Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουλίου 2010

Στόπερ… αλά Γκοβού!


Οι διαρροές από την συνάντηση Γόντικα, Φρέιτας, Νιόπλια, αναφορικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ήταν ελάχιστες. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν όλες τις περιπτώσεις που απασχολούν το «τριφύλλι», χωρίς όμως να είναι κανείς σε θέση να αναφερθούν σε ονόματα. Μια και πέρα απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν άλλα τόσα που δεν έχουν διαρρεύσει.

Το μόνο δεδομένο και αδιαμφισβήτητο είναι η απόφαση που έχει ληφθεί για την απόκτηση στόπερ που θα προκαλέσει ανάλογη αίσθηση με αυτή που προκάλεσε το όνομα του Σίντνεϊ Γκοβού! Ένας ποδοσφαιριστής δηλαδή που με το… καλημέρα θα κάνει τη διαφορά, θα προσθέσει ποιότητα, σιγουριά, εμπειρία και ηγετική φυσιογνωμία στα μετόπισθεν. «Θα πάρουμε παικταρά, καλύτερο απ’ τον Μπορντόν. Υπομονή λίγες μέρες», έλεγαν κάποιοι από τον Παναθηναϊκό για το θέμα! Επίσης, αυτό που τόνιζαν είναι πως πιθανότατα το όνομα που πραγματικά απασχολεί δεν έχει γραφτεί ακόμη στον Τύπο.

Και χαφ

Από την άλλη, οριστική είναι η απόφαση και για την απόκτηση κεντρικού χαφ. Έναν παίκτη που θα τον χαρακτηρίζει η δημιουργική και ανασταλτική ισορροπία. Αυτό που έχουν συνηθίσει να λέμε «8άρι» δηλαδή. Το όνομα του Σίσερο της Χέρτα, ολοένα και ακούγεται πιο έντονα τις τελευταίες μέρες. Ειδικά από τη στιγμή που ο Νιόπλιας τον έχει σε τεράστια εκτίμηση, ενώ προτιμά ο παίκτης που θα αποκτηθεί στα χαφ να είναι αριστεροπόδαρος.

Τον πρώτο λόγο ο ΠΑΟ

Ένα από τα ονόματα που δεδομένα ενδιαφέρουν για το κέντρο της άμυνας, είναι αυτό του Κρις της Λιόν. Οι Γάλλοι παρότι θέλουν να επεκτείνουν το συμβόλαιο του παίκτη (λήγει σε έναν χρόνο) το θέμα «σκαλώνει» στο οικονομικό. Έτσι, δεν αποκλείεται να παραχωρήσουν τον ποδοσφαιριστή. Ο εκπρόσωπός του με δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ», ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει μια συνάντηση με τους ανθρώπους της Λιόν. Τονίζοντας μάλιστα ότι αν τελικά αποχωρήσει από το «Ζερλάν», τον πρώτο λόγο θα έχει το «τριφύλλι»!

Ρουί Κόστα: «Δεν θέλουμε τον Λέτο»!

Παρά τα όσα έγραφαν οι Πορτογάλοι, ποτέ δεν έφτασε πρόταση της Μπενφίκα στον Παναθηναϊκό για τον Σεμπάστιαν Λέτο. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, ο εκπρόσωπος του «Σέμπα» φεύγει σήμερα από την Ελλάδα καθώς όπως λέει στους πάντες, δεν περιμένει κάτι από την Πορτογαλία.

Και μέσα σε όλα, ήρθαν και οι δηλώσεις του Ρουί Κόστα στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», να βάλουν τέλος ουσιαστικά στο σίριαλ. Ο τεχνικός διευθυντής των «αετών» ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει πρόταση για τον Λέτο, μια και η Μπενφίκα έχει στο στόχαστρο 2-3 άλλους παίκτες: «Δεν ζητήσαμε τιμή για τον παίκτη ούτε από τον εκπρόσωπό του ούτε από τον Παναθηναϊκό. Μην ανησυχείτε λοιπόν. Η Μπενφίκα έχει στο στόχαστρό της 2-3 παίκτες, όμως μέσα σε αυτούς δεν είναι ο Λέτο», ήταν τα λόγια του παλαίμαχου Πορτογάλου άσου.

Πάντως, τα όσα ισχυρίζεται ο Ρουί Κόστα δεν φαίνεται να... ενδιαφέρουν τα πορτογαλικά Μ.Μ.Ε., τα οποία εξακολουθούν να επιμένουν ότι ο Λέτο είναι ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Ντι Μαρία. Μάλιστα, η "OJOGO" φιλοξενεί δηλώσεις του μάνατζέρ του, ο οποίος τονίζει ότι η Μπενφίκα ενδιαφέρεται για τον Αργεντίνο μέσο του Παναθηναϊκού, αλλά ακόμα δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση, ενώ υπάρχουν και δηλώσεις του «Σέμπα», ο οποίος αποφεύγει να σχολιάσει το όλο θέμα:

«Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι επίσημο, προτιμώ να μην μιλήσω για την Μπενφίκα».

* Στη Φλαμένγκο θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν, ως δανεικός, ο Ντέιβιντ.