Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

30 Ιουνίου 2010

Η ΤΣΣΚΑ «απειλεί» με Νίκολας!

Οι μέρες περνούν και σημαντικά στελέχη του Παναθηναϊκού παραμένουν... free agents. Και οι ευρωπαϊκές ομάδες καραδοκούν.


Πρόσφατα υπήρξε ένα θέμα με τον Μάικ Μπατίστ και την πρόταση που έχει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία οι «πράσινοι» έδωσαν σημασία αλλά εκτιμούν ότι περισσότερο είχε να κάνει με «πίεση» του ατζέντη του παίκτη καθώς η «βασίλισσα»- επισήμως πιά- ανακοίνωσε περικοπές στο μπάτζετ της οπότε θεωρήθηκε μάλλον εξωπραγματικό να προσφέρει 4 εκατομμύρια ευρώ στον αμερικάνο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ένας καλός παίκτης σαν τον Μπατίστ δεν προκαλεί ενδιαφέρον ομάδων, το αντίθετο... Άλλωστε και η Εφές Πίλσεν έχει εκφράσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της.

Η τελευταία «απειλή» είναι πολύ ισχυρή, έρχεται από τη Μόσχα κι αφορά στον Ντρου Νίκολας καθώς η ΤΣΣΚΑ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Βεβαίως υπάρχει η δεδομένη επιθυμία του Νίκολας να μείνει στον Παναθηναϊκό, το γεγονός όμως ότι ακόμα οι «πράσινοι» δεν είναι έτοιμοι να καθίσουν και να συζητήσουν για τις επόμενες (έχουν ήδη «τελειώσει» με Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδη) ανανεώσεις, κάνει την κατάσταση περίπλοκη. Κι αυτό γιατί μπαίνουμε στον Ιούλιο και οι παίκτες θέλουν να ξέρουν πως θα έχει η επόμενη μέρα της καριέρας τους.

Μάριτς για αντι-Πέκοβιτς

Σε ό,τι αφορά στον Νίκολα Πέκοβιτς, πριν από δύο μέρες μέσω του theplayer.gr προχωρήσαμε στην αποκάλυψη ότι οι Τίμπεργουλβς ανέβασαν την οικονομική τους προσφορά στα 15 εκατομμύρια ευρώ για τριετές συμβόλαιο και η πλευρά του Μαυροβούνιου σέντερ παρουσιάζεται πιό... ζεστή. Κι αυτό γιατί αν υπολογίσουμε τις ετήσιες αποδοχές του, βάση της προσφοράς της Μινεσότα, υπολογίζονται σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ παραπάνω απ’ όσα έχει λαμβάνειν από τον Παναθηναϊκό!
Με βάση τους κανόνες που επικρατούν στο ΝΒΑ από την 1η Ιουλίου «ανοίγει» επίσημα η περίοδος των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων κι από τις 8 Ιουλίου αρχίζουν να μπαίνουν οι υπογραφές. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα (άλλωστε βάση συμβολαίου η καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Ιουλίου) ο Πέκοβιτς θα ενημερώσει τον Παναθηναϊκό για τις προθέσεις του.

Αν και κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό με σιγουριά, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον η Μινεσότα δείχνει ότι έχει τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά στον επόμενο σταθμό της καριέρας του Νίκολα Πέκοβιτς. Πάντως αν τελικά αποχωρήσει ο Πέκοβιτς από τον Παναθηναϊκό, το πιθανότερο είναι να στραφούν οι «πράσινοι» προς... Βελιγράδι μεριά (πάλι...) για τον αντικαταστάτη του και να κινηθούν προς την απόκτηση του Άλεκς Μάριτς.

Έρχεται και υπογράφει ο Διαμαντίδης

Για λίγες ώρες θα βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης και ο σκοπός της παρουσίας του στην πρωτεύουσα είναι μεν... τυπικός αλλά και ουσιαστικός ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα ο Διαμαντίδης θα βρεθεί για λίγες ώρες στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τη διοικητική ηγεσία του Παναθηναϊκού και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με το «τριφύλλι» οπότε θα κλείσει κι... επίσημα η υπόθεση.

Ακολούθως ο Διαμαντίδης θ’ αναχωρήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, όπου και θα «χαλαρώσει» λίγες μέρες ακόμα πριν ενταχθεί στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.


(theplayer)