Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Σεπτεμβρίου 2010

Μυϊκός… προβληματισμός στο «τριφύλλι»

Η είδηση της θλάσης του Σίντνεϊ Γκοβού, αποδεικνύει για ποιον λόγο ο Παναθηναϊκός νωρίς-νωρίς προχώρησε στην αντικατάσταση του Αντώνη Κέζου, από τον Λόρενς Έμπεν.



Ο Γάλλος πήγε στην Παιανία (όσοι έπαιξαν με τον Πανιώνιο είχαν ρεπό) το πρωί της Κυριακής. Σε κάποιες ασκήσεις ταχυδύναμης, παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν θλάση α’ βαθμού. Αυτόματα ο «Σιντ» μένει εκτός για περίπου δύο εβδομάδες, χάνοντας τα ματς με Κοπεγχάγη και Εργοτέλη, τουλάχιστον.



Και φυσικά, είναι λογικό να υπάρχει έντονος προβληματισμός στους «πράσινους», καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια υπήρξαν 1-2 σοβαροί μυϊκοί τραυματισμοί συνολικά, τη στιγμή που ήδη φέτος το «τριφύλλι» μετρά τέσσερις θλάσεις!
Προσθέστε και το γεγονός ότι οι δύο απ’ αυτές «χτύπησαν» τον Σισέ και τον Γκοβού, δύο ποδοσφαιριστές δηλαδή που είναι πάνω απ’ όλα αθλητές και δεν επηρεάζονται τόσο εύκολα από μυϊκούς τραυματισμούς.



Πλέον, το βαρύ φορτίο πέφτει στον Έμπεν, μια και ο Ολλανδός πρέπει να συμμαζέψει αυτή την κατάσταση, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα. Ο νέος γυμναστής του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει και με το παραπάνω ότι είναι εκπληκτικός στη δουλειά του, αλλά εν μέσω υποχρεώσεων δεν υπάρχει ο χρόνος να λύσει το πρόβλημα. Γι’ αυτό και η διακοπή του πρωταθλήματος που ακολουθεί μοιάζει ευεργετική, αν και πάλι θα λείπουν πολλοί διεθνείς.



Απ’ τα… μαλλιά!



Αγωνιστικά τώρα, ήρθε η ώρα για αποδείξεις από τον Λουίς Γκαρσία. Ο Ισπανός στα ματς που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα, έχει δείξει την ποιότητά του. Στα ματς με Κοπεγχάγη και Εργοτέλη, όλα δείχνουν πως θα είναι βασικότατος, με τον Νιόπλια να περιμένει απ’ αυτόν να καλύψει το κενό του Γκοβού. Η ευκαιρία που περίμενε ο Ισπανός ήρθε και απλά χρειάζεται να την αρπάξει απ’ τα… μαλλιά!



Αγώνας δρόμου για ΠΑΟΚ



Οι δύο εβδομάδες απραξίας του Σίντνεϊ Γκοβού, τον αφήνουν εκτός από τις αναμετρήσεις με Κοπεγχάγη και Εργοτέλη λοιπόν. Το… καλό μέσα στην γκίνια του Γάλλου, είναι πως μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος μετά την αναμέτρηση στην Κρήτη. Διάστημα το οποίο δίνει την δυνατότητα στο τεχνικό και το ιατρικό τιμ να μην τον πιέσουν ιδιαίτερα για να επιστρέψει γρήγορα. Γεγονός που θα εμπεριείχε ρίσκο μιας υποτροπής.
Πλέον, όλοι έχουν πέσει πάνω στον Γκοβού, προκειμένου να είναι πανέτοιμος στις… διαβολοβδομάδες των «πράσινων». Δηλαδή στο σερί πολύ δύσκολων αγώνων, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ, στις 16 και 20 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Ματς που όλα δείχνουν ότι θα προλάβει ο Γάλλος.



Κάταγμα στο δάχτυλο ο Καντέ



Σα να μην έφτανε το πρόβλημα με τον Γκοβού, ήρθε να προστεθεί και ο Καντέ στο απουσιολόγιο του Νίκου Νιόπλια. Ο αμυντικός από το Μάλι που αποχώρησε με πόνους στο δάχτυλο του χεριού του από το ματς με τον Πανιώνιο, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού του χεριού. Αυτόματα λοιπόν θα μείνει εκτός από το ματς με την Κοπεγχάγη. Τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Νίκος Σπυρόπουλος ο οποίος έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Και στο κέντρο της άμυνας φυσικά, το δίδυμο Σαριέγκι-Μπουμσόνγκ θα παραμείνει ως έχει.
10bet