλώς, πέρα από αυτούς που θέλει να αποφύγει ο Παναθηναϊκός, υπάρχουν και περιπτώσεις ομάδων που δεν θα τον… χάλαγε. Από το πρώτο γκρουπ, ίσως η Μίλαν να ανήκει σε αυτή την κατηγορία, κυρίως λόγω του ότι δεν θυμίζει και πολλά από το ένδοξο παρελθόν της. Επίσης, αν δει κανείς τα ονόματα, η Λιόν δεν φαντάζει άσχημη κλήρωση.

Από το τρίτο γκρουπ τώρα, Ρέιντζερς και Κοπεγχάγη, ξυπνούν… ευχάριστες μνήμες στον Παναθηναϊκό και σαφώς δεν φοβίζουν.
Όσο για το τελευταίο γκρουπ, Χάποελ Τελ Αβίβ, Ζίλινα, Κλουζ και Παρτιζάν, μοιάζουν καλές περιπτώσεις. Το ίδιο και η Μπούρσασπορ, αν και το γεγονός ότι μιλάμε για Τούρκικη ομάδα, αυτόματα δυσκολεύει την κατάσταση.