Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Μαΐου 2014

"Ρίσκαρα γιατί χρωστούσα στον ΠΑΟ"


Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ μίλησε αποκλειστικά στο Sport24 και χαρακτήρισε τέλεια την σεζόν που ολοκληρώνεται το Σάββατο αλλά σημείωσε πως ο Παναθηναϊκός έχει και άλλα περιθώρια βελτίωσης που μπορούν να τον οδηγήσουν ακόμα ψηλότερα.




Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και ιδίως μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του στα μέσα Φεβρουαρίου αποτέλεσε έναν πραγματικό βράχο για την πράσινη άμυνα. Ένα βράχο που πάνω του σταματούσαν οι επιθέσεις των αντιπάλων και βοήθησε τα μέγιστα το τριφύλλι να ανεβάσει την απόδοση του και να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου και της πρώτης θέσης των πλέι οφ.

Ο λόγος για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος με τις εμφανίσεις του στο δεύτερο μισό έχει πείσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για την αξία του και αυτοί αναμένεται να κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν στο τριφύλλι.

Στο ματς με τον Ατρόμητο όμως ο "Σίφο" έδειξε έναν ακόμα λόγο για τον οποίο πρέπει να παραμείνει και αυτός δεν είναι άλλος ότι έβαλε τον Παναθηναϊκό πάνω από την Εθνική Κροατίας και το επερχόμενο Μουντιάλ, το πρώτο του, καθώς όταν πριν τρεις μέρες έχεις πάθει διάταση και δυο μέρες δεν προπονείσαι καθόλου το να μπαίνεις να παίξεις σε ένα παιχνίδι στο τέλος της σεζόν και με τις ιδιαιτερότητες που είχε τότε ρισκάρεις και μάλιστα πολύ.

Σύμφωνα όμως με όσα υποστήριξε ο Κροάτης άσος στην αποκλειστική συνέντευξη στο Sport24.gr χρωστούσε κάτι στον Παναθηναϊκό και για αυτό αγωνίστηκε θέλοντας να βοηθήσει το τριφύλλι να φτάσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ.

Ο Σίλντενφελντ στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24 στο περιθώριο του τραπεζιού της Πέμπτης χαρακτήρισε τέλεια την φετινή σεζόν ενώ όπως τόνισε υπάρχουν τα περιθώρια για βελτίωση. Επίσης μίλησε για την μάχη του Παναθηναϊκού στον Γ' προκριματικό αλλά και την νοοτροπία που είχε η ομάδα την φετινή σεζόν και την έφερε στην πρώτη θέση των πλέι οφ και στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η σεζόν ολοκληρώνεται με την πρώτη θέση στα πλέι οφ και χωρίς το ματς στην Τούμπα; Πως θα την χαρακτήριζες;

"Πιστεύω ότι ήταν μια τέλεια σεζόν. Σίγουρα θα θέλαμε και το πρωτάθλημα αλλά ύστερα από αυτό θεωρώ ότι τα πήγαμε τέλεια. Τώρα μεγαλώνουν οι απαιτήσεις για την επόμενη σεζόν αλλά νομίζω ότι για φέτος όλα ήταν τέλεια".

Σε ένα φλας μπακ της σεζόν που πέρασε τι θα θεωρούσες ως το δυνατότερο σημείο της ομάδας;

"Νομίζω ότι είχαμε πολύ καλή νοοτροπία σαν ομάδα. Δουλέψαμε πολύ. Με έναν συνδυασμό σκληρής δουλειάς και ταλέντου και θεωρώ ότι όσο πέρναγε ο καιρός παίζαμε όλο και καλύτερα. Στο τέλος δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κόντρα στις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Το δείξαμε πολλές φορές. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει όμως το περιθώριο για να βελτιωθούμε και άλλο, γιατί τώρα είμαστε ένα χρόνο μαζί και σίγουρα μπορούμε να πάμε ακόμα ψηλότερα την επόμενη σεζόν".

Ήσασταν μια ομάδα με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και κάποιους έμπειρους πως και τα καταφέρατε να τα συνδυάσετε;

"Είχαμε πολύ καλούς παίκτες με εμπειρία και παράλληλα πολλά νεαρά παιδιά αλλά με πολύ ταλέντο, που ήξεραν πως να παίζουν ποδόσφαιρο. Με καλή ποδοσφαιρική νοοτροπία. Έτρεχαν, πάλευαν. Δεν υπήρχε πρόβλημα μεταξύ μας, μας άκουγαν, τους ακούγαμε, ήταν ο τέλειος συνδυασμός και το δείξαμε".

Στο ματς με τον Ατρόμητο προερχόσουν από τραυματισμό αλλά έπαιξες και ρίσκαρες την ενδεχόμενη συμμετοχή σου στο Μουντιάλ;

"Ναι αλλά δεν με ένοιαζε και τόσο πολύ με την έννοια ότι ήμουν μέλος της ομάδας και ήθελα να πετύχω κάτι καλό με την ομάδα. Θεωρώ ότι το χρωστούσα στο κλαμπ να παίξω στο τελευταίο ματς, να ρισκάρω λίγο για να νικήσουμε, να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Φανταστείτε να μην έπαιζα και να χάναμε. Να έπρεπε να παλέψουμε στην Τούμπα σε ένα σε ένα δύσκολο ματς. Θα ήμουν αρκετά στεναχωρημένος. Δεν ήθελα να έρθω σε αυτή την θέση. Μίλησα με τον γιατρό μου είπε ότι όλα είναι εντάξει, ότι δεν θα χειροτερέψει η κατάσταση μου. Οπότε ρίσκαρα".

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στον Γ' προκριματικό και θα αντιμετωπίσει ισχυρούς αντιπάλους θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ;

"Τα πράγματα σίγουρα δεν θα είναι εύκολα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα λάθη μας. Γιατί στο Τσάμπιονς Λιγκ αν κάνεις και ένα μικρό λάθος θα τιμωρηθείς. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες με καλούς παίκτες με πολύ εμπειρία οπότε πρέπει να είσαι διπλά προσεχτικός".

Θα είσαι μέλος αυτής της ομάδας τον επόμενο χρόνο;

"Δεν το ξέρω ακόμα. Θα συζητήσουμε. Είμαι ανοιχτός, θα πρέπει να μιλήσουμε με το κλαμπ, να βρούμε τις λύσεις και να δούμε τι θα γίνει. Δεν ξέρω ακόμα... μπορεί".

Η συνέντευξη δόθηκε στο Sport24.