Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Αυγούστου 2010

Ο ρόλος-κλειδί του Κατσουράνη


Δεν είναι και λίγοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που έχουν την ικανότητα να προσφέρουν σε αρκετές θέσεις. Στην κορυφή της σχετικής λίστας, πάντως, βρίσκεται ξεκάθαρα ο Κώστας Κατσουράνης. Ο διεθνής άσος του «τριφυλλιού» είναι αυτός που έχει προκαλέσει και τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον Νίκο Νιόπλια.


Το ερώτημα για τον τεχνικό των «πράσινων», απλό. Να χρησιμοποιήσει τον Κατσουράνη στα χαφ ή στο κέντρο της άμυνας; Ακόμη κάποια απόφαση δεν έχει παρθεί. Είναι σαφές πως ως «8άρι» ο έμπειρος άσος, δίνει άλλο αέρα στην ανάπτυξη της ομάδας. Παίζοντας πλάι στον Ζιλμπέρτο με πιο δημιουργικό ρόλο και πίσω από τον Σωτήρη Νίνη, αποτελεί τον ιδανικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Όμως, εδώ έρχεται ο προβληματισμός. Κι αυτό γιατί έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να συμπληρώσει τον Μπουμσόνγκ στα μετόπισθεν. Να γίνει δηλαδή το… μυαλό στην άμυνα. Ο ηγέτης της οπισθοφυλακής. Αυτό το σενάριο, αυτόματα δίνει τη δυνατότητα στον Νιόπλια να χρησιμοποιεί τον Ζιλμπέρτο σε ρόλο κόφτη, τον Καραγκούνη ως 8άρι και τον Νίνη πίσω από τον Σισέ. Ή, τον Σιμάο κόφτη πλάι στον Ζιλμπέρτο Σίλβα (κυρίως στα πιο δύσκολα ματς).

Με λίγα λόγια, ο «Κατσούρ» θα είναι το… κλειδί του φετινού Παναθηναϊκού. Ότι θα έχει θέση στην ενδεκάδα, μοιάζει δεδομένο. Το πιο θα είναι αυτή, κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Οι φωνές πάντως που θέλουν τον Κατσουράνη πλάι στον Μπουμσόνγκ για να απελευθερωθεί από το ρόλο του ηγέτη της άμυνας ο Γάλλος, ολοένα και πληθαίνουν. Κάτι που αυτόματα θα δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Καραγκούνη ή τον Σιμάο, διατηρώντας τις ισορροπίες στην ομάδα.

Τον σπρώχνει η Καβάλα

Το σενάριο που έγινε γνωστό από Καβάλα μεριά, σύμφωνα με το οποίο ο Ντουγκλάο βρίσκεται στο στόχαστρο του «τριφυλλιού», διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν.. επιστημονικής φαντασίας πάντως. Η αλήθεια είναι πως οι «αργοναύτες» θα ήθελαν να ενδιαφερθεί το «τριφύλλι» για τον υψηλόσωμο αμυντικό. Τον οποίο και προφανώς θέλουν να πουλήσουν. Όμως, οι θέσεις των στόπερ είναι «κλεισμένες» αυτή τη στιγμή. Αν τις ερχόμενες μέρες έρθουν τα πάνω κάτω και παραχωρηθεί δανεικός ο Μπιάρσμιρ, ίσως το όνομα του Ντουγκλάο να απασχολήσει τους «πράσινους». Με τις πιθανότητες να είναι από μηδαμινές έως ελάχιστες πάντως