Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Σεπτεμβρίου 2010

«Χωρίς περιθώρια»


«Αν θέλουμε να έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες, πρέπει κερδίσουμε». Με την παραπάνω φράση, ο Νίκος Νιόπλιας έδωσε το στίγμα του για τον στόχο του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη.
«Η ομάδα πρέπει να κοιτάζει κάθε ματς ξεχωριστά. Άλλο ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, άλλο Champions League. Το βλέπετε όλοι και από το πόσοι είστε εδώ. Όλη η Ευρώπη παρακολουθεί και είναι για μένα ανώτερο από το Μουντιάλ» τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός πριν προσθέσει: «Πρέπει να μην κάνεις λάθη γιατί στοιχίζουν. Πρέπει να έχεις πίστη αλλιώς μην πας γήπεδο. Δεύτερον αν θέλουμε να έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες, πρέπει κερδίσουμε. Αυτοί το χρέος τους το έκαναν και με το παραπάνω. Για εμάς πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Έτσι πρέπει να το δουν και οι ποδοσφαιριστές και πρέπει όλοι να κάνουμε το χρέος μας. Παίζουμε στην έδρα μας και δεν έχουμε άλλα περιθώρια».

Συμφωνείτε ότι η διοργάνωση ουσιαστικά ξεκινά αύριο;

«Δεν νομίζω πως πρέπει να ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Την Μπαρτσελόνα όλοι την έχουμε τοποθετήσει πολύ ψηλά. Δίκαια είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση όπως είχα πει είναι ότι θα είμαστε οι άλλοι τρεις. Αυτή τη στιγμή αβαντάζ το έχει η Κοπεγχάγη που έχει 3 βαθμούς. Πρέπει να το καλύψουμε και να νικήσουμε. Δεν τελειώνει αύριο ο όμιλος. Αν γυρίσουμε πίσω ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με δύο ήττες και στο τέλος βγήκε πρώτος. Άρα ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε ένα μίνι πρωτάθλημα».

Είναι πρωταρχικός στόχος το μηδέν στην άμυνα και κατά πόσο προβληματίζει ο Μπουμσόνγκ με τις εμφανίσεις του;

«Πάντα πρέπει να κυνηγάς το μηδέν αλλά και 2-1 νίκη. Σημασία έχει η παρουσία η γενική πως είναι. Ο σκοπός ο δικός μας είναι να κερδίσουμε. Αν θα το κάνουμε έχοντας ένα γκολ παθητικό αλλά περισσότερα εμείς είναι καλό. Σε αυτό το επίπεδο όμως πρέπει να είσαι καλός παντού. Γιατί αυτά είναι υψηλού επιπέδου παιχνίδια. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιον ατομικά γιατί δεν παίζει ο Μπουμσόνγκ μόνος του ή ο Βύντρα. Και κάθε παίκτης δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί, υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο ποδόσφαιρο».

Θα παίξει ο Μπουμσόνγκ;

«Πρώτα θα το μάθει αυτός. Σκέψεις υπάρχουν πολλές. Όχι μόνο για άμυνα, αλλά και για το κέντρο και για την επίθεση ποτέ όλα τα παιχνίδια δεν είναι ίδια».

Νίκη ίσον πρόκριση;

«Όχι, αλλά είναι ένα βήμα προς την πρόκριση, γιατί όπως σας έχω πει είναι ένα μίνι πρωτάθλημα».

Ενδέχεται να μην τον δούμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον Γκαρσία;

«Αν εσείς μπαίνετε σε αυτές τις σκέψεις, φανταστείτε εμένα. Εξετάζεις το ενδεχόμενο αλλαγής, αν κάτι πάει καλά ή όχι. Όλα περνάνε από το μυαλό. Αν ο Γκαρσία ξεκινήσει και το ματς δεν πάει καλά, θα πρέπει να μπει κάποιος που δεν θα είναι επιθετικός. Και τότε θα γίνει χαμός. Σκέψεις υπάρχουν πολλές. Πρώτα από όλα όμως είναι το αυριανό παιχνίδι και πως θα έρθει η νίκη».

