Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Σεπτεμβρίου 2010

Αντωνιάδης: «Υποχρεωμένοι να κερδίσουμε την Κοπεγχάγη»

Την… σιωπή του έσπασε ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος μίλησε για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, αλλά και το προσεχές ματς της ομάδας για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Κοπεγχάγη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ τόνισε ότι η ομάδα είναι υποχρεωμένη να κερδίσει τους Δανούς, ενώ αναφέρθηκε στην διαιτησία και στο αν έχει ευνοήσει ή όχι το «τριφύλλι», αλλά και στην επιστροφή του Πατέρα στην προεδρία, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο επιστροφής του στους «πράσινους».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντώνη Αντωνιάδη:

Θα ήθελα να μου μιλήσετε για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Κοπεγχάγη…

Είναι αυτονόητο ότι ο Παναθηναϊκός στον παιχνίδι με την Κοπεγχάγη δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν με αυτόν που αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα. Αυτό το παιχνίδι δεν το υπολογίζαμε από την αρχή. Παίζαμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα χωρίς να τα δώσουμε όλα με αποτέλεσμα να έρθει το σκορ που ήρθε και η εμφάνιση που ήρθε. Πρέπει να τα δώσουμε όλα απέναντι στους Δανούς, αφού δεν υπάρχει εύκολο ματς. Το άγχος το έχουμε εμείς, αλλά δεν πρέπει. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τη νίκη σε αυτό το ματς αφού ήδη οι αντίπαλοι μας έχουν τρεις βαθμούς μετά τη νίκη τους επί της Ρούμπιν Καζάν.

Πως βλέπετε μέχρι τώρα τον Παναθηναϊκό;

Ακόμη δεν έχουμε πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση. Δεν έχει ρολάρει ακόμη η ομάδα. Σιγά σιγά η ομάδα θα ανεβάζει απόδοση και θα ρολάρει. Οι οπαδοί μας είναι απαιτητικοί και περιμένουν να δουν περισσότερα από την ομάδα.

Τι έχετε να πείτε για το ματς του ΠΑΟ με τον Πανιώνιο;

Απέναντι στον Πανιώνιο δεν πραγματοποιήσαμε τόσο καλή εμφάνιση αλλά χάσαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Πρέπει να υπάρχουν προσοχή και αυτοσυγκέντρωση, αφού και στο ματς με τον Πανιώνιο χάσαμε 6-7 καλές ευκαιρίες και τελικά φάγαμε στο τέλος ένα γκολ χάρη στο οποίο τελικά το παιχνίδι έληξε με 2-1. Άλλο είναι να κερδίζεις με 4-0, κάτι που όπως φάνηκε μπορούσες, και άλλο με 2-1. Αν ένας φίλαθλος που δεν έχει πάει στο γήπεδο ή δεν έχει δει το ματς από την τηλεόραση και δει απλά το τελικό σκορ, θα νομίζει ότι δεν παίξαμε καλά. Πιστεύω ότι θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο οι παίκτες στην άμυνα, να μην τρώνε γκολ από απροσεξία ή αδιαφορία ή αμέλεια και η ομάδα θα τα πάει καλύτερα. Όσο περνούν οι μέρες πιστεύω ότι ο ΠΑΟ θα γίνεται ακόμη καλύτερος.

Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Ο Παναθηναϊκός είναι ο περσινός πρωταθλητής και είναι αυτονόητο πως είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας.

Θα ήθελα να μου μιλήσετε και για την διαιτησία...

Η διαιτησία στην Ελλάδα είναι μια πονεμένη ιστορία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα ξεκινούν από το σύστημα επιλογής τιμωριών από κάποιους που ασχολούνται με την διαιτησία. Στο εξωτερικό γιατί δεν είναι έτσι το θέμα της διαιτησίας; Βέβαια μπορούν να γίνουν λάθη. Άνθρωποι είμαστε. Εδώ υπάρχουν φάσεις που τις βλέπουμε από την τηλεόραση έχοντας το ριπλέι και δεν είμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς συνέβη όποιος δεν κάνει να τιμωρηθεί και να πάει σπίτι του και ούτε να έχει κάποια στιγμή να γίνει πρόεδρος συνδέσμου κάποιου νομού. Το σωστό είναι αν ένας διαιτητής κάνει μια φορά λάθος απλά να τιμωρηθεί, αλλά αν συνεχίσει θα πρέπει να πάει σπίτι του και το εννοώ. Μάλιστα, οι παρατηρητές θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο τα φύλλα αγώνος, αφού κάποιες φορές γίνονται λάθη και κάποιοι διαιτητές που δεν το αξίζουν παίρνουν πολύ καλή βαθμολογία. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να γνωρίζουμε την βαθμολογία που βάζουν οι παρατηρητές στους διαιτητές και αν κάνουν και αυτοί λάθος, να τιμωρούνται και αυτοί. Είναι κάτι που το είχα προτείνει όταν ήμουν και πρόεδρος του ΠΣΑΠ.

