Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Σεπτεμβρίου 2010

Ώρα να γίνει αφεντικό!

Παρότι η ήττα από την Μπαρτσελόνα ήταν βαριά, κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν ήταν αναμενόμενη. Πριν δύο εβδομάδες λοιπόν, ο Παναθηναϊκός απλά έκανε την πρεμιέρα του στο Champions League. Απόψε όμως, κάνει την ουσιαστική του πρεμιέρα. Στον όμιλο αυτό οι Καταλανοί… παίζουν μόνοι τους και από εκεί και πίσω υπάρχουν τρεις ομάδες που διεκδικούν πρόκριση. Οι «πράσινοι» μαζί με την Κοπεγχάγη και την Ρούμπιν Καζάν.
Η νίκη των Δανών κόντρα στους Ρώσους στην πρεμιέρα, τους έδωσαν ένα μικρό πλεονέκτημα. Όμως απόψε όλα μπορούν να αλλάξουν! Κόντρα στους Σκανδιναβούς, ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να κάνει το καθήκον του. Σε κάθε περίπτωση σε αυτό τον όμιλο, οι «πράσινοι» έπρεπε να νικήσουν τους Δανούς στο «σπίτι» τους. Πόσο μάλλον τώρα. Που αν τα καταφέρουν, αυτόματα γίνονται αυτοί το αφεντικό για την δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16»!

«Είστε καλύτεροι»!

Ο Νίκος Νιόπλιας στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του, μίλησε στους ποδοσφαιριστές. Θέλοντας να τους ντοπάρει ψυχολογικά και να τους ξυπνήσει τον εγωισμό. «Ξέρω πολύ καλά ότι είστε καλύτεροι απ’ την Κοπεγχάγη. Έχουμε μεγαλύτερη ιστορία απ’ αυτούς. Ποιοτικά είστε ανώτεροι. Πρέπει να το αποδείξετε όμως. Να πάρουμε πάση θυσία τη νίκη και να τους πιάσουμε στην βαθμολογία. Μπείτε συγκεντρωμένοι, αποφύγετε τα ατομικά λάθη και μην τους δίνετε τη δυνατότητα για αντεπιθέσεις», ήταν τα λόγια του έλληνα τεχνικού.

Στόπερ Ζιλμπέρτο, βασικός ο Γκαρσία

Στα της ενδεκάδας, ο Νιόπλιας… άνοιξε τα χαρτιά του χθες. Στο οικογενειακό δίτερμα φάνηκε ότι έχει κατά νου να παρατάξει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα. Στην άμυνα δεξιά ο Μαρίνος, αριστερά ο Βύντρα και στο κέντρο της οπισθοφυλακής οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σαριέγκι. Ποντάροντας στον Βραζιλιάνο για να δώσει ηρεμία στην άμυνα και να λύσει το μεγάλο πρόβλημα των «πράσινων».
Μπροστά τους σε ρόλο ανασταλτικών χαφ, οι Σιμάο και Κατσουράνης.
Δεξί χαφ ο Νίνης, αριστερό ο Λέτο και σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τζιμπρίλ Σισέ ο Λουίς Γκαρσία.
Αν τελικά υπάρξει έκπληξη, τότε θα δούμε τον Γιώργο Καραγκούνη αντί του Ισπανού άσου.

Πάνω από 55.000

Στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την αποψινή αναμέτρηση. Όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα υπάρξει sold out, όμως στο ΟΑΚΑ όσοι βρεθούν θα ζήσουν μία από τις γνωστές Ευρωπαϊκές βραδιές του «τριφυλλιού». Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι αναμένεται να δώσουν το παρών, σπρώχνοντας την ομάδα τους προς την επιτυχία. Όπως είναι λογικό λοιπόν, οι λιγότεροι από 500 Δανοί, δύσκολα θα ακουστούν…

Οι οργανωμένοι ετοιμάζου για ακόμη μια φορά εκπλήξεις, με σημαντικότερη την πρώτη χωρογραφία της σεζόν.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε και η ΠΑΕ με την πρόσφατη ανακοίνωσή της, πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί καθώς ο φόβος της τιμωρίας υπάρχει και είναι μεγάλος. Ακόμη κι ένα καπνογόνο να ανάψει, οι «πράσινοι» πιθανότατα θα στερηθούν τον κόσμο τους σε κάποιο από τα επόμενα ματς. Κι αυτό επειδή το «τριφύλλι» έχει τιμωρηθεί με αναστολή και οι άνθρωποι της UEFA περιμένουν το παραμικρό για να ρίξουν… καμπάνα στους πρωταθλητές. 

Της κάνει και η ισοπαλία…

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, το πρόγραμμα φέρθηκε… τρυφερά στην Κοπεγχάγη που στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων της στο Τσάμπιονς Λιγκ υποδέχτηκε την Ρούμπιν Καζάν στο «Πάρκεν» και πήρε την νίκη με μια κεφαλιά του Νταμ Ν’ Ντόι στο 87ο λεπτό. Έχοντας κάνει το καθήκον τους στο πρώτο ματς, οι πρωταθλητές Δανίας (αήττητοι και πρωτοπόροι εντός συνόρων) ήρθαν στο ΟΑΚΑ γνωρίζοντας πως με μια ισοπαλία (πόσο μάλλον με νίκη) βάζουν τα θεμέλια για την πρόκριση τους στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ελπίζοντας ακόμα πως λίγη ώρα πριν η Μπαρτσελόνα θα έχει πάρει ρεβάνς από την Ρούμπιν Καζάν για τα… περσινά.

Ο Στάλε Σολμπάκεν επέλεξε ένα 4-2-3-1 για να αντιμετωπίσει τους Ρώσους και κάτι ανάλογο αναμένεται να πράξει και απόψε. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βίλαντ, ενώ την αμυντική τετράδα θα αποτελέσουν λογικά οι Βεντ, Πόσπεχ, Άντονσον και Ματίας «Ζάνκα» Γιόργκενσεν. Κλαουντεμίρ και Κβιστ θα είναι οι δύο του κέντρου, μπροστά τους θα βρίσκονται Γκρόνκιερ, Μπολανός και Βινγκάαρντ και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο φορμαρισμένος Νταμ Ν’ Ντόι που όπως και ο Μίκαελ Άντονσον έχουν κάνει ένα «φεγγάρι» στο «τριφύλλι».

Την αποστολή της Κοπεγχαγης συμπληρώνουν οι Κ. Κρίστενσεν, Οβιέδο, Λάρσον, Ντιλέινι, Νορεγκάαρντ, Τ. Κρίστενσεν, Βινγκάαρντ, Σαντίν και Φρεντέρικσεν.
10bet