Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Δεκεμβρίου 2010

Η πρωτιά σε «ελληνικά χέρια»

Τέσσερις ομάδες (η Μακάμπι από τον πρώτο όμιλο, η Φενέρμπαχτσε, η Σιένα και η Μπαρτσελόνα από τον τρίτο όμιλο) έχουν ήδη προκριθεί και μαθηματικά στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα από το βράδυ της Πέμπτης.


Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν έχουν επικυρώσει και... μαθηματικά την πρόκριση. Πάντως δεν αποκλείονται με τίποτε. Και κυρίως βρίσκονται αμφότεροι στην ευχάριστη θέση να κρατούν στα χέρια τους την πρωτιά στη βαθμολογία των ομίλων τους.

Αυτό είναι ό,τι επιθυμεί κάθε προπονητής μιας ομάδας που έχει στόχο: Να εξαρτάται το όλο «παιχνίδι» από τα αποτελέσματα της ομάδας του κι όχι από τα αποτελέσματα των υπολοίπων ανταγωνιστών του ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έκαναν απλώς το... καθήκον τους. Πρώτα ο Παναθηναϊκός, το βράδυ της Τετάρτης όταν απέδρασε με το πολύτιμο διπλό από τη Μόσχα. Την επόμενη μέρα η Εφές Πίλσεν έλεγε... αντίο στη συγκατοίκηση στην κορυφή μετά την ήττα της στη Βαλένθια με τους Ισπανούς να «μπαίνουν» γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στο ΤΟΡ-16...

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνα αποδεικνυόταν... σκληρή για ένα ακόμα ματς. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ για μεγάλο διάστημα ανέτρεψε την κατάσταση και νίκησε το Μιλάνο παραμένοντας «αγκαλιά» με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.

Οι «πράσινοι» περιμένουν την Ολίμπια στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Πέμπτη (9/12) και με νίκη τουλάχιστον με ένα καλάθι διαφορά (είχαν ηττηθεί με 1 πόντο στη Λιουμπλιάνα) θα κάνουν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά. Εν συνεχεία θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη προς αντάμωση της Εφές από την οποία απέχουν ένα βαθμό και... 23 πόντους (τόσους την είχαν κερδίσει στο ΟΑΚΑ) και δεν αποκλείεται να απέχουν και δύο βαθμούς τη μέρα του μεταξύ τους ραντεβού. Κι αυτό καθώς η Εφές Πίλσεν την προηγούμενη αγωνιστική θα έχει παίξει στο Μιλάνο κι απέναντι σε μια ομάδα που... καίγεται για τη νίκη ώστε να προκριθεί στους «16» ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι ακόμα δεν έχουν νικήσει εκτός έδρας! Σε κάθε περίπτωση για τον Παναθηναϊκό είναι πρωτεύον ζήτημα να κερδίσει πρώτα την Ολίμπια στο ΟΑΚΑ προκειμένου να κάνει το άλμα της πρωτιάς. Την τελευταία αγωνιστική οι «πράσινοι» θα υποδεχτούν το Μιλάνο κι αυτά όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι για τον Παναθηναϊκό η πρωτιά (και πάλι) περνά από το ΟΑΚΑ! 

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι ο Παναθηναϊκός κρατάει  πλέον στα... χέρια του την πρωτιά.

10bet