Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Ιουλίου 2010

Βασικός στόχος ο Μάριτς-Στο 2ο γκρουπ ο ΠΑΟ

Ο Άλεξ Μάριτς είναι ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού για να καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Νίκολα Πέκοβιτς στη ρακέτα, μετακομίζοντας στο ΝΒΑ και τους Τίμπεργουλφς.

Μπορεί η Παρτιζάν να αναφέρει πως ο 26χρονος Αυστραλός σέντερ δεν πωλείται, αλλά οι «πράσινοι» εκτιμούν πως έναντι του ανάλογου τιμήματος μπορούν να τον κάνουν δικό τους. Υπάρχουν και κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη θέση «5», αλλά δεν θα προχωρήσουν προτού ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Μάριτς, ο οποίος είχε 14,6 πόντους (61,5% στα δίποντα), 8,4 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα την περασμένη σεζόν.


Από εκεί κι έπειτα, την ώρα που το σίριαλ με τον Βασίλη Σπανούλη συνεχίζεται, με τους πρωταθλητές να μην βελτιώνουν την πρότασή τους (2 εκατ. ευρώ ετησίως) αλλά να είναι ενοχλημένοι με τη στάση του παίκτη, υπάρχει αισιοδοξία για την ανανέωση των συμβολαίων των Μάικ Μπατίστ και Ντρου Νίκολας. Το θέμα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έχει κλείσει και παρότι ο Λιθουανός γκαρντ έχει προτάσεις, είναι αρκετά πιθανό να παραμείνει, ειδικά αν αποχωρήσει ο Σπανούλης.

Ο Παναθηναϊκός, αν και απέτυχε πέρυσι να προκριθεί στα προημιτελικά, κέρδισε μία θέση στο δεύτερο γκρουπ και δεν θα τεθεί αντιμέτωπος με μια εκ των Σιένα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο γκρουπ: ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Κάχα Λαμποράλ
2ο γκρουπ: Σιένα, Παναθηναϊκός, Μακαμπί, Ρεάλ
3ο γκρουπ: Παρτιζάν, Βαλένθια, Μάλαγα, Λιέτουβος
4ο γκρουπ: Φενέρμπαχτσε, Προκόμ, Εφες, Ρόμα
5ο γκρουπ: Ζαλγκίρις, Τσιμπόνα, Αρμάνι, Μπάμπεργκ
6ο γκρουπ: Ολίμπια, Σολέ, ομάδα προκριματικών, ομάδα προκριματικών

Τα γκρουπ των προκριματικών

1ο γκρουπ: Άλμπα, Βιλερμπάν, Χίμκι, Ουνίκς
2ο γκρουπ: Χέμοφαρμ, Νίμπουρκ, Μπουντιβέλνικ, Λε Μαν
3ο γκρουπ: Χάποελ Γκαλίλ, Μαρούσι, Σαρλερουά, Μπάνβιτ
4ο γκρουπ: Καζέρτα, Μπουντούτσνοστ, Ροάν, Χρόνινχεν