Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Ιανουαρίου 2015

Βαριές ποινές για Ολυμπιακό!


Η άρνηση του Ολυμπιακού να κάνουν δηλώσεις ο προπονητής του και οι ποδοσφαιριστές του σε συνέντευξη Τύπου και μεικτή ζώνη, αποτελούν ευθεία παραβίαση της προκήρυξης και του ΚΑΠ και προβλέπουν βαριές ποινές για τον Βίτορ Περέιρα και την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Όπως ακριβώς συνέβη και στο ματς του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Φωστήρα, έτσι και στο παιχνίδι με τον Τύρναβο για την ίδια διοργάνωση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στον προπονητή της και στους ποδοσφαιριστές της να παραστούν στη συνέντευξη Τύπου και στο flash interview, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την. αντιμετώπιση που θεωρούν οι Πειραιώτες ότι τυγχάνουν από τον ΟΤΕ TV, ο οποίος έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου.

Με τον Φωστήρα, ήταν ο σχολιασμός του σπίκερ. Με τον Τύρναβο ήταν «η συνεργασία του συνδρομητικού καναλιού με τον ΣΚΑΪ».

Σύμφωνα, όμως, με την παράγραφο Β, εδάφιο 7, του Παραρτήματος Α (Ραδιοτηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα Κυπέλλου Ελλάδος) της προκήρυξης της διοργάνωσης που είναι αναρτημένη στο σάιτ της ΕΠΟ, «η παρουσία των προπονητών και των δύο ομάδων μετά τη λήξη των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος στη κοινή συνέντευξη Τύπου είναι υποχρεωτική. Οι παραβάτες τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες στον ΚΑΠ ποινές».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, είναι υποχρεωτική η παρουσία του προπονητή στη συνέντευξη Τύπου, χωρίς μάλιστα να επιτρέπεται η αντικατάστασή του από τον βοηθό προπονητή ή εκπρόσωπο της ομάδας! Επίσης, είναι υποχρεωτική η παρουσία ποδοσφαιριστή που θα ορίσει η ομάδα, για flash interview στη μεικτή ζώνη.

Στο Άρθρο 29 (Ραδιοτηλεοπτικά-ΜΜΕ), παράγραφος 4 του ΚΑΠ, εντοπίζονται τα εξής εδάφια:

γ) Ο παρατηρητής του αγώνα είναι υπεύθυνος για την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων που θεσπίζονται από την παρούσα διάταξη και υποβάλει σχετική έκθεση στην ΕΠΟ.

δ) Σε περίπτωση μη εμφάνισης του προπονητή στη συνέντευξη τύπου ή του ποδοσφαιριστή στο flash interview, επιβάλλονται από το δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ οι ακόλουθες ποινές:

δα) στον προπονητή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τέσσερις αγωνιστικές ημέρες.

δβ) στον ποδοσφαιριστή ποινή αποκλεισμού μέχρι τέσσερις αγωνιστικές ημέρες.

δγ) στην ΠΑΕ ποινή ύψους μέχρι 20.000 ευρώ.

ε) Σε περίπτωση υποτροπής διπλασιάζεται η χρηματική ποινή.

Πλέον αυτών, η διοργανώτρια σε περίπτωση ζημίας της από υπογραφή σε συμβάσεις με χορηγούς, δύναται να αναζητήσει κάθε θετική ή αποθετική ζημία που υπέστη.

Βάσει των παραπάνω, εξάγεται ασφαλώς το συμπέρασμα ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός απειλείται με πρόστιμο ως 20.000 ευρώ, ενώ ο Βίτορ Περέιρα με ποινή αποκλεισμού μέχρι τέσσερις αγωνιστικές. 

Οι «ερυθρόλευκοι», βέβαια, είναι υπότροποι για τη συγκεκριμένη παράβαση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και στο ματς με τον Φωστήρα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας κάποια κλήση σε απολογία των Πειραιωτών για εκείνο τον αγώνα.
Πηγή: SDNA