Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Ιανουαρίου 2015

"Σειρήνες" για Παπαγιάννη


Πολλά είναι τα αμερικανικά κολέγια που έχουν βάλει στο «στόχαστρο» τον Γιώργο Παπαγιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες.
Μάλιστα, ο βοηθός προπονητή του Κονέκτικατ βρίσκεται στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον ταλαντούχο σέντερ του Παναθηναϊκού.

Ο Κάρλ Χομπς, assistant coach στους Connecticut Huskies είναι στην Ελλάδα και «έδωσε το παρών» στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» με την ΑΕΝΚ για να δει από κοντά τον ταλαντούχο παίκτη. Ο Χομπς θα βρεθεί και στο παιχνίδι του Εφηβικού (27/1) αλλά και αυτό της Κ22 του Παναθηναϊκού (28/1) προκειμένου να αποκτήσει πληρέστερη εικόνα για τον 17χρονο σέντερ. Κατά σύμπτωση, ο Αμερικανός κόουτς προπονούσε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο πριν από σχεδόν 25 χρόνια, όταν ο νυν συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έπαιζε μπάσκετ στο Boston College.

Βέβαια, το Κονέκτικατ δεν είναι το μόνο κολέγιο που ενδιαφέρεται για την περίπτωση του Παπαγιάννη. Τουλάχιστον τέσσερις ακόμα ομάδες του NCAA θέλουν να προσεγγίσουν τον Έλληνα παίκτη. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κολέγια του Κεντάκι, της Αρίζονα, του Σεν Τζονς και του Τεμπλ, με τα δύο πρώτα να έχουν προγραμματίσει ταξίδι στην Αθήνα για να τον δουν από κοντά.
Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος σχετικά με το μέλλον του, ύστερα από αυτές τις εξελίξεις. Από την μία, είναι απόλυτα ευχαριστημένος στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Με τους νταμπλούχους έχει πενταετή συμφωνία και οι αποδοχές είναι πολύ ικανοποιητικές. Από την άλλη όμως, βλέπει πως ανοίγεται μπροστά του ο δρόμος για την καταξίωση στα αμερικανικά παρκέ, καθώς τα κολέγια του υπόσχονται συμμετοχές στη βασική πεντάδα από την πρώτη σεζόν και κατάλληλη προετοιμασία για τα draft του ΝΒΑ.

Στόχος των αμερικανικών ομάδων είναι να πείσουν τον νεαρό σέντερ να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Μήτογλου, να μεταβεί στις ΗΠΑ και να πάρει ρόλο από την πρώτη μέρα.