Μετά το ματς με τον Άρη ακούστηκαν πολλά για το πέναλτι που έδωσε ο κύριος Δαλούκας υπέρ του Παναθηναϊκού. Ποια η άποψη σας;

Μετά το πέναλτι που έδωσε υπέρ μας, ο Δαλούκας έπαιξε 80-20 υπέρ του Άρη. Το λάθος όμως δεν διορθώνεται με άλλα λάθη. Πολλές φορές οι διαιτητές προσπαθούν να λύσουν κάποιο λάθος με κάποιο άλλο και αυτό πιστεύω ότι είναι χειρότερο. Δεν γίνεται ο διαιτητής να μην κάνει λάθος. Άνθρωποι είμαστε και είναι φυσιολογικό να κάνουμε λάθη. Βέβαια, είναι τέτοια η ταχύτητα του ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα να βάζουν πέντε διαιτητές στους αγώνες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γνωρίζουν οι διαιτητές ότι αν κάνουν συνεχόμενα λάθη υπέρ μιας ομάδας να πηγαίνουν σπίτι τους και το εννοώ. Οι έλληνες ασχολούμαστε συνέχεια με την διαιτησία και δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε τόσο πολύ με το συγκεκριμένο θέμα.

Μετά την επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ομάδας, θα θέλατε να πάρετε και πάλι κάποιο πόστο;

Ο Παναθηναϊκός είναι το δεύτερο μου σπίτι. Εγώ πηγαίνω τακτικά και τώρα στο γήπεδο. Αν μπορούσα να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο, θα το έκανα.

Ποια η άποψη σας για τον Νικόλα Πατέρα;

Δεν έπρεπε να φύγει καν, αφού η ομάδα πέτυχε πέρυσι το νταμπλ. Τότε είχαν συμβεί κάποιες ανωμαλίες, αλλά τώρα που επέστρεψε ο κύριος Πατέρας, όλα θα πάνε καλά, αφού θα έχει και την βοήθεια του κόσμου, ο οποίος επιθυμούσε αυτή την επιστροφή.

Θα ήθελα να μου μιλήσετε και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Όταν ο Παναθηναϊκός έγινε πολυμετοχικός , ο πρώτος μας στόχος ήταν να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο (οι φίλαθλοι να κινούνται όμως σε σωστά πλαίσια) και δεύτερος να κερδίσουμε την συμμετοχή μας για το Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη χρονιά. Τους πετύχαμε και τους δύο μαζί με τον στόχο που είχαμε θέσει την επόμενη σεζόν και ήταν η κατάκτηση του τίτλου και καλή πορεία στην Ευρώπη. Κάτι που πετύχαμε για άλλη μια φορά. Μην ξεχνάμε ότι φέτος πετύχαμε το μεγάλο ρεκόρ των διαρκείας, που ήταν να πωληθούν 30.000 κάρτες, ενώ πέρυσι διαθέσαμε 26.000. ο κόσμος το μόνο που θέλει είναι μια καλή ομάδα και ένα γήπεδο δικό μας. Χρειαζόμαστε τον κόσμο, αφού ομάδα χωρίς κόσμο είναι ομελέτα χωρίς αυγό. Οι ομάδες ανήκουν στον κόσμο, εμείς πηγαίνουμε και φεύγουμε, ο κόσμος μένει πάντα εκεί.

Ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε;

Όσοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό και ασχολούνται με την ομάδα θα πρέπει να βάζουν πάνω από όλα την ομάδα. Ο ΠΑΟ είναι μια οικογένεια και δεν πρέπει να έχουν σημασία τα πρόσωπα, αφού εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε.
10bet