Ποια είναι η άποψη σας για την Κοπεγχάγη;

«Είμαστε φαβορί λόγω έδρας. Αλλά αν είμαστε καλοί πιστεύω θα κερδίσουμε. Έχει καλά τρεξίματα, καλή στο τακτικό κομμάτι, ένα δυο παίκτες υψηλού επιπέδου. Είναι ομάδα με αδυναμίες και δεν έχει το ταλέντο που έχουν κάποιες μονάδες του Παναθηναϊκού. Αλλά φαίνεται ότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα».

Μπορείτε να εκτιμήσετε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά σε σχέση με την Κοπεγχάγη;

«Έχει εμπειρία παίκτες που έχουν παίξει, είναι διεθνείς. Από αυτή την πλευρά συν το ότι παίζουμε στο γήπεδό μας είναι τα στοιχεία που μας κάνουν λίγο πιο δυνατούς».

Σε τι κατάσταση είναι ο Σπυρόπουλος; Θα ξεκινήσει;

«Όχι δεν θα παίξει, γιατί χρειάζεται χρόνο. Αλλά σιγά-σιγά είναι καλύτερα. Περιμένουμε όλους τους παίκτες, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά προβλήματα. Θα είναι όμως στην αποστολή και στον πάγκο. Μπορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα να βοηθήσει, αλλά δεν θα είναι στην αρχική ενδεκάδα».

Νίνης: «Από την αρχή για την νίκη»

«Πιστεύω ότι από την αρχή του παιχνιδιού πρέπει να κυνηγήσουμε τη νίκη. Θα μπούμε πολύ επιθετικά γιατί θέλουμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς» δήλωσε από την πλευρά του ο Σωτήρης Νίνης.

Πέρα από προφανή στόχο νίκης, εσείς πιστεύετε ότι είναι ευκαιρία για πειστική εμφάνιση;

«Σίγουρα μια νίκη στο Τσάμπιονς μαζί με μια καλή εμφάνιση είναι πολύ σημαντικό γιατί μας τονώνει ψυχολογία για δύσκολη συνέχεια. Αλλά το ματς είναι κομβικό να νικήσουμε. Αν έρθει η καλή εμφάνιση τόσο το καλύτερο».

Πώς νιώθεις και πότε θα είσαι σε θέση να πεις ότι 100% εντάξει;

«Είναι λογικό όλοι οι διεθνείς παίκτες να έχουν κούραση. Όλοι όχι μόνο εμείς. Το θέμα είναι να το διαχειριστούμε σωστά να κάνουμε κατάλληλη προετοιμασία για να . το πότε 100|% έτοιμος είναι σχετικό. Όταν παίζεις είσαι 100% έτοιμος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Το γεγονός ότι έχεις πάρει φανέλα βασικού σε έχει αγχώσει;

«Καθόλου δεν με έχει αγχώσει. Αλλά δεν ισχύει. Κάθε μέρα περνάς από τεστ και τα πάντα μπορεί να αλλάξουν. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο και να πάει η ομάδα καλά. Μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να είμαι ακόμα καλύτερος».

Πόση πίεση νιώθεις που σε παρακολουθούν ομάδες της Ευρώπης;

«Δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό πιστέψτε με. Το μόνο πως θα πηγαίνει η ομάδα καλά και να νικάει. Τίποτα άλλο δεν σκέφτομαι».

Αν και έχεις ζήσει ωραία πράγματα, δεν έχεις σκοράρει ακόμα στη διοργάνωση. Είναι κάτι που σκέφτεσαι;

«Όλοι θέλουν να σκοράρουν σε αυτή διοργάνωση. Σημασία όμως έχει η ομάδα. Αν έρθει η νίκη για την ομάδα έρχεται η επιτυχία και για τον κανένα ξεχωριστά. Μέσα από την ομάδα κερδίζουμε όλοι μας».
10bet